Piaţa terenurilorŞtiri agricole

CADASTRU GRATUIT 2017: LISTA LOCALITĂȚILOR unde ÎNCEP LUCRĂRILE și pentru care PRIMĂRIILE AU CERUT FINANȚARE!

Cetățenii primesc gratuit actele pentru terenuri și case. Peste 2.000 de primării s-au înscris, anul acesta, în Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Banii pentru lucrările de cadastru sunt asigurați de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Dintre cele 2.949 de primării eligibile, care pot solicita bani pentru realizarea cadastrului gratuit pentru cetățeni, până joi, 27 iulie, 2.104 au semnat contracte de finanțare cu oficiile de cadastru din țară. Perioada de înscriere se încheie la sfârșitul acestei luni. Cele mai multe contracte de finanțare și anume 98 au fost semnate în județul Olt. Urmează Iași – 85 de contracte, Teleorman – 78 de contracte și Neamț – 72 de contracte.

Atenție! Găsiți lista cu județele care au intrat în Programul național de cadastru accesând http://www.ancpi.ro/images/Situatie_contracte_de_finantare_24072017.pdf

Valoarea celor peste 2.000 de contracte de finanțare este de 302,142,321.00 de lei. Potrivit ANCPI, în 2017, au fost alocați pentru lucrări de cadastru 442.350.000 de lei, pentru un număr maxim de 7.372.500 de imobile. Fiecare primărie poate primi, în acest an, 150.000 de lei, față de 135.000 de lei, în 2016. După semnarea contractelor dintre primării și OCPI-uri, urmează încheierea contractelor dintre primării și firmele autorizate să execute lucrări de cadastru. Plățile vor fi efectuate în momentul finalizării și recepției lucrărilor de înregistrare sistematică. Actele pentru cetățeni sunt gratuite.

Peste 300.000 de imobile înregistrate prin PNCCF

Până la această data, de la începutul PNCCF, au fost înregistrate gratuit peste 370.000 de imobile. Județul cu cel mai mare număr de imobile înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, prin PNCCF, este Olt, urmat de Teleorman și Argeș.

Pentru anul acesta, ANCPI își propune să încheie contracte de finanțare din venituri proprii pentru înregistrarea a cel puțin 3 milioane de imobile, reprezentând aproximativ 4,5 milioane de hectare. Pentru a avea acte gratuite pentru terenuri și case, cetățenii trebuie doar să colaboreze cu echipele care vor face măsurători, să le permită accesul pe proprietate și, dacă este cazul, să le înmâneze copiile documentelor care atestă dreptul de proprietate. Urmează perioada în care sunt verificate informațiile privitoare la imobilele înregistrate  prin etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale. Proprietarii pot depune cerere de rectificare dacă datele publicate nu sunt corecte”,  a explicat, pentru Evenimentul Zilei, directorul ANCPI, Radu Codruț Ștefănescu.

Ce cuprinde cadastrarea gratuită

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) cuprinde: măsurători cadastrale; activități de geodezie, cartografie, topografie și fotogrammetrie; activități de informare și conștientizare a publicului; dezvoltare și mentenanță a sistemelor informatice; conversia cărților funciare și a documentațiilor cadastrale din format analogic în format digital; tehnică de calcul și de stocare; alte activități ce decurg din derularea PNCCF.

La nivelul ANCPI s-a constituit o comisie care are în vedere prioritizarea unităților administrativ-teritoriale la nivelul fiecărui județ, în vederea includerii acestora în programul național, în conformitate cu reglementările în vigoare. Comisia prioritizează localitățile ținând seama de cel puțin unul dintre criteriile: localități ce fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură de interes național; localități ce fac obiectul realizării unor proiecte de dezvoltare locală; localități ce prezintă aşezări informale ale comunităților aflate în condiții de sărăcie extremă.

