• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SUBVENȚII pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE! Plăți pentru AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU ÎN 2017!

  Roxana Dobre Roxana Dobre -

  Fermierii care primesc subvenții în 2017! Producătorii agricoli au cerut bani de la agenția de plăți în număr mare și pentru Campania 2017, care s-a încheiat pe 15 mai. Un spriijn extrem de cerut de către fermieri este Ajutorul Național Tranzitoriu (ANTZ), atât la bovine cât și la ovine, bani ce sunt plătiți crescătorilor de animale fără obligativitatea de a avea efectivele înscrise în Registrele Genealogice.

  Agrointeligența -www.agrointel.ro a cerut agenției de plăți o situație pe județe a fermierilor care au cerut ANTZ în 2017.

  Cine primește bani pentru ANTZ

  Momentan pentru crescătorii de bovine care vor să ceară la agenția de plăți sprijnul care se plătește din bugetul de stat există două posibilități. Prima se referă la acei fermieri care se încadrează la așa-numita ”dată istorică” adică 31 ianuarie 2013. Concret, dacă un crescător avea înregistrate în 2013, 100 de vaci, plata se va face pe acest efectiv până în 2020, chiar dacă fermierul a rămas cu 2 vaci între timp. Acesta este efectivul minim. În plus, dacă un fermier a înregistrat în 2013, 5 vaci iar în 2017, să zicem are 80, el va primi ajutorul numai pentru cele 5.

  A doua situație se referă la exploatațiile nou înființate care în fiecare an primesc bani exact pentru numărul de capete existent în momentul înregistrării.

  De precizat că ANTZ se acordă fermierilor crescători de animale din speciile bovine, ovine/caprine, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de criteriile de eligibilitate, pentru următoarele scheme:

  -Schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;

  -Schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne;

  -Schemă decuplată de producţie, speciile ovine/caprine.

  ANTZ pentru schema schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte se acordă fermierilor crescători de bovine, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

  -La data solicitării ANTZ exploataţia să fie înregistrată în RNE în care există cel puţin un animal identificat şi înregistrat în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară în vigoare din speciile bovine, ovine, caprine şi/sau suine;

  -Solicitantul să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minimum 3 tone de lapte;

  -Să deţină registrul individual al exploataţiei, completat şi actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000 de stabilire a unui sistem de identificare şi înregistrare a bovinelor şi privind etichetarea cărnii de vită şi mânzat şi a produselor din carne de vită şi mânzat şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 820/97 al Consiliului, denumit în continuare Regulamentul (CE) nr. 1.760/2000.

  Pentru fermierii crescători de bovine nou-înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte, plata ANTZ pentru schema se acordă fermierilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

  -La data solicitării ANTZ exploataţia să fie înregistrată în RNE în care există cel puţin un animal identificat şi înregistrat în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară în vigoare din speciile bovine, ovine, caprine şi/sau suine;

  -Pentru anul de cerere 2016, solicitantul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2015-2016;

  -să deţină registrul individual al exploataţiei, completat şi actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000.

  ANTZ  pentru schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne se acordă fermierilor crescători de bovine, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

  -Deţin un efectiv de minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de referinţă 31 ianuarie 2013 înregistrate în RNE;
  -La data solicitării Ajutorului Naţional Tranzitoriu în sector zootehnic exploataţia este înregistrată în RNE în care există cel puţin un animal identificat şi înregistrat în conformitate cu legislaţia sanitară veterinară în vigoare din speciile bovine, ovine, caprine şi/sau suine;
  -Să deţină registrul individual al exploataţiei, completat şi actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000.

  Plata Ajutorului Naţional Tranzitoriu în sectorul zootehnic pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne se acordă pentru minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni, precum şi pentru tineretul bovin mascul şi/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni, existent în exploataţie la data de referinţă.

  ANTZ pentru schema decuplată de producţie, speciile ovine/caprine se acordă fermierilor crescători de ovine/caprine, pentru femelele de ovine şi/sau femelele de caprine identificate conform legislaţiei în domeniu care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

  -Efectivul din exploataţia înregistrată în RNE să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului în care se depune cererea unică de plată;

  -La data solicitării ANTZ efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită ANTZ să fie înscris în RNE;

  -Efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită ANTZ să fie menţinut în exploataţie la adresa şi/sau locaţia menţionată în cerere pe perioada de reţinere de 100 de zile de la data-limită de depunere a cererii unice de plată;

  -Să deţină registrul individual al exploataţiei, completat şi actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 21/2004 al Consiliului de stabilire a unui sistem de identificare şi de înregistrare a animalelor din speciile ovină şi caprină şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1.782/2003 şi a Directivelor 92/102/CEE şi 64/432/CEE, denumit în continuare Regulamentul (CE) nr. 21/2004.

  De reținut că suma alocată pentru plata ANTZ-urilor este aprobată anual de Guvern iar sprijinul unitar maxim se calculează în momentul determinării numărului total de animale eligibile.

  Achitarea acestui sprijin se face din bugetul național pentru anul următor, așa că fermierii vor încasa sumele aferente anului de cerere 2017 în prima parte a anului viitor, până cel târziu pe 31 martie, după cum a promis ministrul agriculturii Petre Daea.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Anunțul de astăzi al APIA despre subvențiile în avans ale fermierilor! Se prelungește programul Tomata și pentru ciclul II? Ce spune primarul comunei cu producții record la roșii! CALCULATOR subvenții pentru credite! Simulator pentru fermierii care vor să obțină PLATA APIA ÎN AVANS!

  Ultimele știri

  Doi hoţi de animale au fost prinşi şi încătuşaţi în câmp, în timp ce fugeau cu trei vaci şi doi cai! Adrian Oros: Fermierii ne-au cerut să plătim despăgubirile de secetă până pe 30 iulie! Proiect MADR: Testele pentru genotiparea berbecilor – GRATUITE până la sfârșitul anului!

  Căutare în articole