Creșterea animalelorŞtiri agricole

OIERII, VESTE EXCELENTĂ de la MINISTERUL AGRICULTURII!

Oierii primesc o veste uriașă! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a informat astăzi, 21 februarie, într-un comunicat remis pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.

În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate totală de circa 30.000 tone. Centrele care colectează lâna sunt localizate pe întreg teritoriul țării, astfel încât se colectează lâna de la toți crescătorii de ovine, iar Direcțiile pentru Agricultură Județene au pus la dispoziția asociațiilor crescătorilor de ovine datele de contact ale acestora.

Centrele sunt localizate în județele: Bacău, Bistrița Năsăud, Brăila, Constanța, Galați, Maramureș, Sibiu, Suceava, Tulcea și Vaslui.

Măsura de identificare a centrelor de colectare a fost luată în urma apariției Hotărârii de Guvern nr. 500/2017 privind acordarea ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, pentru a veni în sprijinul fermierilor crescători de ovine.

Reamintim că în Programul de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii și-au manifestat intenția de a participa peste 32.000 de beneficiari, cu o cantitate totală estimată de aproximativ 23.000 de tone, așadar prin centrele existente se poate prelua în totalitate această cantitate.

Pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu/kg pentru lâna comercializată, cei înscriși în Program trebuie să depună la Direcțiile pentru Agricultură documentele justificative de plată, până la data 1 iulie 2018. Documentele justificative de plată sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


6 comentarii

 1. Nu era mai simplu sa le scrieti pe toate 20 …..sa vada lumea!?? Ati scris in schimb 11 judete!!
  Acum trebuie sa le cautam noi!
  Ion din Timis….inca mai cauta!!!
  Puteti sa l ajutati???

  1. Buna seara! Cele 20 de centre sunt localizate în județele: Bacău, Bistrița Năsăud, Brăila, Constanța, Galați, Maramureș, Sibiu, Suceava, Tulcea și Vaslui, adica in aceste zone pot fi si 2 -3 centre. Ptr restul judetelor mai asteptam 🙂

 2. In Timis…nimic, este judetul cu cel mai mare efectiv de ovine (oi) din Romania, dar si cu cea mai mare suprafață asa ca este suficient loc pentru a arunca, in continuare, lâna. Mai asteptam, poate deschide UE un centru de colectare in zona de vest sau asteptam regionalizarea…gânduri bune dragi români!

  1. Draga Ioane!
   Cauta in Maramures…sau Bistrita…
   Intreaba la d na Roxana Dobre…autoarea articolului…
   Ori incearca la sarbi…poate o sa ti iasa!

Scrie un comentariu