• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • AVERTISMENTUL unui ȘEF APIA pentru FERMIERII care CER ADEVERINȚE pentru CREDITE!

  Roxana Dobre -

  Important pentru toți fermierii! Un director din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi avertizeză pe fermierii care cer adeverințe pentru credite-punte pentru împrumuturile la bancă. Agenția de plăți a început să elibereze de luni, 10 iulie, adeverințe prin care confirmă că solicitantul a depus cere unică pe suprafaţă şi acesta nu face obiectul excluderii de la plată.

  Un director al agenției de plăți le atrage atenția producătorilor agricoli care cer credite ”să analizeze cu atenţiei soluţiile de finanţare propuse de instituţiile bancare şi nebancare”.

  Atragem atenţia fermierilor să analizeze cu atenţiei soluţiile de finanţare propuse de instituţiile bancare şi nebancare”, a spus Eugen Mogoş, şeful APIA Suceava.

  Începând cu prima zi a acestei săptămâni, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava eliberează adeverinţe agricultorilor care intenţionează să acceseze, de la instituţiile bancare şi nebancare cu care (APIA) are contracte, credite pentru finanţarea activităţilor curente. Este vorba despre beneficiarii schemelor gestionate în cadrul campaniei pe anul 2017, respectiv a celor privind plăţile unică pe suprafaţă, redistributivă, cât şi a celei referitoare la practicile agricole pentru climă şi mediu.

  La solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pe suprafaţă pentru anul 2017, cerând sprijin pentru schemele amintite. Prin adeverinţă se confirmă, totodată, că la data eliberării a fost efectuat controlul referitor la eligibilitatea schemelor care fac obiectul convenţiei”, a explicat Eugen Mogoş, director executiv al Centrului Judeţean al APIA Suceava.

  De asemenea, în adeverinţă se menţionează că, la momentul eliberării actului, beneficiarul nu face obiectul excluderii de la plată pentru schemele în cauză, precum şi faptul că sunt îndeplinite condiţiile generale pentru acordarea sumelor la care este îndreptăţit. Potrivit directorul executiv Eugen Mogoş, valoarea creditului este de până la 80% din valoarea sumei calculate, conform adeverinţei eliberate de APIA.

  APIA atrage atenţia fermierilor să analizeze cu atenţiei soluţiile propuse de instituţiile bancare şi nebancare, astfel încât să aleagă modalităţile de finanţare care se potrivesc cel mai bine necesităţilor proprii”, a subliniat Eugen Mogoş.

  Creditorilor le revine obligaţia de a se angaja la respectarea nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiari plăţilor respective, astfel încât dobânda finală aplicată să nu depăşească, la data respectivă, RON-ROBOR6M + maxim 2%.

  Atenție! Valoarea creditului va fi de până la 80%  din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA DOAR pentru următoarele scheme: 

  În urma solicitării fermierului și a verificărilor efectuate, funcționarul APIA responsabil va elibera, după caz:

  Fermierii trebuie să știe înainte de a cere eliberarea adeverinței de către agenția de plăți care sunt condițiile pe care solicitantul adeverinței de înregistrare fermier trebuie să le îndeplinească cumulativ. Și anume:


  Te-ar mai putea interesa

  Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament Ministerul Agriculturii: APIA a început plata subvențiilor ANT! Primele sume care intră în conturi Șeful APIA: 12 euro/ha – cuantumul ANT la culturi în teren arabil

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)