• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierul COSTEL TRIF se luptă cu băltirile de la AUTOSTRADA A3. Și câștigă! An de an obține PRODUCȚII MARI LA TOATE CULTURILE!

  agrointeligenta.ro -

  Costel Trif (49 ani) este absolvent de mecanică agricolă. În 1993 a început ca angajat într-o fostă SMA – Stațiune pentru Mecanizarea Agriculturii. El este fondatorul, în 2001, al societății Grano Agro SRL, care a crescut treptat, ajungând ca în 2017 să lucreze o suprafață arabilă de 1.600 de hectare în zona Balta Doamnei, județul Prahova.

  Ca structură a culturilor, fermierul a alocat în sezonul agricol 2016-2017 o suprafață de aproximativ 440 de hectare pentru grâu, rapiței 350 de hectare, mazării 110 de hectare, florii-soarelui 3.500 de hectare și restul porumbului. Este fan Limagrain, circa 90% din suprafața alocată rapiței fiind cultivată cu hibrizii acestei companii – Atenzo și Artoga, care i-au dat producții de peste 4.700 kg/ha cu un an înainte.

  Ca și producții medii obținute în 2017 la principalele specii de cultură enumerăm: la grâu 7.000 kg/ha, la rapiță 4.000 kg/ha, la mazăre 4.000 kg/ha, la floarea-soarelui 2.500 kg/ha și la porumb 8.000 kg/ha pe 350 de hectare. Volumul spațiilor de stocare este de 5.000 de tone, valoarea estimată a parcului de utilaje e de 1,5 milioane de euro. Numărul mediu de angajați este 10.

  Autostrada A3 i-a dat bătăi de cap fermierului

  O parte din suprafețele lucrate de Costel Trif se învecinează cu Autostrada A3, care, în perioadele ploioase, îi creează probleme deoarece constructorii nu au făcut şanţuri de colectare, motiv pentru care 10% din suprafaţa limitrofă A3 este afectată de băltiri.

  Costel Trif îndrăgește ceea ce face și nu se sfiește s-o afirme public: „Iubesc tot ceea ce înseamnă natură, plante, cultură. Îmi place tot timpul ca aceste culturi să arate foarte bine”. 

  Societatea Grano Agro SRL se clasează pe locul 7 la nivelul județului Prahova din punctul de vedere al subvenției primite în 2017 de la APIA cu titlul de plăți directe pe suprafață aferente anului precedent, cu suma de 1.581.393 de lei. În ultimul an fiscal încheiat, cifra de afaceri a Grano Agro a fost de 12.489.460 de lei și profitul de 3.439.809 lei. Totodată, societatea stă foarte bine și la restul indicatorilor, activele imobilizate și cele circulante însumând 24 de milioane de lei, în timp ce datoriile reprezintă doar un pic peste 10% din această sumă.

  În 2017, fermierul Costel Trif a investit într-un tractor și un echipament de recoltat floarea-soarelui, iar în 2018 planurile sunt de achiziție a unei mașini de erbicidat autopropulsată și posibil de demarare a construirii de noi spații de depozitare.

  La începutul anilor 2000, Costel Trif a fost și administrator al Companiei Producătorilor de Floarea Soarelui SA, din localitatea Drăgănești, Prahova, dar și membru al Cooperativei Agricole Muntenia. Costel Trif a fost desemnat în 2014 câștigător al poziției întâi în județul Prahova, în cadrul premiilor „Fermierul Anului 2014”, oferite de Ministerul Agriculturii.

  Acest material face parte din proiectul special AgrointeligențaFERMIERII ROMÂNIEI: TOP 300

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum vor actualii lideri ai fermierilor să fugă de răspundere pe tema despăgubirilor: Trimit scrisori deschise către Orban și Cîțu. Am uitat, și către Oros, ce glumă bună! Scandalos! Fermier amendat pentru că își irigă culturile! Ce șanse are cercetarea românească să țină pasul cu marile concerce? Rezultatele obținute la ITC de Gheorghe Nedelcu ne dau speranță!

  Ultimele știri

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Căutare în articole