• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cele mai rezistente SISTEME DE ANCORARE pentru PLANTAȚIILE DE VIȚĂ DE VIE!

    Oana Timar -

    România își regăsește, treptat, interesul pentru agricultură. An de an, noi terenuri – mai mari sau mai mici – sunt atrase în circuitul agricol. Adeseori, însă, aceste terenuri, necultivate multă vreme din cauza caracterului lor dificil, pot reprezenta o provocare din punct de vedere al lucrărilor de cultivare și întreținere; suprafețele nou obținute pot veni “la pachet” cu probleme care să influențeze negativ costurile de producție.

    Din fericire, tehnologiile dedicate sectorului agricol, și mai ales cele din industria viticolă și a fructelor, se îmbunătățesc și ele cu repeziciune, aproape cu fiecare recoltă.

    Înființarea unei plantații viticole, de exemplu, poate fi o afacere rentabilă, dacă ne gândim la condițiile de mediu propice din România și la tradiția pe care țara noastră o are în domeniu. La fel, livezile pot da randamente bune în majoritatea zonelor țării.

    Pentru o cultură bogată, însă, sunt deseori necesare sisteme de protecție și susținere a plantelor, în special în perioade critice ale sezonului. Scopul este de a ajuta plantele să se dezvolte optim, evitându-se creșterea dezordonată și asigurându-li-se o expunere cât mai mare la lumină, pentru fructificare și coacerea fructelor. Aceste sisteme de protecție/susținere necesită puncte de ancorare, care sunt o parte importantă a structurii. Fără puncte sigure de ancorare, urmările ar putea fi catastrofale pentru recoltă și costisitoare pentru fermier.

    Un sistem eficient de ancorare presupune ancore performante. Iridex Group Plastic vă poate oferi astfel de ancore. Cu un design unic, ancora pe care v-o propunem poate fi implementată rapid în cele mai compactate pământuri, inclusiv calcaroase. Prin forma sa simplificată, permite instalarea ușoară, în majoritatea cazurilor folosindu-se unelte simple, portabile.

    Pentru rezistențe mari și protecție la coroziune, ancorele sunt fabricate dintr-un aliaj de aluminiu de înaltă calitate, tratat.

    Disponibile într-o gamă variată de dimensiuni, ancorele se pot configura și se adaptează tuturor cerințelor tehnice.

    Sistemele de ancorare își dovedesc utilitatea (și necesitatea) în podgorii, livezi, dar și ca element de bază în varii sisteme de protecție a culturilor.

    Beneficiile sistemului de ancorare sunt multiple. Ne limităm la a puncta doar câteva:
    – Un design și un concept simplu;
    – Aluminiu de calitate superioară;
    – Posibilitatea instalării în majoritatea pământurilor compactate, inclusiv creta;
    – Sârmă solidă din oțel inoxidabil cu rezistență superioară, cu conexiune unică;
    – Instalare rapidă și ușoară;
    – Sarcina maximă – până la 2.000 kg, în funcție de condițiile solului;
    – Durată de exploatare de până la 25 de ani în pământuri neutre echilibrate;
    – Ideal pentru unități noi dar și pentru întreținere generală;
    – Alternativă rentabilă la tehnicile tradiționale de ancorare.

    Sistemele de ancorare funcționează în mod excepțional în pămâturi necoezive, deseori permițând utilizarea unei dimensiuni mai mici a ancorei. În pământurile coezive, cum ar fi argile aluvionare, pot fi necesare ancore cu dimensiuni mai mari.

    Pentru a completa gama noastră de sisteme de ancorare de înaltă performanță, putem oferi o selecție de seturi simple de post pentru posturi metalice, respectiv din lemn, pentru a se potrivi tuturor bugetelor. Kiturile vin complet dimensionate, cu lungime prestabilită a tendonului flexibil din sârmă galvanizată, adecvat fie pentru conexiuni simple, fie pentru cele duble, terminarea opririi finale și alegerea dispozitivelor de tensionare.

    Dacă nu sunteți siguri care este cea mai potrivită variantă pentru culturile dumneavoastră, sau dacă doriți mai multe detalii despre produsele din portofoliul Iridex Group Plastic, nu ezitați să luați contactați la tel. 0758.256.022 (ing. Gabriel OPREA), pe e-mail, la dmc@iridexgroup.ro și să vizitați www.iridexplastic.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Fermierii care intră pe lista de plăți APIA pentru a doua tranșă din subvenții Tractoarele New Holland pe care fermierii le pot cumpăra prin Programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Fragedo, brandul de carne numărul 1 pentru copii: alegerea părinților pentru calitate și siguranță, 6 ani la rând Ucraina: 200.000 de fermieri în armată și terenuri agricole confiscate ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Chesnoiu: Autoritatea este esențială pentru sănătatea populației!