• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • LEGE IMPOSIBIL DE APLICAT! Cunoscut fermier: ”N-AVEM SOLUȚIE SĂ ACȚIONĂM! NE DISTRUGEM CULTURILE!”

    Roxana Dobre -

    O lege imposibil de aplicat îi sperie pe numeroși fermieri care au stat, au analizat și au ajuns la concluzia că, în acest moment, dacă actul normativ va intra în vigoare în forma de acum din Parlament, se va crea o veritabilă problemă națională în agricultură!

    20.000 de lei riscă fermieri să scoată din buzunar dacă nu înlătură din culturi o buruiană extrem de frecventă și care, potrivit medicilor, ar cauza alergii grave celor care predispuși la alergii. Anunțul transmis de Agrointeligența că senatorii au votat în unanimitate ”Legea Ambroziei” i-a înfuriat pe numeroși fermieri iar comentariile privind această decizie au curs în permanență. Un fermier cunoscut care ne-a contactat îngrijorat fiind de această decizie este Cornel Stroescu din Mehedinți!

    ”Părerea mea de fermier față de cadrul legislativ care a început să facă legi numai să îi amendeze pe fermieri în loc să facă legi constructive să îi sprijine, alte țări îi sprijină pe fermieri.  să o distrugă să numai fie, la noi în țară vor să ne amendeze, dar nu vin niciodată cu o soluție cum să îi distrugem. Vă dau un exemplu la soia, în special în anii secetoși apare ambrozia în cultură. Anul acesta, în 30 de hectare la mine de cultură de soia a apărut după ce s-a pornit în vegetație. Cu ce erbicid să erbicidez eu ambrozia când nu o pot distruge, e înrudită, adică erbicidul cu care trebuie să o distrug mi-ar distruge și soia. De asta vreau să lansez un apel, să lase amenzile prima dată că și așa este vai și amar de noi, dacă vorbim de persoană juridică, este și PFA-ul acela care dacă îi dă o amendă de 200 de milioane că așa vrea nu știu ce autoritate, l-ar distruge, el nici nu produce 200 de milioane ca să plătească amenda că îi găsesc două tufe de ambrozii”, a declarat îngrijorat Stroescu.

    Având în vedere propunerile legislative recent anunțate privind interzicerea tratamentelor chimice în culturile verzi care intră la plată pentru schema de Înverzire, adică și soia, fermierilor le va fi cu atât mai greu să lupte contra buruienii care le aduce amenzi uriașe.

    Fermierul mehedințean spune că nu contestă decizia de a aplica sancțiuni producătorilor agricoli dar autoritățile trebuie să vină și cu o soluție practică pe care agricultorii să o folosească pentru înlăturarea buruienii care se pare că este foarte rezistentă chiar și la cele mai puternice erbicide. ”(…) Clar, suntem de acord să nu o mai avem că nu contează că ești fermier sau că ești de la oraș sau că muncești pământul sau nu, sunt oameni care sunt alergici la amborzia. Nu știu unde sunt ai noștri lideri ai fermierilor din România, care tac, efectiv au bătut palma cu Ministerul Agriculturii, cu Guvernul să nu mai zică nimic. Am discutat cu mai mulți fermieri și cei mici și cei mari cum să distrugem această ambrozie. Să luăm la sapă 1.000 de hectare de soia sau de alte culturi unde ea își face efectul?”, a mai spus Stroescu.

    Vă reamintim că în Senatul României s-a votat marţi – 24 octombrie, în calitate de primă Cameră sesizată, o propunere legislativă privind combaterea unei buruieni des întâlnită în culturile agricole, ambrozia. Inițiativa, căreia i-au fost aduse o serie de amendamente şi care a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală şi a Comisiei pentru mediu, a fost adoptată în unanimitate de către senatori. De asemenea, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi-au exprimat susţinerea pentru această iniţiativă.

    Citiți și: 

    PROIECT DE LEGE: BURUIANĂ INTERZISĂ pe câmp! APIA VA AMENDA FERMIERII!

    ATENȚIE, FERMIERI! Senatul a votat! BURUIANA DIN CULTURI care vă poate aduce AMENZI DE PÂNĂ la 20.000 DE LEI!


    Te-ar mai putea interesa

    Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă O nouă subvenție APIA de 50 euro/hectar, la plată din acest an

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă