PUSHŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2019

BANII ÎN CONTURI! DANIEL BOTĂNOIU: S-AU PLĂTIT CĂTRE FERMIERI 201,5 MILIOANE DE EURO!

Bani în conturile fermierilor! Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, vine cu o veste bună pentru fermierii care așteptau plățile pentru subvenția la roșii. Potrivit acestuia 201,5 milioane lei au fost virate în conturile agricultorilor.

”Dragi prieteni, succesul programului TOMATE continuă: Peste 200 milioane lei au fost deja virați către beneficiari, în Ciclul I! Zilele acestea a fost plătită ultima tranșă către fermierii înscriși în Ciclul I al Programului de sprijin pentru tomate, MADR virând în conturile Direcțiilor Agricole Județene suma totală de 201.5 milioane lei, adică plata beneficiarilor înscriși în program, Ciclul I. Aflat la al treilea an de implementare, de programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, se bucură un număr de 19.166 legumicultori înscriși în primul ciclu, dintre aceștia 8.952 livrând pe piață, cei mai mulți provenind din județele Olt (5.250), Galați (4.100), Giurgiu (1.951), Dolj (1.780)”, a transmis Botănoiu pe pagina personală de Facebook.

Potrivit datelor MADR transmise pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, dintr-un număr de 19.166 legumicultori înscriși în ciclul I, 14.398 dintre aceștia au depus cereri și au primit banii, iar 8.952 încă livrează pe piață, întrucât au obținut producție suplimentară, cei mai mulți provenind din județele Olt (5.250), Galați (4.100), Giurgiu (1.951), Dolj (1.780).

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începând cu luna mai și până în decembrie.

15 septembrie – termen pentru a cere banii pentru Ciclul II

Producătorii care doresc să acceseze schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, pentru anul 2019 ciclul II, termenul de depunere a dosarului la sediile Direcțiilor pentru Agricultură a județelor de provenineță a legumicultorilor este de 15 septembrie 2019.

Practic suma de 3.000 de euro plătită din bugetul de stat este primită în plus pe hectar de legumicultori având în vedere că suprafața cultivată primește și subvenția din schemele ”de bază”.

Aflați ce trebuie să conțină dosarul pentru această subvenție aici: 15 septembrie – termen pentru a cere bani în plus pe hectar

Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!