• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ministrul Agriculturii – ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ cu șefii AFIR și cei ai DIRECȚIILOR AGRICOLE!

  Roxana Dobre -

  Ședință după ședință la Ministerul Agriculturii! Chiar dacă astăzi, 10 decembrie, este duminică, o zi liberă în sistemul bugetar și nu numai, ministrul agriculturii Petre Daea a convocat la sediul MADR toată conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale de la nivel central și județean, precum și pe cu directorii Direcțiilor Agricole Județene. Întâlnirea a fost anunțată în mai multe postări LIVE pe pagina de Facebook a ministrului dar și de către secretarul de stat, Daniel Botănoiu, care participă, de asemenea, la ședințe! 

  Rând pe rând directorii de la AFIR au raportat cum merg plățile pentru proiectele europene în fiecare județ dar și ce ”ținte” și-au propus până la sfârșitul anului, care bate la ușă. Mai mult, șefii de la AFIR au arătat și ce target au stabilit pentru începutul anului viitor, primul trimestru, în privința accesării de bani europeni. ”Am început o nouă sedință de lucru cu toată conducerea AFIR, de la nivel central și județean”, a fost mesajul care a însoțit filmulețul postat pe pagina ministrului.

  Petre Daea a făcut conștiincios prezența directorilor de la AFIR  și le-a mulțumit pentru ”efortul” de a veni la ședință într-o zi de duminică. ”Sper să fi venit toți astăzi aici. Avem vreo absență? Nu e nicio absență! Ați făcut efortul de a ne întâlni într-o zi de duminică pentru că ne încape timpul și astăzi vom sta aici în abordarea tuturor temelor pe care le-am aborat pentru că avem pe de o parte programe noi de implementare care trebuie depuse în operă imediat. Imediat! Cum se termină anul 2017 și începe 2018 trebuie să intrăm în dispozitive!”, le-a transmis ministrul șefilor de la agenția de plăți care se ocupă cu proiectele din fonduri europene.

  Ședința a fost anunțată și de secretarul de stat, Daniel Botănoiu care a trecut în revistă și temele care sunt discutate astăzi. ”Chiar dacă este duminică dimineață, discutăm astăzi, într-o ședință comună împreună cu directorii Direcțiilor pentru Agricultură din toate județele României, despre principalele obiective realizabile în anul 2018:
  – Programul Național de Irigații – prioritizarea demarării executării lucrărilor rămase + continuarea distribuirii apei gratuite pe canale
  – investiții noi în cadrul Programului Național Anti-grindină (dezvoltarea prin construirea unor noi puncte de lansare)
  – constituirea plafoanelor pentru garantarea creditelor 
  – continuarea Programului Național de Tomate
  – Programul de susținere a crescătorilor de suine în vederea producerii cărnii de porc din rasele autohtone Bazna și Mangalița (este foarte importantă conservarea acestor rase)
  – organizarea stațiunilor de cercetare
  – comercializarea lânii
  – continuarea Programului de Neutralizare a Deșeurilor Naturale
  – Programul de susținere a activității de reproducție în sectorul de creștere a bubalinelor
  – Programul de susținere a crescătorilor de taurine din rasele Bălțata Românească și/sau Brună
  – Programul de înființare a centrelor de colectare pentru legume și fructe
  – menținerea randamentelor crescute la hectar și dezvoltarea sectorului de producție primară în vederea exploatării eficiente a potențialului de producție”, a arătat Botănoiu într-o postare pe pagina personală de Facebook. 

  ”Despre 2017 – remarcăm recorduri istorice la nouă dintre culturile din sectorul vegetal, aportul agriculturii în PIB a crescut de la 3,9% la decembrie 2016, la 4,9% din PIB în primele trei trimestre. Parte din creșterea economică a României se datorează și rezultatelor agriculturii românești din acest an. Acest aport trebuie menținut și crescut. Obiectivul pe care ni-l propunem este acela de a ajunge la un aport de 6% din PIB. Acest deziderat nu se poate atinge fără un efort susținut al fermierilor, al instituțiilor statului și al personalului din structurile implicate. Suntem în slujba producătorilor și a intereselor economice ale acestei țări”, a mai subliniat secretarul de stat.


  Te-ar mai putea interesa

  Subvenția APIA care ajunge acum în conturi! Suma transferată către beneficiari! Titluri de proprietate pentru proprietari și moștenitori. Termen limită: 20 noiembrie, la primării Legea permiselor pentru tractoare ar putea fi prorogată. Anunțul senatorului George Scarlat la MoldAgro Expo!

  Ultimele știri

  Egiptul a cumpărat 170.000 de tone de grâu din România și Bulgaria. Prețul plătit din portul Constanța APIA a început plata ajutorului de 110 euro pentru vaca de lapte Adrian Chesnoiu: Legea arendei este necesară. Au început să se vândă fermele cu totul, nu doar terenurile agricole