• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA 2018: Când încep PLĂȚILE pentru FERMIERII DIN EȘANTIONUL DE CONTROL!

  agrointeligenta.ro -

  Lista cu fermierii care intră la plata subvențiilor începând cu 15 ianuarie 2018! Este anunțul unui director din cadrul APIA care dezvăluie ordinea în care se fac viramentele bancare către fermierii din toată țara!

  Director din cadrul APIA dezvăluie când vor intra la plată fermierii din eșantionul de control, mai exact acei beneficiari de subvenții agricole ale căror exploatații au intrat la verificările prin teledetecție. Dumitru Stroe, director executiv adjunct în cadrul centrului Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Dolj, arată că autorizarea la plată a acestor agricultori va fi posibilă numai după ce APIA va primi reinterpretarea datelor de la teledetecție, documentație ce are ca termen ”de recepție” data de 15 ianuarie.

  Dumitru Stroe, director executiv adjunct APIA Dolj (foto: gazetadesud.ro)

  Suntem în plină campanie de autorizare plăţi, campanie care se derulează după finalizarea controalelor pe teren. În ceea ce privește teledetecţia, aceasta se va finaliza după 15 ianuarie 2018. Autorizarea a început cu un eșantion de fermieri cu exploatații al căror cuantum a fost de până în 1.250 de euro și pot să spun că stăm bine la acest capitol, avem peste 20.000 de fermieri cărora li se face plata, aici incluzând și exploatațiile de peste 50 de hectare, care au intrat la plată de pe 21 decembrie. În Centrul Județean APIA Dolj au intrat deja la plată 148 de exploatații care au peste 50 de hectare şi cărora în următoarele zile ar trebui să le intre banii în cont. Reamintim că avansurile din subvenții au început să fie acordate din 16 octombrie și s-au finalizat pe 1 decembrie. Din 4 decembrie a început autorizarea finală la plată. Avansul s-a dat numai fermierilor care nu au fost în eșantionul de control. Acum, la plata finală vor intra și cei care au fost la controlul clasic pe teren întrucât toate rapoartele de control au fost verificate și introduse în sistem”, a spus Dumitru Stroe într-un interviu acordat publicației Gazeta de Sud.

  Doljul a fost printre județele fruntașe la numărul de fermieri care au intrat în eșantionul de control.

  Am avut, într-adevăr, un eșantion foarte mare de control din cauza faptului că digitizarea, adică alocarea parcelelor în blocul fizic, se face eronat de către fermieri și atunci bineînțeles că acea zonă va fi selectată pentru a intra la control. Eșantionul clasic de control pe teren a fost de 567 de ferme, la care s-a adăugat un eșantion suplimentar de 468 de ferme, însumând în total 1.035 de ferme, cu 34.076 de parcele. A fost un număr record! Nici un județ nu a înregistrat un astfel de număr de parcele verificate. Finalizarea controlului s-a făcut cu mari eforturi, iar fără ajutorul altor centre județene care ne-au trimis echipe nu am fi reușit. În prezent, rapoartele de control au fost întocmite și introduse în baza de date, așa încât vor începe să fie autorizați la plată și acești fermieri”, a explicat directorul executiv adjunct al APIA Dolj.

  Dumitru Stroe a subliniat că, din păcate, vor exista numeroși fermieri care, după controlul APIA, vor fi penalizați. Singura soluție pentru ei este această reinterpretarea care va permite să se mai repare din greșeli.

  Majoritatea sunt afectați de controalele pe teren şi prin teledetecție. Nu pot să vă spun un procent pentru că încă nu sunt finalizate controalele administrative. (…) Până acum, în cazul celor care nu s-au identificat bine mergea controlul pe teren și se mai putea repara ceva. Începând de anul acesta nu s-a mai mers pe teren și se face o nouă reinterpretare. Noi suntem acum în faza în care așteptăm această reinterpretare, iar promisiunea este că va fi după 15 ianuarie”, a spus șeful de la APIA Dolj.

  S-a făcut autorizarea la plată pentru SAPS, care este de 97,24 euro la hectar. Pentru plata redistributivă s-au dat 48,32 euro pe hectar, pentru suprafeţele cuprinse între 5 şi 30 de hectare, şi 5 euro pe hectar pentru suprafeţele cuprinse între 1 şi 5 ha. Plata pentru tinerii fermieri este de 24,31 euro/ha, iar pentru înverzire 57,17 euro”, a spus Dumitru Stroe despre cunatumurile la hectar plătite de APIA fermierilor pentru anul de cerere 2017.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  SUBVENȚII APIA! Adrian Oros: Avem banii să finalizăm toate plățile către fermieri! Schemă nouă de plată pentru fermieri, notificată la Bruxelles. Oros: ”Comisia o va aproba cu siguranță” PLĂȚI SUBVENȚII APIA! Sumele pentru fermieri aprobate astăzi de Guvern!

  Ultimele știri

  Noi reguli pentru vânzarea terenurilor agricole! OUG adoptată de Guvern! NUTRISPOR FNC – fabrică de furaje combinate și concentrate cu materie primă direct din fermă! ORDIN MADR: Ajutor de minimis de 18,5 milioane de euro pe an pentru fermieri!

  Căutare în articole