Fonduri europeneŞtiri agricole

FIRMELE DE CONSULTANȚĂ ale funcționarilor AFIR VOR DISPĂREA? Adrian-Ionuț Chesnoiu: ”SUNTEM ÎN FAZA DE LUAREA DE MĂSURI”

Adrian Ionut Chesnoiu - AFIR

Firmele de consultață pentru accesarea fondurilor europene sunt, nu de puține ori, impuse fermierilor de anumiți funcționari din cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Situația nu va mai rămane așa, promite directorul general al AFIR, Adrian-Ionuț Chesnoiu care a anunțat că deja a trecut de faza de analizare a situației.

Sunt în luarea unor măsuri în acest sens. Am trecut de perioada de analiză, suntem în faza de luarea de măsuri”, a declarat Adrian-Ionuț Chesnoiu invitat la emisiunea ”Viața Satului” de pe TVR 1.

Beneficiarii fondurilor europene prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală – PNDR s-au plâns că la AFIR li s-a spus să lucreze cu anumite firme în elaboarea proiectelor dacă vor ca acestea să fie eligibile. Aceste firme de consultanță sunt fie deșinute direct sau indirect de funcționarii agenției de plăți, fie au o legătură strânsă cu aceștia.

Citiți și:

Lista AFIR cu firme de consultanță în fonduri europene pentru fiecare județ

DIRECTOR AGENȚIE DE PLĂȚI: Funcționarii care încalcă procedurile VOR FI SANCȚIONAȚI!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Directorul AFIR este habarnist.In cauza exista legislatie clara si fapta este pedepsita in penal.Ase vedea daca angajatii si-au declarat conflictul de interese..

  2. Functionarii stiu ce bani se invart in agricultura si trag la randul lor partea. E o adevarata lupta cu birocratia sa obtii niste bani. Toti vad fermierii ca pe niste surse de venit.

Scrie un comentariu