IPF – SERVICIUL DE AGRICULTURĂ DE PRECIZIE lansat de GRUPUL ORIGIN pentru FERMIERII ROMÂNI!
agrointeligenta.ro -După cum a promis că va deveni un lider al tehnologiilor agricole în România, Grupul Origin Enterprises își continuă acum lansarea serviciilor digitale și de agricultură de precizie. Astfel, după ce în primăvară a lansat aplicația CODEX+, la începutul campaniei de recoltare din această vară a lansat serviciul de agricultură de precizie IPF.
Ce este IPF? Denumirea IPF vine de la englezescul Intelligent Precision Farming. Prin intermediul IPF se asigură servicii de creare a zonelor de management în cadrul solelor, cartare agrochimică, monitorizarea dezvoltării culturilor în timpul perioadei de vegetație și administrarea variabilă a inputurilor. Dezvoltat pentru a facilita agricultura de precizie, sistemul IPF ajută la întocmirea hărților de fertilizare variabilă, creșterea eficienței utilizării inputurilor disponibile și uniformizarea solelor, contribuind în final la creșterea producțiilor și a profitabilității fermei.
Pentru mult timp, fermierii și agronomii și-au administrat fermele bazându-se pe calcule grosiere sau notații nu tocmai riguroase. Odată cu dezvoltarea celorlalte ramuri tehnice, fenomenul de tehnologizare și automatizare are loc și în domeniul agronomiei. Astfel, progresul a devenit vizibil, având la dispoziție toate echipamentele necesare pentru a ne coordona activitatea în ferme, pentru a ajunge la un management mult mai bun. Însă le folosim la adevăratul potențial?
IPF – seviciul de agricultură inteligentă, de precizie – a fost dezvoltat din dorința de a maximiza potențialul terenurilor și al culturilor
În cercetările ce au fost efectuate in Anglia, încă de la lansare, în 2004, serviciul s-a dovedit a fi un real succes, observându-se de la un sezon la altul uniformizarea gradului de aprovizionare cu elemente nutritive a solelor și o creștere a producției.
Scanarea reflexiei solului este un serviciu unic furnizat de IPF pe baza căruia se creează zonele de management în cadrul solelor. Prin intermediului acestui proces de scanare se identifică neuniformitățile solului din cadrul solelor.
Pașii pe care IPF îi urmează în crearea unui serviciu de agricultură de precizie sunt următorii:
– Delimitarea și zonarea terenului. Etapă foarte importantă pe baza căreia se stabilesc zonele de management individuale, împreună cu informațiile obținute direct de la fermier, a imaginilor de reflexie a solului și a hărților geologice și pedologice
– Cartarea agrochimică de precizie. Ea ne ajută la stabilirea gradului de aprovizionare cu elemente nutritive din fiecare zonă de management. De asemenea, hărțile de fertilizare variabilă vor fi create după obținerea acestor rezultate.
– Monitorizarea și controlul culturii. Aceasta se realizează cu ajutorul aplicațiilor SeeCrop pentru telefon mobil și tabletă și Toolbox pentru calculator. Periodic, în contul fiecarui fermier sunt încărcate imagini satelitare (NDVI) de mare precizie, ce oferă o imagine de ansamblu asupra culturilor. Sincronizată cu serviciul GPS, aplicatia SeeCrop permite de asemenea, deplasarea prin câmp și identificarea locațiilor cu probleme precum și marcarea observațiilor în timp real.
– Uniformizarea solelor. Se ajunge astfel la îndeplinirea obiectivului inițial de management mai bun al inputurilor și îmbunătățirea producției agricole în paralel cu creșterea profitabilității în fermă.
Serviciul de agricultură de precizie IPF este în permanentă dezvoltare, echipe întregi de agronomi și IT-ști lucrând la perfecționarea și completarea lui. Incă din toamna acestui an, se preconizează apariția unor noi module.
Și nu uitati! IPF are o ofertă de lansare ce constă în scanare gratuită a unui câmp până la data de 31 august. Pentru mai multe informații, vizitați www.ipf-ro.com sau trimiteți un mail la adresa tehnic@ipf-ro.com.
Grupul irlandez Origin Enterprises plc, este unul dintre cei mai mari distribuitori din agribusiness-ul European ce iși concentrează activitatea pe furnizarea de produse și servicii tehnologice către fermieri. Grupul Origin ocupă primele poziții pe piață în Irlanda, Anglia, Polonia, Romania și Ucraina. În România, grupul este prezent din 2015 pe piața distribuției de inputuri prin intermediul companiilor Comfert și Redoxim.