• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Domnule Haller, Agrointeligența retractează public: Nu sunteți jupân și nici arogant. Sunteți un inculpat trimis în judecată pentru spălare de bani, complicitate la trafic de influență și fals în înscrisuri!

  Vlad Macovei -

  Vicepreședintele ACVBR, Zoltan Haller, s-a arătat extrem de deranjat de faptul că Agrointeligența l-a catalogat drept jupân al cărților de rasă și, de asemenea, a considerat că dacă aroganță înseamnă toate lucrurile bune pentru crescătorii de vaci, atunci el e mândru de aroganța sa.

  Haller a postat un răspuns la textul Agrointeligența în care spune toate acestea și, de asemenea, îi îndeamnă pe fermieri să asculte o înregistrare de două ore cu discuția pe care a avut-o cu reporterii Agrointeligența. Una dintre replicile la postarea lui Haller menționată îi amintește acestuia de calitatea de inculpat pe care o are și de faptele de care este acuzat. Menționez că ceea ce urmează nu afectează cu nimic prezumția de nevinovăție pe care Zoltan Haller o are în fața Justiției române, conform Constituției României. Vicepreședintele Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească – ACVBR este nevinovat până la o sentință definitivă și irevocabilă.

  Citiți: ZOLTAN HALLER, jupânul cărților de rasă: SISTEMUL ESTE BUN, nu susțin CAMPANIA AGROINTELIGENȚA!

  Haller a fost arestat preventiv și anchetat de DNA

  La data de 29 ianuarie 2015, Direcția Națională Anticorupție (DNA) emite un comunicat din care reținem pentru povestea noastră:

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați, în stare de arest preventiv:
  (…)
  HALLER ZOLTAN-JOZSEF, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
  – complicitate la trafic de influență,
  – spălare de bani,
  – fals în înscrisuri sub semnătură privată
  (…)
  În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
  Astfel, în data de 11 decembrie 2014, cei doi inculpați, reprezentanți ai Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, beneficiind de ajutorul inculpatului Aldea Iulian, au primit prin intermediul firmelor administrate de inculpații Haller Zoltan-Jozsef, (…) suma totală de 176.904,9 lei
  (…)

  Termen de judecată – 18 septembrie

  Conform informațiilor de pe www.infodosar.ro, procesul lui Zoltan Haller are numărul 34423/3/2015 și se judecă la Tribunalul București. Următorul termen de judecată este pe 18 septembrie. Întrucât este vorba de o persoană publică, de a cărui activitate depinde bunăstarea a zeci de mii de fermieri, Agrointeligența – www.agrointel.ro va relata în detaliu despre cursul acestui proces și despre informațiile publice de la termenele de judecată. Conform aceluiași site, la data de 18.04.2016, instanța a respins ca inadmisibilă cererea formulată de inculpatul Haller Zoltan-Jozsef de înlăturare a probelor, a mijloacelor de probă, a înregistrărilor ambientale şi a interceptărilor telefonice. Concluzia: lui Haller îi plac doar înregistrarile audio proprii, nu și ale altora!

  În loc de concluzii

  1. E dreptul lui Zoltan Haller să se apere, să explice, să se justifice, să spună ce crede. Ideal ar fi ca toate acestea să se facă în alte forme decât în ședințe de înfierare cu ”mânie proletară” a dezvăluirilor Agrointeligența.
  2. Cel mai important nu este ce propune Agrointeligența sau ce zice Zoltan Haller. Nici măcar ce crede Ministerul sau ANZ (apropo, iarași s-a pornit Corpul de Control să ancheteze? Vineri la ANZ, iar de luni la asociații? Dacă nu publicăm nici acum raportul, e degeaba…). Important este ce crede și dorește fermierul român, crescătorul de vaci de lapte în acest caz. El este stăpânul nostru și pentru bunăstarea lui trebuie să munciți cu toții. Dacă și cu cheltuială chibzuită a banilor publici, cu atât mai bine.
  3. În spiritul transparenței cu care Zoltan Haller se laudă, facem publice și contractele ACVBR de publicitate și sponsorizare cu entități media din presa agricolă? E de interes public pentru că ACVBR primește bani publici. Nu îmi dau seama la ce ar putea să își facă reclamă ACVBR în condițiile în care fermierii care au Bălțată Românească sunt cam legați de glie. Ca iobagul la grof. Cumpărăm tăcere pe modelul reclamelor Nuclearelectrica din anii 2003-2004? Doar întrebăm, nu dăm cu parul, tot pentru fermierii care ne citesc și care ne-au adus în poziția de lider al presei agricole.
  4. Pentru toată lumea care moare de grija altora: Campania Agrointeligența continuă, în ciuda amenințărilor și presiunilor. Fermierii români merită o zootehnie performantă iar o zootehnie performantă nu se poate fără o ameliorare genetică eficientă. În spatele nostru nu sunt nici Claudiu Frânc, nici Puterea, nici Opoziția, nici Emil Dumitru, deși avem relații de colaborare instituțională sau personală (fără niciun contract pe bani) cu toate aceste entități și persoane. În spatele nostru stau fermierii care așteaptă de prea mulți ani să trăiască bine, ei și familiile lor, din creșterea animalelor! E cel mai frumos și mai puternic motiv să ducem campaniile noastre, de lider în informarea fermierilor!

  Acest articol este un text de opinie semnat de Vlad Macovei, președintele Grupului Agrointeligența


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Sfârșit tragic pentru un bărbat de 44 de ani călcat de căruța cu care transporta gunoiul de grajd! Subvenții APIA 2021. MADR: Data de la care fermierii pot cere subvențiile pe acest an Proiect MADR pentru reducerea sarcinilor administrative pentru fermieri!

  Ultimele știri

  Rulote cumpărate de o asociație pentru ca fermierii să își poată vinde brânza sau mieii de Paște! Prognoza meteo de la ANM. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni! Apel pentru găsirea ciobanului dat dispărut după ce oile de care se îngrijea au fost găsite înecate