• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierul NICOLAE SITARU îi cere explicații președintelui LAPAR, LAURENȚIU BACIU

  agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro -

  O postare pe Facebook agită spiritele în Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). Publicat pe contul oficial al organizației, dar fără a fi asumat de președintele Laurențiu Baciu sau de altcineva din conducere, mesajul este unul neașteptat de dur la adresa președintelui Asociației Producătorilor de Porumb din România – APPR, Arnaud Perrein.

  Probabil pentru a face lumină în cazul mesajului apărut pe Facebook și despre care nimeni nu știe dacă este asumat de președintele LAPAR sau de directoarea ligii, vicepreședintele LAPAR, Nicolae Sitaru a transmis astăzi o scrisoare în care cere lămuriri. Documentul este adresat colegilor din LAPAR, membrilor Comitetului Director LAPAR, dar și direct președintelui LAPAR, Laurențiu Baciu.

  Agrointeligența – www.agrointel.ro vă prezintă integral conținutul scrisorii pe care Nicolae Sitaru o semnează în calitate de fermier și pe care a trimis-o tuturor publicațiilor din presa agricolă:

  Dragi colegi fermieri din LAPAR,
  Stimaţi membri ai Comitetului Director LAPAR,
  Domnule Laurenţiu Baciu, preşedinte LAPAR,

  Sunt nevoit să fac acest demers dintr-un simplu motiv: pentru că nu mi-aş ierta-o niciodată dacă acum, în aceste momente, în care toată lumea vorbeşte, deschis sau pe la colţuri, eu aş tăcea. Reprezint de mulţi ani interesele fermierilor români, au fost urcuşuri şi coborâşuri, am avut multe realizări şi câteva eşecuri, am făcut lucruri bune dar şi ceva greşeli. Aşa e în viaţă. Dar tocmai viaţa m-a învăţat că trebuie să iei poziţie atunci când consideri că situaţia a ajuns într-un punct în care riscurile sunt mari, în care s-a trecut de o linie roşie, în care lucrurile nu mai pot fi tolerate.

  Consider că mişcarea de reprezentare a fermierilor români a ajuns într-o situaţie extrem delicată. Am văzut în urmă cu câteva zile un atac plin de calomnii împotriva preşedintelui APPR, atacuri care veneau din partea LAPAR. Sau cel puţin aşa a înţeles toată lumea. O postare pe Facebook pe o pagină personală care este folosită pentru comunicarea instituţională şi oficială a LAPAR este în discuţie şi cred că trebuie să vorbim deschis despre asta.

  În afară de faptul că nu este născut în România, consider că Arnaud Perrein are
  toate însuşirile unui bun fermier român: plăteşte taxe statului român, contribuie la dezvoltarea unei comunităţi locale din România, vorbeşte limba română, copiii şi-i educă aici, în şcoli româneşti, se bate pentru fermierii români şi vrea ca aceştia să nu fie mai prejos decât cei din Franţa, Germania sau Spania. Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să fim toţi de acord cu ceea ce spune sau ce vrea să facă. Dar de aici şi până la revărsarea de ură, xenofobie şi injurii din postarea menţionată este un drum lung.

  Ca vicepreşedinte atât al LAPAR cât şi membru fondator al APPR, fondator al A.C.C.P.T lalomita și prin aceasta, al LAPAR, este datoria mea să solicit public o lămurire urgentă: Domnule preşedinte al LAPAR, Laurenţiu Baciu, dumneavoastră vă asumaţi postarea respectivă? Este o postare personală sau una oficială a LAPAR? Cine este semnatarul acestei postări?

  Aştept cu interes răspunsul dumneavoastră public în cursul zilei de astăzi 29.01.2018. Vă atrag respectuos atenţia că dacă nu veţi binevoi să oferiţi membrilor LAPAR aceste lămuriri publice, voi considera că dumneavoastră, ca preşedinte al LAPAR, vă asumaţi această comunicare publică, cu implicaţii grave, care a fost făcută fără a avea un mandat din partea Comitetului Director LAPAR.

  Cu stimă,
  Nicolae Sitaru,
  Fermier român

  Mesajul la care Nicolae Sitaru face referire a fost publicat pe Facebook, pe contul cu sigla și datele de contact ale LAPAR, același cont care, până acum câteva luni, se numea chiar Lapar Lapar. Postarea a apărut vinerea trecută, pe 26 ianuarie, la o zi după Congresul APPR ”Fermieri pentru Fermieri”, eveniment în cadrul căruia APPR a lansat un ghid de bune practici pentru colaborarea dintre fermieri și apicultori.

  Iată postarea integrală apărută pe pagina de Facebook pe care sunt postate toate anunțurile de interes pentru fermierii din LAPAR, mesaje asumate, de regulă, de membri din conducerea organizației.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cele 14 obiective asumate de Corteva Agriscience pentru a crește sustenabilitatea agricolă până în 2030 Recomandările FMC: De ce este Kenesbor® alegerea potrivită pentru fertilizarea culturii de floarea-soarelui TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA!

  Ultimele știri

  Erbicidarea porumbului în vegetație! Pachetul tehnologic de la Innvigo pentru o cultură fără buruieni Dan Motreanu, PNL, anunță mai mulți bani europeni pentru producătorii agricoli! TRANSMISIE LIVE: Forța Fermierilor cu Vlad Macovei – 2 iunie 2020

  Căutare în articole