• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SILOBAG – soluția de depozitare mai ieftină a cerealelor. CÂT COSTĂ și cum funcționează SISTEMUL DE STOCARE!

    agrointeligenta.ro -

    Silobag este cea mai nouă soluție de depozitare a cerealelor și furajelor de pe piața din România. Uriașii sacii de plastic pentru stocarea producțiilor agricole sunt popularizați la evenimente și în ferme de către compania Grain Bags, care importă sistemele din Germania, de la un producător care le-a certificat la nivelul Uniunii Europene.

    Cât costă un silobag și ce avantaje oferă agricultorilor care nu dețin spații de depozitare, dar vor să stocheze cereale sau furaje, sunt subiecte pe care le-am discutat cu Narcis Ranghiuc, director de vânzări în cadrul Grain Bags România – www.grainbags.ro.

    Cea mai ieftină metodă pentru depozitarea cerealelor a intrat pe piață acum doi ani și vine ca o alternativă pentru o valorificare mai bună a producției agricole chiar și în fermele care nu își permit spații dedicate pentru stocare. De regulă, la noi în România, fermierii care au investit în silo bag au făcut-o pentru a păstra grâul și porumbul.

    Perioada în care producțiile agricole pot fi stocate în uriașii saci de plastic este de doi ani. Deși aparent par fragile, silobag-urile sunt rezistente, ne dau asigurări cei de la Grain Bags. Astfel, soluția de depozitare este garantată să reziste la temperaturi de la -20⁰C până la +55⁰C. În plus, sunt fabricate din mai multe straturi și vin inclusiv cu protecție împotriva razelor ultraviolete, iar grânele sunt protejate complet de lumina soarelui. Pentru clienţii care comandă mai mult de 100 de silobag-uri există posibilitatea de a li se imprima logo-ul firmei lor pe acestea.

    Prețul depozitării cerealelor într-un silobag este de 6 euro pe tonă. În funcție de cantitatea depozitată, acesta poate fluctua.

    În afară de achiziția uriașilor saci, fermierul are nevoie și de un utilaj special pentru încărcare. Îl poate achiziționa sau poate apela la cei de la Grain Bags pentru prestarea acestui serviciu. La fel și la descărcare, însă atunci agricultorul se poate baza chiar și pe un simplu tractor cu cupă.

    Sacii de plastic în care se depozitează cerealele se pot așeza în câmp sau în fermă, pe beton. Condiție este ca suprafața să fie bine curățată înainte, să nu existe obiecte ascuțite care să taie silo bag-ul. De precizat că suprafața necesară pentru depozitare nu este mare: un silo bag poate să ajungă la 90 de metri și să aibă un diametru de la 1,2 metri la 3,5 metri. ”Pentru a depozita 1.000 de tone de grâu este nevoie de o suprafață de 1.500 de metri pătrați. Calitatea produselor nu se depreciază în timp, produsele așa cum sunt încărcate, așa rămân pe tot parcursul depozitării, își păstrază calitatea, culoarea. În timpul stocării se pot lua probe cu o sondă convențională pentru a înlătura orice temere a fermierului”, explică Narcis Ranghiuc, director de vânzări în cadrul Grain Bags România.

    Reprezentantul subliniază că un alt plus este că agricultorul scutește costurile de transport întrucât depozitarea se poate face direct în câmp, după recoltare. ”Sistemul Silobag nu necesită gazare sau aerare pentru că se creează un mediu anaerob în momentul în care se încarcă producțiile. După încărcare, sacul se sigilează și într-o parte și în cealaltă, consumă oxigenul și eliberează dioxid de carbon. Cantitatea de dioxid de carbon va fi mai mare decât cea de oxigen și în acest mod se creează mediul anaerob. Criteriul după care funcționează Silo Bag este că cerealele consumă O2 și orice alte organisme vii (ciuperci, bacterii, insecte și rozătoare) mor. Acest proces asigură conservarea optimă a produsului”, spune Narcis Ranghiuc.

    Deși sacii sunt produși de o companie germană ce are fabrici în mai multe puncte din Europa, socitatea Grain Bags este 100% românească și reprezintă o afacere de familie. Iar pentru comenzi mai mari, se dau asigurări că prețurile se pot discuta, cu negocierea unor reduceri.

    În final, și o mențiune cu privire la limitările sistemului de depozitare a cerealelor la sac: agricultorii și potențialii cumpărători trebuie să țină cont este că specialiștii nu recomandă să fie semănate semințele din silobag!


    Te-ar mai putea interesa

    Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor! Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!