Prognoze meteoŞtiri agricole

ALERTĂ DE VREME REA ÎN MAI MULTE JUDEȚE! Vezi lista cu LOCALITĂȚILE AFECTATE!

Avertizări de scurtă durată pentru 21 de județe și localități! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, miercuri 8 noiembrie, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de ceață și intensificări ale vântului, valabile în nouă județe din Moldova, Transilvania, Banat și Dobrogea, pe durata următoarelor ore. 

Potrivit meteorologilor, de la ora 11.00 până la ora 17:00, în județul Caraş-Severin se vor semnala intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși local 55…65 km/h, izolat 70…80 km/h

De asemenea, până la ora 12:30, în județul Constanţa se vor semnala ceață ce determină scăderea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. Meteorologii precizează că vor avea loc și fenomene asociate cum ar fi burnița sau ploaie slabă.

Totodată, până la ora 14:00, în localități din județul Sibiu vântul va sufla cu viteze de 55 — 65 km/h, iar la munte temporar cu 70 — 80 km/h. Zonele vizate sunt Sibiu, Avrig, Cisnădie, Săliște, Tălmaciu, Boița, Cârțișoara, Cristian, Gura Râului, Orlat, Poplaca, Porumbacu de Jos, Racovița, Rășinari, Râu Sadului, Roșia, Sadu, Șelimbăr, Șura Mică, Turnu Roșu.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Mai mult, începând de astăzi după-amiază, la nivelul întregii ţări, se vor înregistra ploi slabe, dar temperaturile rămân apropiate de normal şi vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade Celsius, a declarat ameteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) Mihai Timu.

„Vom avea ploi de mâine (miercuri – n.red.) seară, până joi seara, însă vor fi slabe – trec dinspre sud-est către centru şi nord-vest. O să fie aspect închis în toată ţara. Nu sunt cantităţi mari de apă. Poate prin sud-vest se vor atinge 15-20 de litri pe metrul pătrat, ceea ce înseamnă puţin. De miercuri după-amiază, ploile încep în sud-vest, apoi de miercuri noapte spre joi în vest şi în sud – Banat Crişana, Oltenia, Muntenia -, iar pe parcursul zilei de joi, în mare parte din ţară”, a declarat, pentru Mediafax, meteorologul de serviciu Mihai Timu.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu