• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ce subvenție plătește APIA pentru un hectar de livadă de nuci

  agrointeligenta.ro -

  Subvenția la hectar pentru livada de nuci, un sprijin real pentru investitorii în această cultură, este achitată anual prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA, în baza cererii unice depuse la agenția de plăți în termenele prevăzute de lege.

  Învestiția în livezile de nuc rămâne atractivă an de an pentru fermierii care vor o afacere pe termen lung și care aduce profit destul de bun. Pentru a înființa o livadă ca la carte trebuie să știți că investiția variază de la câteva sute de euro la 10.000 de euro, bani în care sunt incluse sistemele de irigații, fertilizarea solului. Dar, având în vedere că nucul poate produce chiar până la 100 de ani se poate spune că ideea de afaceri rămâne printre primele opțiuni ale celor care vor să aloce bani pentru agricultură!

  Pentru a porni afacerea fermierii români au la dispoziție și fonduri europene, prin submăsura submăsura 4.1a investiții în exploatații pomicole inclusă în Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020 dar și subvenții acordate de APIA pentru fiecare hectar cultivat. Singura condiție este să fi depus la agenția de plăți o cerere unică pentru plata subvenției iar aceasta să fie declarată eligibilă.

  Iată ce subvenții acordă APIA pentru nuci

  Juglans NUCI 702 SAPS, Plata Redistributivă, Înverzire, Tânăr fermier M11_S1_P3, P5.3

  Cuantumul sprijinului pentru 2017

  -SAPS – 97,2452 euro/ha;-Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu (plata pentru înverzire) – 57, 1745 euro/ha
  -Schema de plată redistributivă;
  – primul interval: 1- 5 ha, inclusiv: 5 euro/ha;
  – al doilea interval: peste 5 ha şi 30 ha, inclusiv: 48,3251 euro/ha.
  -Plata pentru Tânăr fermier (primele 60 de hectare): 24, 3113 euro/ha

  Atenție! Plățile pentru schemele directe se efectuează la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro.

  Dacă alegeți să cultivați nucul ecologic atunci puteți încheia angajamente pe 5 ani pe Măsura 11_Submăsura 1 Sprijin pentru conversia la metodele de agricultură ecologică- Livezi- 620 euro/ha pe an. 

  Dacă produceți deja nuci ecologice, adică ați obținut deja atestatul pentru agricultura ecologică după perioada de conversie de 5 ani, puteți accesa M11-Agricultură ecologică-Submăsura 11.2-Sprijin pentru menţinerea practicilor de agricultură ecologică – Livezi – 442 euro/ha. Atenție! Plățile pentru măsuri compensatorii se achită la cursul de schimb de 4,5390 lei pentru un euro.

  De specificat că APIA nu plătește Sprijin cuplat pentru cultura de nuc. În schimb, livezile de prune pentru industrializare, mere pentru industrializare, cireşe şi vişine pentru industrializare, caise şi zarzăre pentru industrializare primesc bani în plus pe hectar.

  Suprafața minimă pentru care poate aplica un fermieri este de 0,10/parcelă, iar suprafața totală a exploatației trebuie să aibă cel puțin un hectar.

  Citiți și: 

  Plantația de nuci forestieri – afacerea cu care îți faci copiii milionari în euro. Ai nevoie de doar două hectare de teren și 6.000 de euro!

  Nucii altoiți de la Vâlcea, recomandați de cercetătorii români pentru înființarea unei plantații: Dau producții mai mici, dar sunt mai rezistenți

  Secretele unei livezi de nuci Chandler și Franquette. De la costul puieților la momentul perfect pentru înființarea plantației cu aceste soiuri

  PLANTAREA NUCILOR ALTOIȚI: Sfaturi pentru ca toți puieții să se prindă

  Cum poți face bani cu nucii bătrâni din grădină? Familia Covaciu din Maramureș are răspunsul!

  LISTA CU TOATE CUANTUMURILE SUBVENȚIILOR APIA 2017


  Te-ar mai putea interesa

  Ministrul Adrian Chesnoiu despre Legea porcului: ”Nu se va aproba! Nu o susțin!” Florin Barbu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților – mesaj de 1 Decembrie! Germania va avea un ministru al Agriculturii din partea Verzilor!

  Ultimele știri

  În Germania, FrieslandCampina a crescut prețul laptelui până la nivelul de 43,72 eurocenți/litru Lizină în hrănirea porcilor. Probleme cu stocurile, crescătorii caută înlocuitori Producătorul de îngrăşăminte Yara redeschide fabrici și avertizează asupra unui război al prețurilor