Sursă selectivă: www.evz.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


19 comentarii

 1. Buna seara. Noi suntem de loc din tulcea. De 2 ani ne chinuim sa facem cadastrarea si nu reusim. Ce si unde trebuie sa apelam.Sunt 7,5000ha.Dar mereu motive diverse.Va multumesc. Si va doresc sarbatori cu bine.

 2. Sunt interesat sa cadastrez 6,89 ha. teren extravilan , urgent penru a demara proiectul pentru sM 8.1 cu participare la sesiunea din februarie – martie 2018 Cele 5 parcele de teren agricol sunt situate in extravilanul satului Merisani , com. Dobrotesti jud. Teleorman . Exista posibilitatea realizarii acestui obiectiv in timpul optim? CU STIMA!…

 3. Fundu Moldovei ,Suceava cei din primărie spun spune că nu vrea nimeni și că nare rost să fie graruit ,pentru că cei de la județ refuză să dea titlu de proprietate.Sumele care se cer dăm suvenția pe zece ani la firmele din zonă și stat.Mai are rost ?

 4. Bună ziua. Va rog sa imi spuneți ce se întâmplă cu acele zone în care primăriile s-au înscris în program dar NU AU NICI UN CADASTRIST înscris la licitație sa execute lucrarea de cadastru. Prețul de plecare la licitație sin informațiile pe care le am este de 60 RON/PARCELA. MULTUMESC.

 5. Sigur nu trebuie platit nimic?Avem o casa in Pietroasele Buzau.Pe casa avem act de mostenire .Ce acte sunt necesare pentru a face cadastrul?Si unde trebuie SA mergem?

 6. Străbunica mea a avut un loc de casa lângă spitalul Colceag din Săcele Brasov și vreau să cer acel loc de la Primărie . Ce trebuie sa fac ,ce acte îmi trebuiesc .

 7. Tatal meu a cumparat un teren in Glina pa acel teren era construita o casa .Pana sa moara el a facut demersurile pentru a implementa casa pe teren ,asa zisul certificat de urbanism dar el se imbolnaveste si moare.Cei de la urbanism stia de acea casa ,doar ca intre timp lucrurile sau schimbat .In urma decesului noi ne-am apucat de a renova aceasta casa doar ca cel de la urbanism a sucit de nas ne dîndu-ne voie sa renovam acea casa .Asa dori sa stiu cum sa procedez.Cadastru este pe teren .Nu stiu daca si în Glina este valabil actiunea de cadastru si intabulare a caselor.
  Va multumesc .

 8. Cum trebuie să procedez neavând nici un act pe casă și teren agricol unde locuiesc cu familia din anul 1957, acestea provenind de la părinții mei, actualmente decedați ??? In toți acești ani mi-am plătit taxele și impozitele la primărie.Va mulțumesc din suflet!

  1. Puteti deveni proprietar cu acte inn REGULA.
   Dreptul de uzucapiune. Exista o lege veche, veche 666 care va da dreptul de a deveni proprietari daca timp de 30 de ani ai folosit o proprietate – nerevendicata niciodata in acest interval de timp. Prin Instanta de judecata puteti sa revendicati acest drept. Dovada o faceti prin chitantele pe care le – ati platit la PRIMARIE, ENEL. Faceti dovada cu martori ca nu sunt mostenitori, sau alte persoane ,,doritoare” la acest bun. Cu hotararea de judecata irevocabila va intabulati.
   Este necesar sa formuleze cererea un avocat. Va dorim sa va folositi de rodul muncii!

 9. Buna ziua
  Com Motatei,jud Dolj-a fost facuta solicitarea numai partea de comuna in care au terenuri primarul Enea, vicele,cucuveau de Margareta.Comuna mai are inca 2 sate.Oamenii sint buni numai sa plateasca impozite-iar trintorii din primarie sa isi voteze salarii de 10000 mii lei.In ce tara traim ???UN PRIMAR PSD-IST INCOMPETENT VOTAT LA AL 5-LEA MANDAT DE TRINITORII CARE PRIMESC AJUTOARE SOCIALE…..alo se aude……undeva

Scrie un comentariu