Ştiri agricole

VIDEO. Ministrul PETRE DAEA a oferit PLĂPUMI DE LÂNĂ unui cămin de bătrâni!

Campania ”Alege Oaia!”, continuată de ministrul agriculturii Petre Daea cu o acțiune neașteptată. Șeful de la Agricultură a dorit să sublinieză că din oierit se pot obține numeroase produse valoroase, unul dintre acesta fiind lâna. Daea a dus 50 de plăpumi confecționate din lână românească la un cămin de bătrâni, amintind că unii au luat în râs când el a declarat că România are 12 milioane de ovine și poate produce 12 milioane de plăpumi.

Ministrul Agriculturii a subliniat astăzi, 7 decembrie, că intenționat a exagerat capacitatea României de a produce plăpumi, însă la baza afirmațiilor sale a stat preocuparea sa pentru acest sector, cel al creșterii ovinelor.

Trăiesc sentimentul acesta de neliniște sufletească când vezi oamenii în vârstă, dar în același timp și o liniște sufletească față de modul în care ei sunt îngrijiți aici. Am ținut cu tot dinadinsul să dau primul produs de care am vorbit pentru prima dată în fața dumneavoastră, la televiziune, la postul de televiziune Viața Satului, am făcut un calcul atunci spunând că România are aproximativ 12 milioane de ovine și că punând la socoteală, am putea face în țară 12 milioane de plăpumi. Evident că am vrut să dau atunci un semnal al preocupării pe care îl am pentru acest domeniu”, a spus astăzi ministrul Daea.

Șeful de la Ministrul Agriculturii s-a aflat astăzi la un cămin de bătrâni din Capitală unde a dus 50 de plăpumi confecționate din lână.

Astăzi suntem aici la un cămin de bătrâni aducând 50 de plapumi – o să mai vină 25 mâine pentru că am înțeles că aici sunt 70 de paturi, și pentru fiecare pat vom avea câte o plapumă din aceasta de lână, bine făcută de oamenii noștri, de români. (…) Sunt de la Deva, o întreprindere individuală care desfășoară această activitate în județul Hunedoara. Le-am adus  cu mare plăcere și cu dorința de a continua. Este un început – producțiile acestei specii sunt foarte valoroase, iată unul dintre acestea, și veți vedea în continuare prin programul pe care l-am desfășurat și care este susținut de Guvern, dar a fost lansat în campanie de către președintele Liviu Dragnea, se va materializa în acest domeniu”, a spus Petre Daea jurnaliștilor prezenți la eveniment, declarațiile sale fiind transmise și live, pe Facebook.

Întrebat dacă a achiziționat plăpumile din banii de ministru, Petre Daea a răspuns scurt. ”Din banii mei de om. Şi din banii noştri, încă doi-trei colegi care au ţinut să facem acest lucru”, a precizat ministrul. Chestionat despre costuri, acesta a spus că ele s-au ridicat la circa 10 mii de lei.

Vă reamintim că la ediția Indagra 2017 din acest an, ministrul agriculturii Petre Daea a lansat campania ”Alege Oaia!” prin care este determinat să promoveze sectorul creșterii ovinelor și produsele din oierit, căutând să stimuleze mai ales consumul de carne de oaie.

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu