• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • OIERI CARE N-AU ÎNCASAT SUBVENȚIILE. Ionică Nechifor, Romovis: CERERILE SUNT BLOCATE PE TOATE SCHEMELE!

  Andreea Elefterie -

  Fermieri fără niciun ban în cont pentru Campania 2016, deși astăzi – 30 iunie, este ultima zi în care, potrivit Regulamentului European, se mai pot finaliza plățile pe anul trecut! Astfe, deși majoritatea producătorilor agricoli și-au primit banii pentru campania agricolă trecută, o bună parte dintre oieri susțin că nu au primit niciun leu în 2016. Este vorba despre crescătorii de animale care au accesat Măsura 10 Agromediu, Pachetul 8 și cărora Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) le-a blocat toate plățile din cauza imposibilității momentane de a achita banii pentru această măsură.

  Așteptau bani pe mai multe scheme dar nu au primit niciun leu! Este vorba despre fermierii care cresc animale din rase în pericol de abandon și pentru care APIA nu a plătit vreun ban nici pentru Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) și Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ).

  Potrivit secretarului general al Romovis, Ionică Nechifor, fermierii au sesizat că din cauza unei măsuri care nu poate fi plătită sunt blocate la plată toate schemele cerute de crescători pe zootehnie. Producătorii agricoli spun că deja blocajele de la agenția de plăți devin absurde având în vedere că schemele nu au legătură una cu cealaltă și nici măcar nu sunt plătite din același buget.

  ”Fermierii printre care și eu, nu am primit niciun leu din subvenția aferentă anului 2016! Motivul? Măsura 10 Pachetul 8 privind rasele în pericol de abandon.  Faptul ca nu se acceptă importul de date, toți fermierii care au accesat această măsură nu au primit banii pe întreaga cerere, fiind unică. Acum că se ajunge la sfârșitul perioadei de plăți, oierii nu mai au răbdare, ei cred că nu vor mai primi sumele pentru teren, SCZ , ANT deoarece toate sunt blocate!”, a explicat Ionică Nechifor pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

  Liderul oierilor spune că a cerut explicații și la funcționarii APIA unde a depus cererea unică.  ”Am fost la APIA și se lucrează încă la dosare, le dă eroare în program, spun ei. Asta a fost miercuri. Am revenit astăzi de dimineață și mi-au zis că nu se poate face plata dar nu au știut să ne spună și un motiv concret”, a mai spus Ionică Nechifor.

  Ce presupune măsura pentru care fermierii încasează cu până la 200 de euro ÎN PLUS de la APIA
  Măsura 10 – agromediu și climă, Pachetul 8 este cu aplicabilitate la nivel național și prevede subvenții de  87  euro/UVM/an pentru Ovine,  40 euro/UVM/an pentru Caprine, 200 euro/UVM/an  pentru taurine și bubaline, 200 euro/UVM/an pentru Ecvidee  și 176 euro/UVM/an pentru Porcine.
  Beneficiarii trebuie să asigure o densitate a șeptelului de cel puțin 0,3 UVM/ha (încărcătura se calculează la întregul efectiv de animale din fermă și se raportează la suprafețele de pajişti permanente) și să dețină femele de reproducție de rasă pură locală în pericol de abandon din speciile prevăzute în Program, înscrise în registrul genealogic al rasei – secțiunea principală.
  Iată care sunt rasele în pericol de abandon pentru care fermierii așteaptă banii:
  Ovine – 87 euro/UVM/an Ţigaie cu cap negru de Teleorman

  Raţca (Valahă cu coarne în tirbuşon)

  Karakul de Botoşani

  Merinos Transilvănean

  Merinos de Cluj

  Merinos de Palas

  Țigaie – varietatea ruginie

  Caprine – 40 euro/UVM/an  Carpatina

  Alba de Banat

  Taurine – 200 euro/UVM/an   Sura de Stepă
  Bubaline – 200 euro/UVM/an   Bivolul românesc
  Ecvidee – 200 euro/UVM/an Furioso North Star

  Huţul

  Gidran

  Semigreul românesc

  Shagya Arabă

  Nonius

  Lipiţan

  Porcine – 176 euro/UVM/an Bazna

  Mangalița


  Te-ar mai putea interesa

  Lista pe județe cu fermierii care vor primi subvenția de 73 euro la vaca de lapte Șeful APIA: Subvenție plătită de astăzi pentru toți fermierii care nu au luat banii APIA anunță: Fermierii care primesc mai devreme banii în conturi

  Ultimele știri

  Mihaela Neagu, Fabrica de zahăr Luduș: Am încheiat contracte pentru 3.400 ha de sfeclă de zahăr Ministrul Petre Daea se întâlnește cu ”părintele” Green Deal, Frans Timmermans Hibrizii Pioneer® le-au adus încă o dată fermierilor trofeele “Porumbul de Aur”!