Creșterea albinelorŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2018

APICULTORI, VERIFICAȚI CONTURILE! APIA a efectuat PLĂȚILE PENTRU CRESCĂTORII DE ALBINE!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a dat drumul banilor pentru apicultori. Agenția de plăți a anunțat joi, 12 octombrie, că a plătit un sprijin financiar extrem de așteptat de crescătorii de albine, derulat prin Programul Național Apicol (PNA). Astfel, potrivit datelor furnizate de APIA au fost făcute plăți pentru un număr de 4.544 apicultori cu o sumă totală de 32.525.801 lei! 

În Monitorul Oficial Partea I nr. 516 din 04 iulie 2017 a fost publicata Hotărârea nr. 443/2017 privind aprobarea Programului național apicol pentru perioada 2017-2019, a normelor de aplicare, precum și a valorii sprijinului financiar.

Beneficiarii Programului sunt fost apicultorii persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale. Cererile de plată au putut fi depuse la la APIA Centrul judeţean/Centrul Municipiului București, (la oricare centru județean mai apropiat de sediul social sau de vatra stupinei sau de locul de deplasare în pastoral al stupinei) până la data de 15 august 2017.

Citiți totul despre Programul Național Apicol 2017 aici:

Noul Program Național Apicol a fost APROBAT! Iată ce bani primesc apicultorii și lista cheltuielilor eligibile!

BANI pentru APICULTORI prin PNA: Ce trebuie să faceți dacă DEPUNEȚI PENTRU PRIMA DATĂ CERERE LA APIA!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

 1. 303 lei Per familia de albine nu reprezintă 90% ci cel mult 60%.
  In ce privește cooperativele, accesul lor la program este foarte restrictiv, ghidul pare făcut cu Dedicație.
  Trebuie făcute publice listele cu beneficiarii programului din 2007 și pana in prezent.

 2. Pana la aceasta data nici un comentariu,deci toti apicultorii care au primit bani (4588 din 40000) sunt multumiti cum au “praduit” cei 32,5 milioane lei.Se observa cu “ochiul liber” cateva aspecte revoltatoare(ca sa nu le spun altfel) :
  -Cele mai bune preturi le-au obtinut cumparatorii de material biologic(90-95% din pretul de vanzare )Detinatorii celor 265 stupini de multiplicare au vandut 68891 familii de albine,o medie de cca 260 familii/stupina de multiplicare (?????) Si asta in conditiile cand au vandut toti (dar multi nu au vandut)…Cifra de mai sus intrece,culmea, si numarul de matci vandute care este de 67093 buc.
  -Medicamentul VarroMed este oferit pe piata la pretul de cca 120 lei de catre firma Eurohoning.In comunicatul Apia se mentioneaza ca s-a cumparat cu pretul minim de 68,07 lei pana la maximul de 275,22 lei.Cum este posibil sa cumperi cu 68,07 lei cand el costa cel putin 120 lei ???
  -A accesat PNA O SINGURA COOPERATIVA,semn ca aceasta a intrunit conditia de a avea activitate economica in ultimul an.Deci celelalte cooperative nu faceau, in ultimi ani decat, sa aspire bani PNA.Exemple: Cooperativa Melyssa Suceava,Coop. Bee friends Prahova,care an de an au luat milioane,etc
  Toate acestea ma fac sa cred ca ceva este putred in modul de plata al PNA 2017. In primul rand consider ca numarul real al celor care l-au accesat este mult mai mic. In al doilea rand ,nu este posibil ca toate stupinele de multiplicare sa vanda acest numar fabulos de familii !!!!

Scrie un comentariu