Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricole

ULTIMA ORĂ! VESTE IMPORTANTĂ pentru FERMIERII ROMÂNI, venită de la BRUXELLES!

Veste importantă pentru fermierii românii, venită de la Bruxelles. Președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurențiu Baciu, a anunțat prin intermediul Facebook că pentru campania de primăvară, agricultorii vor beneficia de semințe tratate cu neonicotinoide pentru înființarea culturilor de porumb și floarea-soarelui.

Stimați colegi, urmare a demersurilor făcute s-au obținut derogări pentru următoarele produse: CRUISER 350 FS, NUPRID AL 600 FS, PONCHO 600 FS și SEEDOPRID 600 FS”, se arată în anunțul LAPAR semnat de președintele Laurențiu Baciu.

Autorizația temporară pentru aceste produse a intrat în vigoare de ieri, 3 ianuarie, și este valabilă până pe 15 aprilie 2018, dată după care este interzisă depozitarea semințelor tratate.

Încă din luna noiembrie anul trecut, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a anunțat într-un comunicat remis pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro că, urmare a sesizărilor venite din teritoriu, a inițiat demersurile pentru obținerea unei autorizații temporare pentru utilizarea produselor de protecția plantelor din clasa neonicotinoidelor pentru tratamentul semințelor de porumb și floarea-soarelui din primăvara anului 2018.

Președintele LAPAR, Laurențiu Baciu, a arătat că fermierii din organizație apreciază în mod deosebit demersurile făcute de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în anii anteriori privind emiterea autorizațiilor de utilizare a semințelor de porumb și floarea soarelui tratate cu produse neonicotinoide. În acest fel a fost sprijinită competitivitatea fermierilor români prin accesul la tehnologii inovatoare și sigure pentru sănătatea mediului și a polenizatorilor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!