• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • METEOROLOGII au făcut anunțul! Cum va fi VREMEA DE CRĂCIUN ȘI ÎN ULTIMA ZI DIN AN!

    agrointeligenta.ro -

    Vremea de Crăciun! Meterologii au anunțat cum vor fi temperaturile în zilele în care creștinii sărbătoresc Nașterea Domnului. Vremea va fi rece în majoritatea regiunilor ţării în următoarele două săptămâni, iar ninsorile nu lipsesc mai ales în perioada 21 -24 decembrie, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 18 – 31 decembrie.

    În Banat, pe parcursul primei săptămâni, se va menține o vreme relativ rece, cu valori termice ușor mai mici decât cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, maxime de 0…3 grade și minime de -6…-2 grade, în medie regională. În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o creștere treptată a temperaturilor, cu medii de 4…9 grade ziua și -2…2 grade noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea de scădere a valorilor termice.

    Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 21-24 decembrie când vor fi mai ales ninsori, dar trecător și lapoviță sau ploaie, putând favoriza izolat producerea de polei. Prezentele estimări indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitații, ploi și lapoviță la început, apoi ninsoare.

    În Crişana, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai mici decât cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, cu maxime de 0 – 3 grade şi minime de la -6 la -3 grade, mediat pe regiune. În intervalul 25 – 29 decembrie, se estimează o creştere treptată a temperaturilor, cu medii de 4 – 8 grade ziua şi între -2 şi două grade noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea de scădere din nou a valorilor termice. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 21-24 decembrie când vor fi mai ales ninsori, dar trecător şi lapoviţă sau ploaie, putând favoriza izolat producerea de polei.

    Prezentele estimări indică şi pentru sfârşitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitaţii, predominant ploi şi lapoviţă la început, apoi ninsoare.

    În Transilvania, va fi o vreme rece pe parcursul primei săptămâni, când vor fi medii ale temperaturilor maxime de -3…3 grade și ale minimelor de -10…-5 grade. În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o încălzire ușoară și treptată ce se va resimți în special la valorile din timpul zilei, care vor fi, în medie, de 2…6 grade, nopțile rămânând destul de reci. Pentru sfârșitul de an estimările prognostice indică posibilitatea unei răciri a vremii.

    Probabilitatea pentru ninsori, cu caracter local și în general slabe, va fi ridicată în perioada 21-23 decembrie. Prezentele estimări indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate în creștere pentru precipitații, mixte la început, apoi ninsoare

    În Maramureş, prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de o vreme rece, cu maxime între -2 şi două grade, respectiv minime între -7 şi -3 grade, mediat regional. În intervalul 25 – 29 decembrie, se estimează o creştere treptată a temperaturilor, cu medii de 3 – 7 grade, ziua. şi între -3 şi zero grade noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea scăderii din nou a valorilor termice. Probabilitatea pentru ninsori, moderate cantitativ, va fi ridicată în perioada 20-23 decembrie. Prezentele estimări indică şi pentru sfârşitul de an o probabilitate în creştere pentru precipitaţii, mixte la început, apoi sub formă de ninsoare.

    În Moldova, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai scăzute raportat la cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, cu maxime cuprinse între -1 şi 4 grade şi minime între -7 şi -3 grade, mediat pe regiune. După data de 25 decembrie, se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii ce se va resimţi în special la valorile din timpul zilei, care vor fi de 2 – 8 grade, nopţile rămânând destul de reci şi doar la sfârşitul de an să fie posibilă o nouă scădere de temperatură. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de interes, cu excepţia intervalului 22-23 decembrie când vor fi ninsori slabe cu caracter local, mai ales în nordul regiunii. Prezentele estimări indică pentru sfârşitul de an o probabilitate în creştere pentru precipitaţii mixte.

    În Dobrogea, vremea va fi relativ rece pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când valorile medii vor fi de 0…4 grade ziua și -5…-2 grade noaptea. După data de 25 decembrie, se estimează o creștere treptată a temperaturilor, cu maxime de 4…8 grade și minime de -2…2 grade, în medie regională. Probabilitatea pentru precipitații va destul de redusă în cursul intervalului de referință, exceptând datele de 19 și 23 decembrie când temporar vor fi ninsori și lapoviță slabe cantitativ, dar și sfârșitul de an când prezentele estimări indică posibile ploi.

    În Muntenia, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi relativ rece, cu medii ale valorilor termice diurne de 0 – 4 grade şi ale celor nocturne de la -6 la -3 grade, temperaturile cele mai scăzute urmând a se înregistra în perioada 20-21 decembrie, când media minimelor va fi de până la -9 grade Celsius. După data de 25 decembrie, se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, cu temperaturi medii cuprinse între 4 şi 8 grade, pe timpul zilei, respectiv între -5 şi -1 grad noaptea. Estimările indică probabilitatea pentru precipitaţii slabe, cu caracter trecător, la începutul intervalului de referinţă, dar şi pe 23 decembrie când se vor semnala mai ales ninsori. De asemenea, la sfârşitul anului sunt prognozate precipitaţii sub formă de ploaie.

    În Oltenia, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 0…5 grade și ale celor nocturne de -6…-3 grade, valorile cele mai scăzute urmând a se înregistra în perioada 20-21 decembrie, când media minimelor va fi de -8…-6 grade. După data de 25 decembrie, se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii, cu temperaturi medii de 4…9 grade ziua și -4…1 grad noaptea. Prezentele estimări indică probabilitatea pentru precipitații slabe, cu caracter trecător, la începutul intervalului de referință și pe 23 decembrie când se vor semnala mai ales ninsori, dar și la sfârșitul anului atunci când vor fi și ploi.

    Sursa: ANM


    Te-ar mai putea interesa

    Fraudă în apicultura românească, anchetată de Parchetul European. S-au făcut primele percheziții Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!