Prognoze meteoŞtiri agricole

ÎN ACEASTĂ NOAPTE! Unde au anunțat meteorologii GER NĂPRAZNIC DE -23 DE GRADE CELSIUS!

Cea mai geroasă noapte din acest an până la această dată! Meteorologii anunță că în noaptea de miercuri spre joi temperaturile vor scădea drastic ajungându-se până la minime de -23 de grade Celsius.

În estul Transilvaniei se vor înregistra -23 de grade asta după ce, în noaptea de marţi spre miercuri temperaturile au ajuns și la minus 21 de grade în zona Bucovinei, la Rădăuţi. De asemenea, în Bucureşti se vor înregistra minus 10 grade în noaptea de miercuri spre joi.

De asemenea, spun meteorologii, şi în estul Transilvaniei, în zona Joseni, s-au înregistrat minus 21 de grade Celsius. „În ceea ce priveşte zona Moldovei, temperaturi atât de scăzute nu se înregistrează foarte des, asfel că în noaptea de miercuri spre joi nu vor mai fi valori atât de scăzute. Pe de altă parte, în estul Transilvaniei temperaturile vor fi şi mai scăzute, şi cel mai probabil, în zonele Miercurea Ciuc, Joseni sau Târgu Secuiesc vor fi temperaturi de minus 23 de grade”, a declarat, pentru Mediafax, Robert Manta, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit sursei citate, în noaptea de miercuri spre joi, în Muntenia (inclusiv Bucureşti), Oltenia şi Dobrogea vor fi minus 10 grade, iar în vestul Transilvaniei va fi mai cald şi se vor înregistra temperaturi minime de minus 5 grade.

În Banat temperaturile nocturne vor fi în scădere iar pe 24 ianuarie media pe întreaga regiune va fi de -6 grade.

În Crișana ,inimele nocturne vor scădea până la o medie de -7 grade în noaptea de 24 ianuarie, apoi se va încălzi, iar cele mai calde nopți vor fi cele de la începutul lunii februarie. După data de 3 februarie se va răcori și vor fi din nou temperaturi minime negative.

În Maramureș temperaturile maxime nu vor avea variații semnificative, iar media lor se va situa în jurul valorii de 1 grad, minimele însă vor scădea până la o medie de -10 grade și va fi ger.  În intervalul 25 ianuarie – 2 februarie se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad.

În zona Moldovei vremea va fi rece în primele zile de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -2 și 0 grade și a minimelor între -13 și -3 grade, cu cele mai scăzute valori în dimineața de 25 ianuarie, când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii. În continuare, până în data de 2 februarie se va încălzi considerabil, astfel că media maximelor va ajunge la 8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad. În zilele de 3 și de 4 februarie se va răci ușor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!