LISTĂ OFICIALĂ CU PREȚURI pentru SILOZURI, GRAJDURI ȘI SERE!

Agenția de plăți vine în sprijinul fermierilor și facilitează accesul la fonduri europene. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat astăzi, 19 septembrie, că a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.info, în cadrul secțiunii „Dezbatere Publică”, versiunea consultativă a Ghidului Bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri, grajduri și sere din cadrul proiectelor implementate cu fonduri europene din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).
„După modelul Bazei de date cu prețuri de referință pentru maşini, utilaje şi echipamente specializate, pe care AFIR a implementat-o încă din 2014, am decis să realizăm un instrument de lucru similar și pentru silozuri, grajduri și sere. Astfel, elementele care se vor regăsi în această Bază de date, vor putea fi achiziționate de către beneficiarii PNDR, în mod direct, fără a mai parcurge nicio altă procedură de achiziție. Mai mult, beneficiarii PNDR vor avea la îndemână soluții la cheie pentru realizarea unui sistem integral de depozitare a cerealelor. De asemenea, atrag atenția asupra faptului că în Baza de date se vor introduce prețurile de vânzare către beneficiarii PNDR, nu prețurile recomandate de producători”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian-Ionuț Chesnoiu.
Elementele din categoriile menționate (silozuri, grajduri și sere) se vor introduce în Baza de date sub forma unor proiecte tip, funcționale, de către producător sau de către un singur importator/dealer al acestuia. Producătorul sau importatorul care înscrie elemente are posibilitatea de a încărca maximum 20 de proiecte tip pentru fiecare marcă din categoriile menționate. AFIR precizează că prețurile din baza de date vor fi exprimate în Euro și nu vor include TVA (preț CIP la beneficiar).
Actualizarea prețurilor se va realiza o dată pe an pentru fiecare marcă per trader, cu aprobarea conducerii AFIR și se va face la solicitarea oficială a producătorului/ importatorului/ dealerului care a înscris marca respectivă în Baza de date în urma analizării acesteia de către experţii AFIR.
Versiunea consultativă a Ghidului Bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri, grajduri și sere este publicată pe portalul AFIR la secțiunea „Dezbatere Publică”, rubrica „Documente în dezbatere”. Toți cei interesați să trimită propuneri sau observații au la dispoziție adresa de e-mail, consultare@afir.info. Perioada de consultare publică este de 10 zile de la publicarea pe pagina de internet a Agenției, respectiv 18 septembrie 2017.
Vă reamintim că în cadrul AFIR funcționează și o Bază de Date cu Prețuri de Referință (BDPR) pentru mașini, utilaje și echipamente specializate.
Aceasta a fost concepută ca un mecanism menit să simplifice procedura de achiziție publică a echipamentelor specializate necesare beneficiarilor PNDR, mecanism pus la dispoziția solicitanților/beneficiarilor, producătorilor/importatorilor/dealerilor acestor echipamente și a experților AFIR. Baza de Date funcționează pe principiul cumpărării directe a echipamentului dorit, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, fără a mai parcurge altă procedură de achiziție, dar cu cu respectarea prevederilor comunitare și naționale.
Înscrierea elementelor în BDPR se realizează la solicitarea oficială transmisă de către producători/importatori/distribuitori autorizați ai mașinilor și utilajelor specializate. În cadrul Bazei de Date sunt afișate numai următoarele informații: codul CPV (cod comun internațional privind achizițiile de produse și servicii), marca, modelul, dotările standard și prețul exprimat în euro, fără TVA.
Identitatea producătorului, importatorului sau distribuitorului care a transmis datele pentru înscriere reprezină o informatie confidențială și nu este afișată pe pagina oficială a AFIR (www.afir.info). Decizia achiziționării de la un anumit producător/importator/distribuitor aparține exclusiv beneficiarului de fonduri europene nerambursabile.
Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!
Recomandări
Cinci motive să NU investiți într-o plantație de Goji
Cum arată CRAMA GUVERNATORULUI ISĂRESCU: Podgoria se întinde pe 40 de hectare și PRODUCE 150.000 DE STICLE DE VIN PE AN!
LUCIAN POPA, tânărul care preferă să muncească ÎN PROPRIUL SOLAR decât în FERMELE STRĂINILOR!
SOLARUL DE LEGUME care se montează ÎN CINCI ORE! Costă 1.500 de lei și poate fi cumpărat ÎN ȘASE RATE!
Fermierul GHEORGHE ANGHEL și strategia pentru profit ÎN FERMA DE 100 DE HECTARE!
Secretele cultivării lavandei: Ce trebuie să știi înainte să începi o afacere cu ”aurul mov” din agricultură
Anunțuri agricole
Agrointeligența Bio
Ion Toncea, INCDA Fundulea: Sistemele de agricultură ecologică rezolvă problemele de fertilitate a solului
Viitorul agriculturii sună ecologic!
Mierea bio, singurul produs apicol cu vânzare sigură
SuperVinuri
Vinuri româneşti impresionante: Rotenberg Emeritus Merlot 2007
Jurnalul unui pelerin la Goodwine: 22-24 noiembrie 2019
Ce pierderi au înregistrat producătorii de struguri din Dealu Mare în 2019
Food & Retail
Apa japoneză: preparare și beneficii în cura de slăbire
Untură de porc sau ulei? Ce grăsime e mai sănătoasă pentru prăjit?
Testul brânzei bune. Cum deosebești brânza din lapte de cea falsificată cu grăsimi vegetale