• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • DECIZII CRUCIALE LA BRUXELLES. Alina Crețu, APPR: ”Susținem INTERESELE FERMIERILOR ROMÂNI!”

    agrointeligenta.ro -

    Discuții extrem de importante astăzi și mâine în Capitala Europei și, pentru prima dată, vioara întâi la o dezbatere crucială pentru fermerii noștri o are o organizație din România. Asociația Producătorilor de Porumb din România a fost desemnată să susțină interesele fermierilor români și nu numai în chestiunea tratamentelor pentru semințe.

    Astăzi  (26 septembrie – n.r.) și mâine (27 septembrie – n.r.) la Bruxelles sunt două întâlniri extrem de importante. Momentan ne aflăm la sediul Copa-Cogeca (cea mai puternică structură de reprezentare a intereselor fermierilor la nivel european), iar mâine are loc o conferință la Comisia Europeană, conferință organizată de Copa-Cogeca și Confederația Europeană de Porumb. La această conferință, APPR va susține tratamentul semințelor la nivel european. Este un eveniment extrem de important, unde vor fi prezenți și reprezentanți a Ministerului Agriculturii din România și ai delegației permanente a României la Bruxelles și sperăm ca cerințele noastre în ceea ce privește tratamentul semințelor să aibă un ecou. Vor fi două teme importante de discuție: biotehnologiile la nivel european și tratamentul semințelor. Iar la tratamentul semințelor, cei care au fost delegați să expună această problematică am fost noi, APPR. Va fi o conferință în care se vor pune întrebări și vom avea ocazia să spunem care sunt daunele pe care le poate provoca dăunătorul Tanymecus, în special la porumb, că ne vom referi strict la porumb. Vom atinge și problemele la celelalte două culturi în care tratamentul semințelor are un impact major și anume floarea-soarelui și rapița”, a declarat pentru Agrointeligenta – www.agrointel.ro Alina Crețu, directorul executiv al APPR și totodată cea care va susține poziția fermierilor români și europeni la Bruxelles.

    Delegația României aflată zilele acestea la discuțiile foarte importante de la Bruxelles este formată din Alina Crețu și fermierul călărășean Ștefan Moraru din partea APPR și Emil Dumitru, președintele Federației Naționale Pro Agro.

    Mesajul agricultorilor din țara noastră este unul clar și puternic. ”Noi reprezentăm interesele fermierilor români și pe cele ale fermierilor europeni în ceea ce privește tratamentul semințelor. Am fost delegați de APPR să reprezentăm problema legată de tratamentul semințelor la nivel european, bineînțeles, cu specificațiile din România. (…) Cerem ca în cazul în care s-ar interzice folosirea neonicotinoidelor, să ni se propună o alternativă. În condițiile în care nu există un tratament alternativ pentru sămânță, noi nu dorim să se ajungă la o intezicere totală a neonicotinoidelor. Așa cum se știe acum, s-a propus acum doi ani să se mai studieze problema pentru a se ajunge la niște rezultate și la niște concluzii finale. Încă nu s-a ajuns la nicio concluzie. Suntem acum în faza în care Comisia Europeană trebuie să vină cu niște răspunsuri și înainte să vină cu aceste răspunsuri Comisia Europeană, organizațiile de fermieri din UE și anume Copa-Cogeca și Confederaţia Europeană a Producătorilor de Porumb (CEPM), implicit APPR, au solicitat să organizeze această conferință în care să ridice problema neonicotinoidelor, pentru că nu vedem un viitor în cultura de hibrizi porumb și floarea-soarelui fără neonicotinoide în România. Este imposibil și de aceea am cerut această conferință”, a mai explicat Alina Crețu.

    În urma discuțiilor de astăzi și de mâine de la Bruxelles, fermierii români speră că se va lua o decizie în acord cu datele prezentate de reprezentanții țării noastre.

    Vă reamintim că anual, pentru campania de toamnă și cea de primăvară, România solicită suspnedarea interdicției de utilizare a neonicotinoidelor pentru tratarea semințelor de porumb, floarea-soarelui și rapiță. Fără această verigă tehnologică, culturile din multe județe agricole ar fi compromisse aproape total din cauza atacurilor dăunătorilor.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!