• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • PLĂȚI APIA efectuate cu AJUTORUL SIVECO: Peste 17 MILIARDE DE EURO au ajuns la 2 MILIOANE DE FERMIERI!

    Roxana Dobre -

    SIVECO România la ceas aniversar! Dezvoltatorul de soft care face posibilă plata subvențiilor APIA aniversează 10 ani de la crearea și implementarea sistemului informatic pentru APIA, sistem prin care s-au autorizat la plată peste 17 miliarde de euro. Sumele au ajuns în conturile a peste 2 milioane de fermieri înregistrați în sistem, în perioada 2007-2017. Rezultatele proiectului au fost prezentate astăzi, 28 iunie, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Hotel Crowne Plaza.

    Cei 5.000 de funcționari APIA merită respect pentru gradul de absorbție a fondurilor din agricultură, iar noi ne mândrim că soft-ul nostru a făcut posibilă munca dânșilor. Suntem în compania selectă a firmelor europene de vârf care au reușit o astfel de performanță. Soft-ul IACS, realizat de echipa SIVECO, este unul extrem de complex, iar particularitățile României l-au făcut printre cele mai dificile din Europa. Ne-am mobilizat, așa cum echipa noastră a făcut-o de fiecare dată la presiune maximă, și am reușit să livrăm un sistem la cele mai exigente standarde”, a declarat  astăzi Florin Ilia, Președinte & Director General al SIVECO România.

    Prin sistemul IT dezvoltat pentru APIA, perfecționat continuu pe parcursul celor 10 ani, SIVECO România a avut o contribuție importantă la propulsarea sectorului agricol pe primul loc în România în ceea ce privește rata de absorbție a fondurilor europene. Agricultura este singurul sector cu alocări masive și cu o rată de absorbție de peste 90% din totalul de fonduri alocate. Pentru campania 2016, agricultura românească se află pe unul din primele locuri în Europa raportat la suma autorizată la plată până la 31 martie 2017.

    Ce este IACS? Sistemul informatic dezvoltat de SIVECO pentru APIA, denumit IACS (Integrated Administration and Control System), este un sistem care asigură administrarea şi controlul riguros al cererilor de plată ale fermierilor. Dezvoltarea și implementarea IACS a reprezentat o condiție esențială pe care România a trebuit să o îndeplinească pentru a putea avea acces la fondurile europene destinate modernizării sectorului agricol.

    “Alte state membre au avut la dispoziție 2 sau 3 ani înaintea aderării la Uniunea Europeană pentru a realiza un astfel de sistem. Noi a trebuit să facem totul într-un timp foarte scurt, practic în același timp cu aderarea la UE. Echipa SIVECO România a avut, în anumite momente, până la 200 de experți, de înaltă specializare, care au lucrat în același timp la soft-ul pentru APIA. Cu toate dificultățile pe care a trebuit să le depășim, ne bucurăm să putem spune că am reușit să contribuim la obținerea unor rezultate economice ani de soft SIVECO pentru APIA foarte bune de către agricultura României. Iar acest lucru este bazat, în mod obiectiv, pe cifre incontestabile”, a completat Gabriel Lospa, Director Departament eAgriculture SIVECO România.

    Sistemul IACS dezvoltat de SIVECO România a dobândit din partea comunității IT recunoaștere internațională, primind premiul European IT Excellence Awards la categoria Vertical Market. SIVECO este unul dintre puținii actori din piața de IT din România care are capacitatea și resursele necesare dezvoltării și implementării unui sistem IT de o asemenea anvergură, care să aducă și să susțină un impact social atât de puternic.

    SIVECO România dezvoltă şi exportă soluții IT şi proiecte de consultanță cu valoare adăugată ridicată către țări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spațiul Comunității Statelor Independente. SIVECO România este singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene. Compania s-a specializat în execuția de proiecte informatice complexe şi de mare amploare pentru educație, sănătate, agricultură, instituții vamale, organizații europene, firme private, instituții publice. De-a lungul celor peste 24 de ani de existență, compania a fost recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaționale.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului