• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANUNȚUL ȘEFULUI APIA despre PLATA SUBVENȚIILOR: BANII FERMIERILOR – ÎN SIGURANȚĂ!

  Roxana Dobre -

  Plata subvențiilor, inclusiv avansul pentru Campania 2017, este în siguranță fiind ferită de instabilitatea care se desfășoară pe scena politică în această perioadă. Dă asigurări chiar șeful APIA, Adrian Pintea, care spune că agenția de plăți a făcut o alimentare a conturilor în avans astfel încât criza politică să nu se răsfrângă și asupra plății subvențiilor.

   ”Categoric așa cum am mai răspuns la această întrebare, nu sunt în pericol subvențiile APIA (pentru plata către fermieri n.r) iar în momentul în care Guvernul Grindeanu a căzut agenția de plăți a făcut cumva o alimentare în avans a conturilor astfel încât plățile să continue”, a dat asigurări  directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, în cadrul unui eveniment aniversar organizat cu Siveco la împlinirea a 10 ani de la darea în folosință a softului informatic de la APIA.

  Întârzierile la plata subvențiilor au fost aduse în discuție când s-a citit moțiunea de cenzură care a dus, prin votul Parlamentului, la înlăturarea Guvernului Grindeanu de la guvernare. Atunci un semnal important a fost tras de către prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan care a spus că ”răfuielile politice” pot afecta chiar și plata avansului din subvențiile pe 2017! ”Gruparea Grindeanu afectează teribil proiectele de dezvoltare ale primarilor, menține stagnarea în ce privește atragerea fondurilor europene, amână creșterea punctului de pensie pentru pensionari, tergiversează legea salarizării NE-unitare sau finanțarea start-up-urilor. Cel mai probabil avansul la subvenții va întârzia în acest an din cauza răfuielilor dumneavoastră. Una peste alta, toată această criză apare ca o reglare de conturi în stil mafiot”, le transmitea pe 21 iunie Raluca Turcan celor responsabili de declanșarea crizei politice. Între timp moțiunea a trecut de votul Parlamentului și cel mai probabil până la sfârșitul săptămânii vom putea vorbi deja de un nou Guvern.

  Vă reamintim că Agrointeligența -www.agrointel.ro a fost singura platformă media care s-a interesat de soarta plăților efectuate de APIA când a izbucnit criza politică. Mai exact, reporterii noștri l-au contactat pe șeful APIA imediat ce s-a anunțat că se vrea căderea Guvernului Grindeanu. Vă reamintim că șeful agenției de plăți, Adrian Pintea, i-a asigurat pe fermieri că nu au de ce să se îngrijoreze privind respectarea graficului de plăți asumat de ministrul demisionar Petre Daea. ”Nu ne afectează cu nimic (criza guvernamentală – n.r.), treaba merge mai departe în același mod”, s-a limitat să declare șeful agenției de plăți în exclusivitate pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro la data de 15 iunie.

  În altă ordine de idei, APIA are termen data de 1 iulie pentru finalizarea controlul administrativ, inclusiv control preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum și transmiterea eșantioanelor. Plata avansului pentru anul de cerere 2017 se va efectua începând cu data de 15 octombrie iar plata regulară pentru anul se va efectua între 1 decembrie 2017 -31 martie 2018.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Director DAJ: Subvenția din Programul Tomata s-a calculat la 10.784,53 lei/fermier! Legumicultor cu pierderi de 95% din cauza COVID-19: ”De noi ați uitat, domnule Oros?” Subvenţie motorină 2020: Cât se plăteşte la APIA pentru un litru de motorină folosită în fermă!

  Ultimele știri

  O cultură agricolă din România a fost puternic afectată de prăbușirea prețului la petrol! Explozia din Liban: Azotatul de amoniu – îngrășământ folosit în orice fermă. Când devine periculos? Și-a dat foc după ce a fost acuzat că a furat lucernă dintr-o fermă!

  Căutare în articole