• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • LICITAȚIA ANULUI ÎN AGRICULTURĂ: La cine va ajunge UN SUPER-BRAND ROMÂNESC?

    agrointeligenta.ro -

    Licitația anului în agricultură! Unul dintre cele mai cunoscute branduri din istoria recentă a României va fi scos la vânzare după ce societatea care l-a administrat în ultimii ani a falimentat, iar proprietarul principal a fost condamnat pentru evaziune fiscală. Este vorba despre fermele Agricola Crevedia unde se producea și faimosul ”Pui de Crevedia”, ferme care se vor vinde ”la pachet” în cadrul unei licitații pentru Grupul Agroli din județul Dâmbovița.

    ”Subscrisa CITR Filiala București SPRL, cu sediul în București (…), în calitate de lichidator judiciar al Societății AGROLI GROUP SRL (în faliment, in banckruptcy, en fallite), cu sediul în Comuna Crevedia, Aleea Combinatului, (…) organizează licitație publică competitivă cu preț în urcare, pentru valorificarea în bloc ca ansamblu funcțional a activului compus din următoarele active: ferme avicole, fabrica de nutrețuri combinate (FNC), abator, sediul central și terenuri intravilane si extravilane”, se arată în anunțul pentru cei interesați să se înscrie la licitație până pe data de 31 august.

    Preț de pornire: 14 milioane de euro plus TVA

    Prețul de la care pornește licitația pentru ansamblul zootehnic este de 14 milioane de euro plus TVA, iar câștigătorul licitației va deveni proprietar pe fermele avicole din Crevedia (fermele 1, 2, 3, 5,6,7 și 9, ferma 12 cu 3 loturi de incubație), fabrica de nutrețuri combinate (FNC) cu o capacitate de 20 t/h, abatorul din Crededia, sediul central din localitate și o serie de terenuri intravilane și extravilane în suprafață totală de 509.987 mp în raza localităților dâmbovițene Crevedia și Tărtășești, în Mihăilești (Giurgiu) și Mavrodin (Teleorman).

    Licitaţia pentru Grupul Agroli va avea loc în data de 1 septembrie, la sediul lichidatorului din București, iar documentaţia de înscriere la licitaţie prevăzută în Caietul de sarcini va trebui depusă cel mai târziu cu o zi înainte de data desfășurării licitației până la ora 17.00. ”Garanția de participare la licitație este de 2.000.000 de euro și nu este purtătoare de TVA. Achiziționarea caietului de sarcini se poate face de la sediul lichidatorului judiciar și este condiție obligatorie pentru participarea la licitație”, se arată în anunțul lichidatorului.

    Înfiinţată în anul 1959, Avicola Crevedia este prima societate de procesare industrială a păsărilor din Europa de Est. Îşi începe activitatea în anul 1962, urmând ca în 1980 să-şi atingă apogeul. Conform datelor publice, în anul 2009, fermele de la Crevedia reprezentau cel de-a treilea mare jucător de pe piața cărnii de pui din România, cu o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro pe an.

    Patronul libanez, condamnat pentru evaziune fiscală

    Falimentarea fermelor de pui de la Crevedia a fost cauzată de un caz răsunător de evaziune fiscală, caz instrumentat de Direcția Națională Anticorupție. La începutul anului 2016, procurorii DNA Ploiești l-au trimis în judecată într-un nou dosar pe Rami Ghaziri, patronul SC Agroli Group SRL Crevedia, alături de alți inculpați – români, libanezi, sirieni, pentru un prejudiciu adus statului de peste 25 de milioane euro.

    Rami Ghaziri, cetățean francez, rezident în România, administrator al mai multor societăți comerciale, aflat în detenție pentru executarea unei pedepse într-un alt dosar, a fost acuzat de inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată și spălare a banilor, în formă continuată. El a fost condamnat definitiv de ÎCCJ, în 15 iunie 2015, la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru cumpărare de influență în dosarul fostei procuroare PÎCCJ Angela Nicolae. El a mai fost trimis în judecată de DNA, în decembrie 2014, pentru fraudare de fonduri europene.

    În dosar, pentru fapte similare, au mai fost deferiți justiției: în lipsă — Emile George Kharrat, cetățean român și libanez, reprezentant al unei societăți comerciale, Ezzeedine Maher Bou, cetățean libanez, cu reședința în România, și Eduard-Orlando Burlacu, administratori ai unor firme; în stare de arest la domiciliu într-o altă cauză — Mahmoud Sleiman Moubarak, cetățean englez, rezident în România, Abdulmounim Alzaid, cetățean sirian, rezident în România, Hussein Zayed, cetățean sirian rezident în România, administratori al mai multor societăți; în stare de libertate — Emilia Nae, Ionela Alina Marin, Ali Chraif, cetățean român și libanez, reprezentant al unei societăți, Daniel Marian Raicu, administrator de firme.

    Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni Agerpres, în perioada iulie 2010 — august 2012, inculpatul Ghaziri, în calitate de administrator al mai multor societăți, a constituit alături de inculpații Kharrat, Moubarak, Alzaid și Zayed pe de o parte, respectiv alături de inculpații Kharrat, Bou și Burlacu pe de altă parte, două grupuri infracționale organizate în scopul săvârșirii mai multor infracțiuni de evaziune fiscală.

    În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra părților sociale pe care inculpații Ghaziri și Kharrat le dețin la mai multe societăți comerciale.

    Faliment declarat în noiembrie 2016

    Avicola Crevedia, cu activităţi în creşterea păsărilor, parte a grupului de firme Agroli, a intrat oficial în faliment după ce proprietarul companiei, omul de afaceri libanez Rami Ghaziri, a acumulat datorii de circa 67 mil. euro, potrivit deciziei publicate pe site-ul Tribunalului Dâmboviţa.

    „La data intrării în faliment, societatea avea datorii de apro­ximativ 300 mil. lei (circa 67 mil. euro – n.red.), principalii cre­ditori fiind ANAF-ul, UniCredit Bank, Serraghis Loan Management LTD şi CEC Bank. Şansele ca toţi creditorii să-şi recupereze banii sunt foarte mici, având în vedere că bunurile societăţii au fost evaluate la aproximativ 1,5 mil. euro, iar masa credală însumează peste 60 mil. euro“, declara în noiembrie anul trecut pentru Ziarul Financiar Anca Goanţă, asociat al companiei AA Total Insolvency, administratorul judiciar al Avicola Crevedia.


    Te-ar mai putea interesa

    Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!