• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SOLUȚIE pentru DRUMURI DE ACCES MAI TRAINICE: Stabilizare cu GEOGRILE TRIAXIALE TRIAX de la IRIDEX GROUP PLASTIC!

    agrointeligenta.ro -

    Ce părere aveţi dacă vă spunem că vă putem ajuta să vă construiţi drumurile de acces agricole mai economic şi mai trainic?

    Cu toţii ştim că drumurile construite sau amenajate pe terenuri agricole pentru accesul la obiectivele agricole şi transportarea materialelor, uneltelor şi utilajelor au adesea durată scurtă de exploatare, deteriorându-se din cauza condiţiilor de mediu asociate cu traficul intens din anumite perioade ale anului.

    Deplasarea utilajelor pentru lucrările de primăvară şi de toamnă, de exemplu, combinată cu precipitaţiile sezoniere, duc deseori la degradarea accelerată a drumurilor de acces.

    Drumurile surpate şi înguste, pline de făgaşe şi de gropi în care apa bălteşte de câte ori plouă, afectează utilajele prin depunerea noroiului pe acestea, duc la creşterea consumului de combustibil şi la nevoia permanentă de reparaţii asociate cu cheltuieli de mentenanţă atât a drumurilor cât şi a utilajelor.

    Există însă soluţii la îndemână pentru ca, în locul drumului cu veşnice probleme, să aveţi drumuri solide şi fiabile pentru o perioadă îndelungată de timp. O astfel de soluţie este includerea geogrilelor triaxiale în structura drumului.

    Geogrila triaxială este un material geosintetic realizat din polipropilenă şi utilizat pentru stabilizarea şi încleştarea agregatelor din structura drumului. Mai exact, această geogrilă se pozează pe terenul decopertat, urmând ca peste ea să se aştearnă şi să se compacteze agregatele, după aceaste operaţii drumul fiind gata de exploatare.

    Contribuţia structurală realizată de geogrilele Tensar TriAx® este de stabilizare a straturilor libere ale drumurilor şi zonelor circulate pentru a crea o suprafaţă stabilizată mecanic. Agregatele se „încleştează” în geogrilă şi miscarea lor este limitată în cadrul ochiurilor geogrilei rigide, rezultând un material compozit consolidat cu caracteristici îmbunătăţite de performanţă.

    Un strat stabilizat mecanic, care cuprinde geogrila TriAx®, poate combina economii majore de cost cu beneficii considerabile de performanţă.

    În comparaţie cu un strat de agregate nestabilizat, un strat stabilizat mecanic cu geogrile TriAx® asigură:

    – Reducerea grosimii stratului granular cu până la 50% fără pierderea performanţei
    – Reducerea stratului de pământ excavat
    – Reducerea apariţiei de şleauri
    – Reducerea pierderii şi a deplasării materialului granular în timp
    – Îmbunătăţirea compactării
    – Creşterea duratei de exploatare

    Cu ajutorul geogrilei triaxiale TriAx® au fost realizate în România în ultimii 10 ani aproximativ 1.000 km de drumuri de acces pe terenuri agricole.

    Acest sistem este uşor de aplicat şi îşi amortizează repede costurile, fiind astăzi şi la îndemâna dumneavoastră, oriunde aveţi de construit un drum cu durată lungă de viaţă.

    Iridex Group Plastic vă sprijină în proiectul dumneavoastră cu servicii de:
    – Asistenţă la proiectare gratuită
    – Transport la şantier al materialelor achiziţionate
    – Asistenţă tehnică la instalare gratuită

    Mai multe detalii și ofertă de preț pe site-ul: www.iridexplastic.ro sau la tel. 0752.111.456


    Te-ar mai putea interesa

    APIA a reluat plata subvențiilor! Primii fermieri care primesc banii în conturi în noul an Cât trăiește o găină. Durata de viață a unei găini după tipul de creștere Metru ster de lemne – ce este și cum se calculează

    Ultimele știri

    Un supermarket din România și-a amânat deschiderea pentru că nu a găsit angajați pe salariul de 7.100 de lei Piața îngrășămintelor la început de 2025. Se scumpesc fertilizanții cu azot, fosfor și potasiu Fermierul anului – ales în Botoșani cu ajutorul unui soft special, în cadrul Balului Fermierilor