Ştiri agricole

ATENȚIE, CIOBANI! Au început SĂ SE FURE TURMELE DE OI!

Ciobani, aveți mare grijă: se fură turme întregi de oi! La nivel național au fost deha raportate numeroase furturi de animale, ovinele numărându-se printre cele mai ”atractive” pentru hoți. Situație este și mai îngrijorătoare cu cât cea mai recentă ”pradă” a fost un efectiv demn de o turmă. 

Poliţiştii Secţie 7 Poliţie Rurală Sebeş au reţinut două persoane bănuite de comiterea furtului unei turme de oi de la un cetăţean din comuna Săsciori. 44 din cele 50 de oi furate au fost recuperate şi restituite proprietarului.

La data de 8 noiembrie, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş au luat măsura reţinerii faţă de un bărbat de 46 de ani, din comuna Jina, judeţul Sibiu şi faţă de o femeie de 27 de ani, din comuna Săsciori, bănuiţi de comiterea furtului unui număr de 50 de oi, în valoare de 15.000 de lei, din gradina unui cetăţean din localitatea Laz, comuna Săsciori.

Se pare că, în noaptea de 25/26.10.2017, cei doi ar fi profitat de faptul că oile au fost lăsate nesupravegheate, în grădina unei locuinţe din Laz, ar fi deschis poarta neasigurată şi ar fi condus animalele, pe câmp, până la o stână din comuna Jina.

În urma activităţilor de cercetare efectuate, poliţiştii au reuşit să identifice 44 dintre animalele sustrase, acestea fiind preluate de către stăpânul lor.

În cursul zilei de 9 noiembrie, cei doi bănuiţi de comiterea furtului au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, pentru dispunerea măsurilor legale.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu