• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • POVESTEA PROFESOAREI DE BIOLOGIE care vinde LEGUME ÎN PIAȚĂ, după ore: ”A MUNCI NU ESTE O RUȘINE!”

    agrointeligenta.ro -

    A munci nu este o rușine! Este mesajul pe care îl transmite o profesoară de bilogie din Beclean. După ce termină de predat orele de biologie, pe Ligia Mureșan o găsești într-o piață din oraș unde vinde cu drag legumele și verdețurile pe care le produce alături de familia ei.

    De mai bine de 15 ani, Ligia Mureșan se împarte între catedră și grădină. Aceasta predă biologie la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean, iar timpul liber și-l petrece printre legume și verdețuri. „Totul e din producție proprie, de la Florești. La noi e o tradiție cultivarea legumelor. Așa cultivă toți oamenii, indiferent de profesia pe care o au. Majoritatea sunt oameni care muncesc și trăiesc din agricultură. Așa e tradiția satului”, spune Ligia Mureșan, citată de publicația Bistrițeanul.ro.

    Deși la prima vedere cele două „cariere” nu par să se împace, profesoara spune că astfel echilibrează munca fizică cu cea psihică. Aceasta recunoaște că sunt persoane care nu înțeleg de ce muncește cot la cot cu țăranii, când ar putea să rămână doar cu activitatea sa intelectuală.

    Când sunt liberă de la școală, muncesc și de dimineață până seara, iar când nu, muncesc când vin de la școală. Elevii știu că mă ocup cu asta în timpul liber, îmi cunosc hobby-ul. A munci nu-i o rușine! Eu așa consider, e muncă cinstită”, explică Ligia Mureșan.

    Profesoara spune că legumele sale sunt bio, refuzând să foloseasă orice fel de chimicale pentru a le ajuta să crească.

    În zonă, solul este foarte fertil și numai cine nu vrea nu scoate producție generoasă acolo. Folosim doar îngrășământ natural, sunt legume bio”, mai spune profesoara.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierul Gelu Firan cultivă cartofi la tunel. Recoltează în aprilie, iar o parte din producție pleacă în Polonia Subvenții APIA 2025. Toate fermele intră la control prin monitorizare – perioada verificărilor Premieră Carrefour: Struguri românești – la raft în luna februarie. Producătorul este o cooperativă din Huși

    Ultimele știri

    Ministrul Mediului: Rabla pentru Tractoare – o singură sesiune, în luna aprilie Preț miei de Paște 2025. Ionică Nechifor, Moldoovis: ”E pentru buzunarul fiecăruia” Ionică Nechifor: Avem un proiect pentru un centru agroalimentar multifuncțional la Botoșani, pe 10 hectare