• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • JUMĂTATE DE MILIARD DE LEI, CREDITE PENTRU FERMIERI ÎN 2017. Vezi cine a reușit ACEASTĂ PERFORMANȚĂ!

    agrointeligenta.ro -

    Agricover Credit IFN – divizia de finanțare a Agricover Holding, a înregistrat în primul semestru al anului 2017 o expunere din credite în valoare de un miliard de lei, în creștere cu 20% față de primul semestru al anului 2016.

    Valoarea creditelor acordate a fost de 421 milioane lei, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce numărul clienților cu credite în sold a fost de 2410 fermieri, reprezentând o creștere cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016.

    Creșterea numărului de clienți și a plasamentelor acordate fermierilor au reprezentat principalele obiective Agricover Credit pentru primul semestru al anului 2017. Rezultatele obținute confirmă faptul că avem o bază solidă de dezvoltare. Dispunem de capitaluri proprii consistente, produse specializate de finanțare și un portofoliu bine echilibrat, cu o creștere semnificativă pe segmentul de clienți medii și mici”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

    Compania a încheiat primul semestru al anului 2017 cu un profit net de 11,3 milioane lei și un rezultat operațional de 16,6 milioane lei, cu 7% peste nivelul anului trecut. Rezultatele au fost influențate de cheltuiala cu provizioanele de risc realizată în primele șase luni ale anului, rata creditelor neperformante fiind în continuare la un nivel foarte bun de 1,4%.

    Informaţii financiare la 30 iunie 2017:
    • Profitul operațional: 16.637.000 lei, față de 15.534.000 lei în aceeași perioadă a anului 2016
    • Profitul net: 11.380.770 lei, față de 14.555.335 lei
    • Capitaluri proprii: 158.775.963 lei, în creștere cu 14%
    • Rata de adecvare a capitalului (conform normelor BNR): 19%
    • Credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile: 1,4%
    • Valoarea creditelor acordate: 421.000.000 lei, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă din 2016
    • Expunere din credite: 1.018.078.000 lei, față de 846.572.000 lei în 2016
    • Număr clienți activi: 2.410 fermieri, în creștere cu 30%

    Diversificarea portofoliului de produse specializate și a segmentelor de clienți

    Agricover Credit – instituție financiară specializată exclusiv pe finanțarea agriculturii, deține cel mai diversificat portofoliu de produse dedicate fermierilor, acoperind integral nevoia de finanțare a acestora. Compania a continuat dezvoltarea portofoliului de produse specializate și în primul semestru al anului 2017.

    Cunoașterea îndeaproape a domeniului agricol și apartenența la un grup puternic cu peste 17 ani de activitate în agribusiness-ul românesc, ne permit să dezvoltăm continuu pentru clienții noștri fermieri soluții de finanțare specializate. Creșterea la peste un miliard de lei a expunerii din credite se datorează aprecierii și încrederii clienților în soluțiile oferite”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

    În primul semestru al anului 2017 compania a urmărit dezvoltarea unor produse de sinergie care oferă fermierilor acces imediat la input-urile necesare fără a avea blocaje în activitatea de producție cauzate de lipsa banilor sau a termenelor de plată restrictive. Motorină cu plata la recoltă, factoring pentru achiziția de îngrășăminte sau finanțare pe stoc, sunt doar câteva din soluțiile de sinergie puse la dispoziție fermierilor.

    Avem astăzi toate resursele necesare pentru a oferi în continuare fermierilor soluții de finanțare specializate în condiții avantajoase. Suntem încrezători că în semestrul al doilea vom continua creșterea sănătoasă înregistrată în ultimii ani”, a mai declarat Robert Rekkers.

    Interesul companiei pentru dezvoltarea segmentului de clienți micro (sub 100 hectare) prin oferirea de produse speciale și pregătirea unei echipe comerciale dedicate, a dus la dublarea numărului de fermieri micro finanțați în primul semestru al anului 2017. Totodată, segmentul clienților 100-400 hectare a înregistrat o creștere cu 37% față de aceeași perioadă a anului trecut.

    Strategia companiei prin care vizează proximitatea față de fermier prin deschiderea de sucursale regionale, a continuat și în 2017 prin deschiderea biroului din Timișoara. Astfel, numărul locaţiilor în care Agricover Credit este prezent la nivel național a crescut la şapte. Tot pentru anul acesta, compania are în vedere deschiderea sucursalei din Craiova pentru a deservi numărul în creștere a clienților din regiunea Oltenia.

    Despre Agricover

    Agricover Credit IFN – divizia de finanțare a Agricover Holding, este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic.

    Cunoaşterea şi înţelegerea specificului activităţii agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor.

    Agricover Credit a înregistrat o creştere rapidă ajungând, în numai câţiva ani, să fie unul dintre jucătorii cheie în finanţarea producătorilor agricoli.

    Agricover Holding reunește diviziile Agri-Business si Agri-Finance. Cu un model de business puternic integrat, Agricover este o verigă cheie ce susține eficiența întregului lanț valoric din agribusiness, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România. Agricover Holding are peste 850 angajați și un număr de peste 4.500 clienți fermieri la nivel național.


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri!

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial