• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • VESTEA MINISTRULUI DAEA pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

  Daniel Befu -

  Ministrul agriculturii, Petre Daea, dă o veste excelentă crescătorilor de animale din România. Aflat într-o deplasare oficială la Curtici, acolo unde alături de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, vizitează astăzi, 31 august, Combinatul Agroindustrial Curtici (CAI), una dintre cele mai performanțe unități de profil din țară, combinat care a fost pus pe picioare și care acum este condus de inginerul Dimitrie Muscă, ministrul agriculturii a anunțat că a depus în Parlament proiectul de act normativ pentru crescătorii de suine. 

  ”Am introdus în Parlament și intră în această sesiune un proiect de act normativ care vizează creșterea efectivelor de animale, suine în România. Avem în vedere și intervențiile la păsări pentru că acestea, împreună cu suinele, sunt principalele consumatoare dporumb care este de foarte bună calitate și este păcat să îl dăm la export și să nu îl transformăm în carne, lapte sau alte produse în așa fel încât câștigul fermierului să fie mai consistent iar consumatorul român să consume produse pe care le obțin din munca producătorului din țara noastră. Am spus-o de fiecare dată și o repet că avem cea mai mare suprafață ocupată cu porumb din Uniunea Europeană. Nu este posibil ca România să aibă 2,5 milioane hectare de porumb și să aibă doar 4,5 milioane de porci”, a declarat Petre Daea.

  Agrointeligența-www.agrointel.ro a intrat în posesia proiectului de act normativ și vă prezintă modul în care va fi aplicat acesta centru crescătorii de porci din România.

  ”Se aprobă programul multianual de susținere a activității de reproducție în sectorul creșterii suinelor, pentru fermierii care desfășoară activități de reproducție sau creștere sau îngrășare a suinelor,  prin investiții pentru realizarea de locuri noi de cazare în ferme de reproducție noi sau în ferme de reproducție aflate în activitate, denumite în continuare locuri noi de cazare pentru reproducție, pentru investiții în locuri de cazare pentru reproducție în ferme aflate în conservare, denumite locuri de cazare existente pentru reproducție, precum și de stimulare a asocierii în cooperative, denumit în continuare Programul de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție”, se arată în proiectul menționat de ministrul agriculturii.

  Banii vor ajunge la crescători sub forma unei scheme de ajutor de stat, având ca obiectiv implementarea  Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, în vederea îmbunătățirii nivelului de performanță și sustenabilitate al fermelor de reproducție sau de creștere sau îngrășare a suinelor.

  Schema de ajutor de stat se notifică la Comisia Europeană, conform dispozițiilor art.108 alin.(3) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și se aplică pe întreg teritoriul României pentru perioada 2017 – 2020.

  Valoarea totală a ajutorului de stat este de 360 milioane euro și se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Noul coronavirus poate ataca vacile, oile sau găinile? Răspuns oficial primit de la Bruxelles! Ghid subvenții APIA: 31 ianuarie – termen limită pentru plata sprijinului cuplat! APIA: Cine sunt fermierii obligați să dea înapoi banii din subvențiile încasate!

  Ultimele știri

  Angajații unei stațiuni, atacați cu furcile de mai mulți indivizi care au intrat ilegal pe terenurile statului Un bărbat de 71 de ani a pus pe fugă hoții veniți să îi fure sacii de porumb din magazie! Subvenții APIA: Fermierii tăiați de la plată dacă nu prezintă acest document!