Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricole

AISR: Fermierii români au SĂMÂNȚĂ DE ACEEAȘI CALITATE ca și fermierii străini!

Alianța Industriei Semințelor din România (AISR) numără astăzi 14 membri, o comunitate agribusiness reprezentând cele mai importante companii românești și străine care produc, procesează și comercializează semințe în România.

AISR a remis Agrointeligența – www.agrointel.ro o comunicare oficială în care arată că ”activitățile de producere, prelucrare și comercializare a semințelor în România se desfășoară în conformitate și cu stricta respectare a legislației în vigoare”.

Actuala legislație națională transpune legislația europeană (CE) și internațională (OECD) specifică privind calitatea semințelor și a materialului săditor. Fermierii români au acces la sămânță și material săditor la aceleași standarde de calitate și performanță valabile în întreaga Uniune Europeană. Limitele inferioare impuse de legislația națională în ceea ce privește germinația sunt aceleași ca și în celelalte state membre”, arată AISR.

Furnizorii de sămânță de pe piața din România arată că aceasta, chiar dacă este provenită din alte state membre îndeplinește condițiile de calitate impuse de legislație.

AISR are ca misiune principală promovarea și susținerea utilizării semințelor certificate de către agricultori, în scopul creșterii producției agricole în România.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu