Locuri de muncăŞtiri agricole

Ce SALARII vor încasa FUNCȚIONARII APIA de la 1 IANUARIE: Ne gândim SĂ INTRĂM ÎN GREVĂ. Să meargă MINISTRUL DAEA SĂ NUMERE OILE!

Scandal cât casa la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Un economist din cadrul instituției a realizat o simulare legată de salariile pe care funcționarii le vor încasa de la 1 ianuarie 2018, iar concluzia a fost una de-a dreptul șocantă. Creșterile salariale vor fi infime, la o parte dintre angajați, în timp ce marea masă vor pierde sute de lei.

Deși salariile brute sunt mai mari, veniturile nete pe care angajații APIA le vor încasa, de la 1 ianuarie 2018, vor fi mai mici. În total, din 23 funcții analizate, de la director de filială județeană și până la funcția de debutant, parcurgând ordonanța prin care Guvernul Tudose a aprobat transferul plății contribuțiilor de la angajat la angajator, doar la cele mai mici dintre funcțiile salariile vor crește cu sume cuprinse între 76 și 164 lei.

Pentru marea majoritate a angajaților APIA, oameni cu vechime mare, salariile vor scădea cu sume cuprinse între 635 și 2.858 lei. ”La APIA Cluj mulți dintre salariați sunt consilieri superiori cu gradațiile patru sau cinci. În aceste cazuri, la gradația 4, salariul va scădea cu suma de 635 lei, în timp ce la gradația cinci, suma în minus este de 672 lei. Pentru un director suma pe care o va primi mai puțin va fi de 2.858 lei”, spune un angajat, citat de Evenimentul Zilei. 

Brutul mare, netul mic

În simularea pe care EvZ o deține, toate bruturile angajaților APIA sunt mai mari cu câteva sute de lei față de anul 2017, dar cu toate acestea venitul net, pe care un angajat APIA îl va primi din luna ianuarie 2018, va fi cu mult mai mic decât venitul net pe care același angajat îl va primi în luna decembrie 2017.

De exemplu, dacă un consilier superior, gradația cinci, are un brut în luna decembrie 2017, de 7.325 lei și un venit net de 5.137 lei, din luna ianuarie 2018, brutul va fi de 7.635 lei, iar netul de 4.465 lei, adică un minus de 672 lei.

Economistul care a întocmit raportul a ajuns și la o concluzie amețitoare, care dezvăluie scopul mutării contribuțiilor de la angajator la angajați: scăderea semnificativă cu 12.5 la sută a fondului de salarii. În aceeași analiză se arată că pentru cele 23 de funcții analizate, în decembrie 2017 era un fond de salarii de 893.447 lei, în timp ce din luna ianuarie acest fond va fi de 754.931 lei.

În această perioadă se achită a doua parte din subvenția pentru oi. Ne gândim să intrăm în grevă și să meargă ministrul Daea să facă munca noastră, să numere oiler, să vadă dacă au sau nu crotalii în urechi, etc”, spune un angajat de la APIA Cluj.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


40 comentarii

 1. Agrointeligența, ar trebui să desecretizați tabelul cu salarii, am încercat cu lupa, mi se pare că văd 7.000 salariu net, e mult prea mult față de salariile din România, unde la medici trebuie mărite salariile, că rămânem fără medici, nu fără funcționari APIA, unde se intră numai cu pile.

 2. Aveti dreptate ei vorbesc despre noi APIA doar atunci cand vin sa depuna cererea si cand tebuie sa le intre bani,dar munca noastra nu o stiu,ri nu stiu ca au fost perioade cand nici sarbatori nu am avut,ca sa le fie lor bine,ne-am neglijat familile si in special copii.Pt ce ca sa aibe ei subventile la timp.Ar trebui drag fermier roman sa redpecti omul care in fiecare an iti baga bani frumosi in buzunar.Bani care uni din domniile voastre nu prea io meritati.

 3. Aveti perfecta dreptate trebuie liniste pace si intelegere dar atata timp cat sunt bani multi in joc nu va fi pace. Nu inteleg avarii cde ce strang munti de bani cu care nu se vor ingropa cu ei . Ne rugam la Dzeu sa fie bine . Dzeu avea un indemn Ajuta ti aproapele.

 4. Dragii mei respectativa reciproc ca.vorba dulce mult aduce, caci impreuna castigam bani ,fiti multumiti de cea ce primiti pentru ca recunostinta sa multumirea de sine va va aduce mult mai mult.Fiti linistiti ca d-zeu sa gaseasca teren fertil ca sa va dea cea ce va doriti,nu va mai jigniti unii pe altii,ca aici toti suntem administratorii Celui de sus Pace sa aveti in casele voastre si sa fiti sanatosi impreuna cu familiile d-voastraVa multumesc daca mi-ati citit mesajul

 5. Ia mai lasati vrajeala asta ieftina cu controale . Ce controale fac cei de la Apia? De multe ori fac controale prin separeuri la restaurante ca pe teren nu ajung niciodata. Le dau prosteala fermierii la functionari ca unii din ei habar nu au de agricultura uar la cei smecheri le dau “atentii”. Mergeti pe teren fratilor sa vedeti realitatea cum nu corespund culturile cum terenuri intregi necultivate sunt trecute la Apia ca terenuri cultivate . Inverzirea a2a este facuta la misto se arunca in miriste rapita cu mustar se da cu discul si gata cei 60€ pe ha pe toata suprafata declarata la Apia.. Plus subventie la motorina la toate lucrarile se acorda la inverzire dar daca functionarul se uita atent o sa vada ca nu sunt randuri facute cu semanatoarea sau mai incolo nu au semanat deloc doar la margine sa ia ochii la fraieri. Sa nu mai zic de culturile aruncate la misto doar ptr subventii si se roaga fermierii sa nu ploua sa incaseze calamitati si asigurari. Se vede clar in teritoriu dar functionarii Apia nu vad Bai ma lesi. Hai sictir.

  1. esti un bou. Daca e asa usor apuca-te si tu boule de agricultura. Sa vezi si tu idiotule ca nu poti recolta la timp optim ca ploua.

  1. Domnule ” ALB ”
   De controale pe teren ai auzit ?
   Cred ca da .La inceputul anului ( la -20 grade si zapada de 40-50 cm ) functionarii APIA erau pe camp la control .
   Crede-ma ca stiu ce spun.

 6. Asa va trebuie functionarilor de la APIA a- ti ridicat fermierul din lanul de porumb sau din gramada de gunoi de grajd la rangul de mare agricultor si acum se sterg la fund cu voi. Fermierul cea mai spurcata specie umana numai dupa agoniseala furat evaziv delapidator profitor de sclavi ajunsi si analfabeti fosti tractoristi betivi care dormeau pe sub utilaje furau tot ce prindeau iar acum se tem de furat si de saracie

 7. AI IMPRESIA CA NUMAI TU AI FACULTATE Marinescu d
  SUNT OAMENI CU DOUA FACULTATI, CU MASTERE, CU DOCTORATE. DACA ESTI SA DE CEREBRAL NU SPUNE NUMAI PROSTII , NU JIGNI OAMENII DE PE URMA CARORA MINCATI NISTE BANI
  SUNTEM SINGURA AGENTIE CARE AVEM CEL MAI MARE GRAD DE ABORBTIE PE FONDURI CA SI ASA SUNTEM CODASI CA SI TARA LA ABSORBTIE SI ASTA NUMAI DIN CAUZA UNORA CA VOI
  CA NU ITI MAI VINE SA FACI NIMIC
  DE ACEEA PLEACA TOTI OAMENII CAPABILI DIN TARA

 8. nu stiu cum pot sa comenteze fermierii in asa fel sa arunce cu noroi pe munca de ani de zile , fara noi ce ati face . ati mai atrage fonduri . sa aveti sa va luati masini sa va lafaiti in bani
  ser munceste sumbete si duminici ca sa va puteti lua subv la timo
  de raspunderea care apasa pe umerii functionarilor nu vorbeste nimeni, de presiunole la care sunt supusi nu vb nimeni, se vb de salarii care sunt mici in comparatie cu volomul si cu raspunderea .
  veniti voi sa lucraati si va garantam ca nu rezistati o saptamina la fluxul de lucru.
  toti va bateti cu pumnii in pietp , ca voi faceti si dregeti , dar fara noi nu ati mai avea ce comenta.

 9. La ce bani se dau in agricultura salariile functionarilor sunt mici . Sa verifice Anaful conturile fermierilor sa vada ce viramente au primit de la firmele de imputuri plus banii de la Apia plus productia vanduta la negru. Trebuie schimbate conditiile de acordare a subventiilor cum sa ia unul subventie de peste 100 ha fara sa aiba studii superioare sau mai rau nu are angajati. Agricultura nu se face singurs trebuie

 10. Buna ziua.NUMAI ANGAJARI PE PILE SI RELATII SE FAC LA APIA.Toate AMANTELE,PARASUTELE,RUDE ,FINI,NASI SINT LA APIA.Ma socheaza nesimtirea cu care se pling de salarii.Eu dupa 12 ani de facultate,37 ani de vechime in munca cistig un sal net de 2800 lei.Trintorii de la stat cistiga de 4 ori mai mult ca mine.Este adevarat am ghinionul sa lucrez la firma privata.Trintorii lucreaza 4 luni pe an.SA SE FACA RESTRUCTURARI,SA FIE DATI AFARA,pastrati numai strictul necesar si profesionistii,REDUSE SALARIILE.Vedeti APIA BAILESTI-CUM FREACA MENTA-niste putori care tipa la oameni ca nu stiu ce au cultivat si spun ca au vindut pamintul si au uitat ei.Proaste si parasute.Iar directorul este un nespalat si imputit.Putorile care se ocupa de Motatei-vo ajunge pe tv-daca mai vorbesc asa cum au fact-o pina acum .Celebrii si prosti…

 11. Are dreptate IOAN,fermierii au devenit in cativa ani MOSIERII Romaniei,profitand de lipsa de reactie a proprietarilor de pamant care au fost nevoiti da le arendeze terenuri primind 600 Kg. /ha cereale iar ei FERMIERII obtinand recolte de 15-18000 Kg/ha ,cu care acum se lauda si incep sa se vaite ca daca UE le interzice folosirea neonicotinoidelor nu vor mai putea obtine asemenea rezultate.La imbogatirea acestor hrapareti,multi din ei fosti tractoristi,a contribuit si statul prin subventia la ha.,apa gratuita pana la capatul terenului ,folosirea unor pesticide care in celelalte tari UE sunt interzise.De asemenea ,functionarii APIA au contribuit,au inchis de multe ori ochii…in schimbul unor spagi(in bani sau produse)…Cei mai multi,mai ales cei tineri(si pilosi) se sparg in figuri cu masini si prin cluburi de fite…

 12. Subventiile creeaza neplaceri polemici dusmanie ura cat aceste subventii nu se acordau nu se zbatea nimeni sa faca agricultura.Acum ca se acorda tot nu e bine ca nu sunt indeajuns. Daca se acorda subventii trebuie sa fie hrana ieftina dar la noi sunt mai scumpe alimentele ca afara la noi doar fermierii sunt avuti satele dispar batranii mor iar cei tineri iau calea strainatatii. Macar 5 ani sa nu se acorde subventii sa vedem cine face agricultura. Salariile in general in Romania sunt mizerabile la fel si conditiile de munca. Daca esti patron nu inseamna ca esti buricul pamantului sa stapanul oamenilor. La fel si fermierii se cred stapani pe terenul oamenilor sau al statului din contra ei sunt niste chiriasi care ar trebui sa faca ceea ce spun proprietarii

 13. nu se poate sa nu dau si eu un comentariu cei de de la apia sunt de vina sunt mana in mana cu fermierii le acopera multe nereguli cand vin cu documentele incomplete si put efectiv a balega cu fetele alea de milogi iar dupa ce isi vad treaba facuta se urca in suv merg la vilele lor luxoase si arunca cu noroi in bugetari. de unde au fermierii bani ptr utilaje de sute de mii de euro de unde au bani ptr suvuri vile concedii extravagante? de pe pamantul oamenilor morti la care le incaseaza si subventia si toata productia iar la cei ramasi in viata le dau fermierii arenda 40 litri ulei la ha din ala penal luat cu 3 lei litru sau vreo 400kg cereale la ha de unde i mai fura pe bietii oameni la cantar fara sa le plateasca impozitele. se plang fermirii ca nu au forta de munca . pe ce bani se duc zilierii la munca la fermieri ? pe 40 lei pe zi peste 14 ore de munca pr zi si alea la negru? unde sunt angajatii cu caracter permanent ? ce face ITMul doarme in campanii se lucreaza la negru in toate ramurilr agriculturii.Bai nene pe ce bani sa lucrezi ls jigodiile de fermieri la copilul lui i da sa sparga in club intro seara cat platete 10 zilieri intro luna. ANaful ce face nu vede ca productiile recod din camp nu apar si in actele contabile. muncs la negru evaziune maxima . acum dupa ce s au ajuns miliardari arunca cu pietre in bugetari .sa iasa nene autoritatile si sa arate si adevarata fata a agriculturii si sa le dea amenzi peste amenzi pana intra in legalitate. afara este limitat fondul funciar ptr un fermier si s au imbogatit dea lungul anilor la noi in tara fermierii au zeci de mii de ha si s au imbogatit peste noapte.RUSINE”!!!!!!

  1. La câți copii de fermieri sunt prin cluburi poți să-i dai și nominal , restul lucrează 7 din 7 zile așa că ai puțin respect pentru cei 99% , o zi bună!

  2. Romanii sunt porniti unii inpotrva altora,si nu vad jaful care este in tara Romaneasca. Miine cei care sunt badjocoriti azi vor intra ei la rind pentru batjocura si jigniri. Oare de ce noi Romanii suntem asa rai unii cu altii ? Unii cistiga alegerile cu o sticla de ulei si 5 kg de cartofi,si suferim toti,dar continuam sa dorim moartea caprei vecinului. Dezbina si conduce,asta e deviza celor “destepti”.

 14. Îți trebuie relații, trafic de influență, ca să ajungi funcționar la APIA, la salarii nete de 5.000-6.000 lei, cu o campanie de depunere cereri de două luni, în rest lejeritate. Sute de mii de agricultori se spetesc cu familia un an, pe căldură sau frig și nu câștigă 50.000 pe an. Reducerea asta de salarii e prea mică.

 15. Dar voi aveti respect pentru fermier?! Cum va vedeti intr un post de functionar (obtinut prin pile),tratati de sus pe omul care lucreaza pamantul si creste animalele,le vorbiti pe un ton ridicat si ii mai luati si peste picior!

 16. Si miile de ore lucrate suplimentar si neplatite, sambete dumineci, sarbatori legale, 12-14 ore pe zi, concedii neefectuate?Amenintari de la asa zisi fermieri, o parte din ei,care arendeaza toate maracinisurile de la primarii-aceia sunt adevaratii spagari.Activitatea de la APIA este cea mai grea din toate institutiile statului.Rugati pe cineva, functionar public, sa se transfere la APIA, si o sa vedeti ca nu se inghiesuie nimeni, prefera umbra, mai putin platita.Anual mor cca 10 persoane de la APIA, datorita stresului, conditiilor grele si volumului mare de munca.Or fi si cateva uscaturi, ca peste tot, dar cei mai multi si-au pierdut sanatatea si viata uneori, in APIA.

 17. Na, poftim ce înțelege lumea din articol!…
  Fiecare cu ce-l doare.
  Nici unul din cei care posteaza aiureli n-ati rezista in campanie in APIA nici doua zile.
  Respect pentru functia publica zero…
  Si de asta meritam salariile nesimtite, pentru ca asistam la primire cereri si inghitim comentariile si “recunostinta” unora ca voi.
  Productia o lasam pe seama voastra ca pentru astea primiti subventii.

  1. Dar voi aveti respect pentru fermier?! Cum va vedeti intr un post de functionar (obtinut prin pile),tratati de sus pe omul care lucreaza pamantul si creste animalele,le vorbiti pe un ton ridicat si ii mai luati si peste picior!

 18. Alo despre ce vorbim aici ? Nu suntem noi aici vor fi altii cineva trebuie sa isi faca treaba dar pe salarii decente. Fermierii s-au imbogatit datorita celor de la Apia pentru ca la controale multi functionari au trecut cu vederea la foarte multe nereguli iar acum fermierii sar in cap la functiinarii Apia facandu i in tot felul . Cei de la Apia au studii superioare nu ca unii fermieri cu 8 clase din fosti tractoristi analfabeti .

  1. 🙂 functionari cu studii superioare doar pe hartie luata cu spaga…cu diplome doar de forma …la munca campului cu voi nu la caldurica cine vrea bani multi sa munceasca fizic la pamant,nu la stat degeaba….

 19. Oricum sunt foarte mari pt cat își freacă fundul prin birouri.
  La media salariului din România sunt imense salariile lor.
  Dacă nu le convine să vină în producție.

 20. Hei, angajați ai Apia!cine va plătește asemenea salarii imense.Altii nu au ce mînca din cauza voastră. Voi stați la aer condiționat platit de drum cu 1000 lei . Dați va demisia și mergeți în lumea largă . Sunt eu persoane care sa r mulțumi și cu 1500 lei, dar sa scape de vitregiile naturii . Voi stați la scuteală, inclusiv Acidul. Ar trebui să plătiți impozite pt aerul condiționat . Rușine pt salariile nesimțite pe care le aveți, plus alte beneficii. Aveți proiecte cu ce eu , dar făcute prin intermediari . Nu , inclusiv angajații de la Afirm au proiecte prin intermediari . Ar trebui sa cereți singuri să vi se scadă salariile și , astfel dovediți că aveți conștiința curată . Etc! Rusine

  1. Pentru “Ursul negru”
   Poate niste lectii de limba romana v-ar prinde bine ! Si poate invatati si denumirile institutiilor pe care va tot chinuiti sa le denigrati.
   Nici macar nu aveti habar in ce conditii se lucreaza in APIA. Stiti de exemplu cate ore suplimentare NEPLATITE , se lucreaza in aceasta institutie?
   Stiti macar cati functionari publici au murit in ultimii 5 ani la serviciu sau din cauza lui ? Stiti la ce presiuni sunt supusi functionarii APIA ? Cred ca habar nu aveti ! Stiti cum este sa mergi pe camp cu zapada pana la genunchi , la minus 20 de grade ? Sau vara , la plus 50 de grade ?
   Din afara lucrurile probabil se vad altfel , mai ales dupa ce fermierii si-au incasat subventiile , nu ?.
   Nu mai au nevoie de functionarii APIA pana atunci cand trebuie sa depuna din nou cereri .
   Si inca ceva ….
   De ce merita parlamentarii sau alesii locali salariile pe care le primesc?
   Pentru ca sa poata dormi cumva linistiti in parlament ?
   Pentru ei cine plateste ” aerul conditionat “, plimbarile cu masinile pe care ar trebui sa le foloseasca in interes de serviciu , nu in interes personal , plimbarile in strainatate fara sa vina cu un proiect concret ?
   Cine ?
   Sau pentru ei este in regula, chiar merita , doar functionarii APIA nu merita nimic … dupa mintea unora.
   Stie cineva din cei care jignesc functionarii APIA , cati bani au fost atrasi din bugetul UE in 10 ani ?
   Celor care jignesc le-as spune sa se mai informeze si sa vorbeasca dupa ce au toate datele.
   Ca o concluzie : limbajul pe care il folositi spune multe despre voi.

Scrie un comentariu