31 IULIE – zi importantă pentru FERMIERII CARE CULTIVĂ RAPIȚĂ de la PIONEER!
agrointeligenta.ro -Imediat după recoltatul rapiței, fermierii români intră în campania…la rapiță! Începe achiziția de sămânță, iar pentru producții mari, agricultorii pot miza pe genetica de la Pioneer. An de an, sămânța de rapiță de la acest producător le-a adus profit, așa că acum fermierii comandă sacii pentru noua cultură.
Ca și în anii trecuți, Pioneer derulează campania CULTIVĂ RAPIȚĂ FĂRĂ PIERDERI, un program prin care fermierii primesc gratuit o veritabilă poliță de asigurare de secetă. Dacă rapița lor semănată timpuriu nu răsare din cauza lipsei precipitațiilor, atunci agricultorul primește nu doar banii înapoi, dar și o cantitate importantă de sămânță bonus pentru a înființa cultura de floarea-soarelui.
”Campania 2017 CULTIVĂ RAPIȚĂ FĂRĂ PIERDERI a început și se derulează în toată țara. Colegii mei contractează deja sămânța de rapiță. Este o campanie care, credem noi, este cea mai bună ofertă de pe piață la acest moment. De ce? Pentru că fermierii care vor cumpăra minim 20 de saci din minim doi hibrizi de rapiță vor avea acces la ceea ce se numește asigurare la secetă. Mai exact, dacă semnează voucherul cu colegul meu până la data de 31 iulie, seamănă până cel târziu 15 septembrie și cultura nu răsare sau este afectată de secetă imediat după răsărire, respectivul fermier va fi compensat 100% cu valoarea seminței implicată pe suprafața afectată de secetă. Mai exact, nu va plăti sămânța respectivă. Dacă același fermier cumpără între 50 și 100 de saci de rapiță va primi adițional 8% din volumul respectiv sămânță de floarea-soarelui gratuit. Dacă va cumpăra mai mult de 100 de saci de rapiță, va primi 10% din volumul respectiv floarea-soarelui gratuit. Această a doua parte a ofertei noastre este unică și ne dorim să fim cât mai aproape de fermierii noștri, să preluăm o parte din pierderea pe care ar avea-o în cazul în care cultura va fi afectată de secetă”, a explicat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Maria Cîrjă, Marketing Manager Pioneer România și Republica Moldova.
De subliniat că numai fermierii care semnează voucherul până la 31 iulie beneficiază de programul de asigurare contra secetei, program derulat de Pioneer.
”Îndemn fermierii car eîși doresc să cultive rapiță să înceapă semănatul în august, cu 15 august putem să semănam chiar dacă nu este umiditatea necesară germinării în sol. Semănăm pentru că atunci când vor veni ploile, sămânța să fie în pământ. Dacă stăm și așteptăm ploaia, riscăm să semănăm foarte târziu, iar riscul semănatului târziu îl reprezintă faptul că planta efectiv nu mai are timpul necesar să își formeze cele opt frunze de care are nevoie pentru a trece în siguranță peste iarnă”, explică Maria Cîrjă de ce recomandă fermierilor români să semene rapița devreme.
Doi noi hibrizi de rapiță în portofoliul Pioneer
”Catalogul de rapiță 2017, pe lângă foarte multe informații tehnice și agronomice de care fermierul are nevoie să știe când decide să cultive rapiță, conține și descrierea a opt hibrizi Pioneer. Dintre aceștia, patru hibrizi sunt produse lansate anul trecut PT234 și PT225, iar doi dintre cei patru sunt în primul an de vânzare. Este vorba despre hibrizi de înaltă performață de producție: PT264 și PT271. Acest cvartet de patru hibrizi este artileria noastră grea cu care am plecat la luptă în acest sezon. Acești patru hibrizi nu au doar performanțe de producție îmbunătățite, dar au o toleranță la Sclerotinia mult mai mare decât vechea gamă pe care o cunoșteam din anii anteriori, o uniformitate extraordinară a culturii, iar această uniformitate este dată de o lăstărire uniformă în primele faze de vegetație. Această lăstărire uniformă de la bază are în continuare ca efect o înflorire uniformă și o maturare uniformă a silicvelor, ceea ce face ca în momentul în care recoltăm să nu avem silicve verzi sau mai puțin maturate în masa de semințe. Acești patru hibrizi reprezintă vârful de lance al ofertei noastre și considerăm că oferta pe care o avem în acest an este una de înaltă performanță de producție, dar și de înaltă performanță a parteneriatului pe care noi ni-l dorim cu fermierul care trebuie să câștige bani. Considerăm că această cultură și hibizii noștri le vor aduce profit și în continuare”, concluzionează Maria Cîrjă, Marketing Manager Pioneer.