Prognoze meteoŞtiri agricole

SCHIMBARE radicală a vremii: ALERTĂ METEO pentru NINSORI ȘI VÂNT PUTERNIC!

Sursă foto: www.mediafax.ro

Vremea se schimbă radical, anunță meteorologii în prognoza meteo pentru umrătoarele zile! Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori și viscol valabilă de mâine, sâmbătă dimineață. Potrivit specialiștilor meteo, în intervalul 9 decembrie, ora 8:00 — 10 decembrie, ora 20:00, treptat aria precipitațiilor va cuprinde toate regiunile.

În vestul, nordul și centrul țării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitații la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), mai ales sub formă de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei.

Fenomene vizate sunt precipitații mixte în vest, nord și centru, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari, intensificări ale vântului. 

Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă. Intensificări temporare vor fi și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 50…70 km/h.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!