• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • KWS – o nouă lansare cu succes! Hibrizii de porumb CLIMACONTROL3 ”au înrolat” APROAPE 1.000 DE FERMIERI în Tabăra de control al secetei ÎN TOATĂ ȚARA!

    agrointeligenta.ro -

    Trei puncte importante pe harta agricolă a României (Călărași, Satu-Mare, Neamț), fermieri receptivi la soluții noi pentru performanță în fermă și o participare record la nivel național: aceștia sunt parametrii ce definesc succesul lansării noului concept ClimaControl3. Hibrizii de porumb KWS cu toleranță superioară la secetă și arșiță.

    Prin această desfășurare de evenimente în câmp, am intenționat să inițiem un transfer de bune practici cu fermierii, partenerii noștri, un schimb informațional util în comunitatea agricolă românească. Am pornit de la ideea că, în primul rând, fermierii sunt o sursă extraordinară de soluții, idei și sugestii pe care să le avem în vedere pentru îmbunătățirea continuă a produselor noastre. Așa am putut afla care sunt problemele majore cu care se confruntă în fermă și cum valorifică resursele de care dispun, modul în care văd rezolvarea situațiilor curente și ce putem noi, cei de la KWS, să facem mai bine pentru ca ei să obțină productivitate sporită și încredere într-o fructificare ulterioară cât mai justă a muncii lor”, a declarat doamna Doriana Nițu, Director General KWS Semințe.

    Ultima secvență planificată din seria celor trei evenimente de lansare ClimaControl3 sub egida « Tabăra de control al secetei » a reunit în 14 septembrie la platforma amenajată de ferma Business Agro Consulting SRL, aparținând domnului Vasile Pop Silaghi, în zona Girov, județul Neamț, un număr impresionant de fermieri, completând cu succes triada începută la ferma Ildu – Călărași și continuată cu platforma Promat din județul Satu-Mare.

    Ne-am propus să oferim fermierilor răspunsuri cât mai elocvente cu privire la modalitățile de preîntâmpinare a efectelor stresului provocat de secetă. De aici preocuparea noastră permanentă pentru crearea unui material genetic apt să dezvolte hibrizi de porumb cu toleranță sporită la stres hidric în toate cele 3 faze importante de vegetație ale plantei: înainte, în timpul și după înflorire. Atât demonstrația de performanță a hibrizilor în câmp, cât și materialul informativ sub forma unui ghid de secetă pe care l-am creat și în care am definit cei 10 pași ce trebuie respectați pentru a depăși cu bine atacul secetei, au oferit o nouă expresie a încrederii într-un partener pe termen lung”, a declarat Ion Voinea, Director Dezvoltare Produse KWS Semințe.

    În cadrul acestor manifestări, a fost demonstrat potențialul excelent al hibrizilor ClimaControl3 atât în condiții de stres hidric fără aport suplimentar de irigații, dar și în diferite niveluri de tehnologie. Totodată, pe lângă interesul generat de acest grup de hibrizi, fermierii și-au format o impresie foarte plăcută față de încă un hibrid nou de la KWS: KORVINUS – FAO 330, care promite o performanță excelentă în toate zonele, datorită încadrării într-o grupă de maturitate permisivă tuturor arealelor de cultură a porumbului din România.

    Noul hibrid Korvinus întregește tabloul unui portofoliu complet echilibrat, care răspunde pozitiv oricărei ferme de cultură mare din România. « Câte ferme, atâtea soluții » este deviza companiei KWS și ne motivează să dezvoltăm alături de fermierul român această industrie atât de bogată patrimonial și valoric: agricultura”, a mai declarat Doriana Nițu.

    Vom reveni cu rezultate concrete de producție obținute în fiecare din cele trei platforme menționate.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Când se plantează roșiile în grădină – calendar Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA