• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PROTEST FĂRĂ PRECEDENT ÎN AGRICULTURĂ: Cine îl organizează și CÂND AR PUTEA AVEA LOC!

  agrointeligenta.ro -

  Un val de nemulțumiri dă naștere unui nou protest în sectorul agricol românesc. Fermierii anunță că vor ieși în stradă pentru că nu mai pot tolera situația ce s-a instalat în ultmia perioadă și în care munca fermierilor și a procestorilor români nu este remunerată conform legii de către marile rețele de supermarketuri.

  Anunțul despre pregătirea protestului în stradă a fost făcut de către Costel Caraș, cunoscut fermier din Brănești, județul Ilfov, crescător de vaci de lapte din rasa Holstein.

  Dacă până pe data de 20.09.2017, asociația retailerilor (Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, AMRCR – n.r.) nu iese cu un comunicat din care să reiasă că au plătit toate restanțele ce depășesc 30 de zile, cum cere legea, noi fermierii, împreună cu procesatorii, vom organiza un protest fără precedent în România. Acțiunea va fi a fermierilor. Supermarketurile nu vor ști ce procesatori trimit oameni la acțiune ca să nu aibă de suferit în niciun fel. Data începerii acțiunii este 06.10.2017”, a scris Costel Caraș pe pagina sa de Facebook.

  În 2016, Costel Caraș a protestat în fața Ministerului Agriculturii și în fața Guvernului pentru neplata subvențiilor. Fermierul a intrat în greva foamei, iar ulterior i s-au alăturat și alți crescători de animale din România

  Fermierul din Ilfov își și argumentează inițiativa prin faptul că ”supermarketurile plătesc procesatorilor produsele făcute din laptele nostru la peste 90 de zile sau chiar mai mult. Mai departe, procesatorii ne amenință că nu ne vor mai plăti materia primă”.

  Supermarketurile impun prețuri mai mici la produsele lactate și elimină procesatorii care nu vor sa se conformeze. În același timp cresc prețurile la raft pentru consumatori. Având în vedere că acest bumerag se va întoarce împotriva fermierilor, cred căeste momentul să acționăm”, a anunțat Caraș.

  Vă reamintim că în ultima săptămână au apărut mai multe semnale conform cărora marii retaileri ar încărlca legea în vigoare care prevede ca furnizorii să fie plătiți la 30 de zile. S-a ajuns să se achite facturile chiar și la 90 de zile pentru produse cu termen scurt de valabilitate, așa cum sunt laptele și brânzeturile.

  Primul care a tras semnalul de alarmă a fost Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui – APRIL. Acesta a arătat că există o acțiune prin care procesatorii români sunt scoși din magazine prin procedura de delistare și că sunt plătiți cu mare întârziere. A urmat apoi secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, care a anunțat că dacă fenomenul continuă, la nivel guvernamental se va demara o anchetă pentru aflarea adevărului în acest caz.

  Citiți și:

  DORIN COJOCARU (APRIL), reacție extrem de dură LA ADRESA RETAILERILOR: Vreți o ACȚIUNE GEN RĂSCOALA DIN 1907?

  REACȚIE NEAȘTEPTATĂ de la MINISTERUL AGRICULTURII!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Bravo, Ludovic Orban! Presiunea mediatică Agrointeligența a dat roade: Guvernul asigură banii de despăgubiri! Daniel Botănoiu, apel către ministrul Finanțelor: Nu puneți cruce sectorului agricol, dați banii pentru despăgubiri! Legea vânzării terenurilor agricole 2020 – PROMULGATĂ de Președintele Klaus Iohannis!

  Căutare în articole