EXCLUSIV! SIVECO face ANUNȚUL AȘTEPTAT despre PLATA AVANSULUI APIA!
Roxana Dobre -Fermieri, ne mai desparte doar o zi de startul la plata avansului din subvențiile Campaniei APIA 2017. Dezvoltatorul de soft care a lucrat cu agenția de plăți, SIVECO, vine cu o veste bună și întărește promisiunile făcute public de conducerea APIA și cea a Ministerului Agriculturii privind plata banilor pentru fermieri.
SIVECO a dezvăluit în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că plata avansului către producătorii agricoli este pregătită din punct de vedere tehnic, astfel încât nu există niciun impediment ca banii să intre în conturile fermierilor începând de săptămâna viitoare, pentru toate schemele.
”În vederea realizării plății în avans pentru Campania 2017 se folosesc modulele dezvoltate deja pentru Campania 2016. În scopul efectuării plăților se vor avea în vedere toate prevederile legislației în vigoare, precum și condițiile specifice pentru fiecare schemă de plată în parte. Configurările specifice necesare derulării plăților în avans pentru Campania 2017 sunt în responsabilitatea APIA, echipa SIVECO acordând suport în baza serviciilor de garanție. Dosarele care intră pe fluxul de plată în avans sunt cele care vor trece de verificările administrative, conform legislației în vigoare aplicabile Campaniei 2017, pentru fiecare schemă de plată în parte”, a explicat SIVECO în exclusivitate pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro.
Vă reamintim că APIA va acorda în acest an avans din subvențiile pentru Campania 2017, începând de luni, 16 octombrie. Procentele care vor fi acordate sunt 70 la sută din plățile pe suprafața achitate din bugetul Fondului European de Garantare Agricolă (FEGA) și 85 la sută din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), adică plățile compensatorii, cuantumurile aprobate pentru anul 2017.
Agrointeligența vă prezintă concret atât o listă completă a schemelor de plată pentru campania 2017, cât și sumele pe care o să le primiți pe hectar pentru schemele plătite din bugetul FEGA, dar și sumele din FEADR.
Suma totală necesară aplicării schemelor de plăți directe în sectorul vegetal este de 1,574 miliarde euro, din care 919,14 milioane euro pentru schema de plată unică pe suprafață, 97,07 milioane euro pentru plata redistributivă, 540,4 milioane euro pentru plata pentru înverzire și 18,01 milioane euro pentru tinerii fermieri.