Ştiri agricole

RĂZBOI PE FAȚĂ ÎN LAPAR! Nu mai este cale de ÎMPĂCARE ÎNTRE BACIU ȘI SITARU!

Președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Laurențiu Baciu, l-a anunțat pe vicepreședintele aceleiași structuri de reprezentare a fermierilor, Nicolae Sitaru, că în viitoarea ședință a Comitetului Director din data de 8 februarie 2018 îl va pune ”în discuția colectivului”, cea mai probabilă propunere fiind excluderea.

Laurențiu Baciu i-a trimis o scrisoare oficială lui Nicolae Sitaru în care îl acuză de mai multe încălcări ale Statului LAPAR. Toate acestea vin în urma scrisorii deschise a lui Sitaru în care cerea lămuriri publice lui Baciu legate de o postare pe Facebook, pe o pagină în care se realizează comunicarea oficială LAPAR. În postarea respectivă, președintele APPR, Arnaud Perrein era atacat în termeni extrem de duri. Nicolae Sitaru a întrebat public dacă respectiva postare este asumată oficial de președintele LAPAR.

Mulțumesc președintelui LAPAR pentru modul în care a înțeles să acționeze la o critică legitimă venită de la un membru fondator al LAPAR și a felului în care amenință cu excluderea mea din LAPAR pentru aceasta. Menționez că în luna decembrie 2017, același președinte LAPAR mă premia pentru implicarea mea în activitatea Ligii, iar acum propune exluderea”, a fost singurul comentariu a lui Nicolae Sitaru pe marginea scrisorii primite de la Laurențiu Baciu. Documentul, ce are antetul LAPAR, are dat de astăzi, 2 februarie!

Pentru corecta informare a membrilor LAPAR, și a fermierilor în general, publicăm integral, atât în corpul acestui text, cât și în facsimil, scrisoarea președintelui LAPAR, Laurențiu Baciu. Menționăm că Agrointeligența – www.agrointel.ro vă invită să vă exprimați punctul de vedere în acest scandal și vă anunțăm că ne vom implica activ în relatarea tuturor informațiilor și opiniilor relevante legate de acest moment de cumpănă în mișcarea de reprezentare a intereselor fermierilor din România

Stimate domnule președintele Nicolae Sitaru,

Urmare a poziției publice pe care ați avut-o în mass-media, în luna ianuarie 2018, în raport cu materialul publicat pe site-ul LAPAR cu privire la măsurile propuse de Arnaud Perrein împotriva intereselor fermierilor, și implicit a LAPAR,

Vă invităm la sedința Consiliului Director din data de 8 februarie 2018 pentru a vă prezenta punctul de vedere cu privire la următoarele aspecte:

-Încălcarea dispozițiilor art.14 lit. h) din Statut prin care, anterior apelării la mijloacele mass-media, ar fi trebuit să apelați la medierea Consiliului Director, prevedere statutară pe care nu ați respectat-o prin publicarea, în data de 29 ianuarie 2018, a scrisorii adresate tuturor publicațiilor de presă prin care îi cereți explicații președintelui LAPAR în raport cu opiniile dlui. Perrein;
-Susținerea unor măsuri împotriva intereselor fermierilor, astfel cum au fost enumerate în materialul publicat, încălcând dispozițiile art.14 lit. f) din Statut;
-Lipsa de implicare constantă în desfășurarea acțiunilor propuse și organizate de LAPAR, la realizarea scopului și obiectivelor acesteia, precum Consiliul Director, Adunarea Generală, proteste, diverse acțiuni, luări de poziție etc., conform art.14 lit. d) din Statut;
-Pactizarea necondiționată cu atitudinea neprofesionistă a dlui. Perrein și a asociației pe care acesta o conduce, în detrimentul intereselor și imaginii LAPAR;
-Susținerea imaginii și activității asociației conduse de dl. Perrein în detrimentul intereselor și imaginii LAPAR, inclusiv prin încercarea repetată și insistentă de a permite acestei asociații să adere la LAPAR, fără a lua în considerare impactul negativ, cu efecte penale, pe care această aderare o poate avea asupra reprezentativității naționale a Ligii și asupra reprezentanților săi prin dublarea artificială a membrilor;
-Dorința dvs. exprimată telefonic cu privire la ”demisia” din cadrul LAPAR.

În cazul absenței dvs. de la ședința Consiliului Director din data de 8 februarie 2018, având în vedere dispozițiile art. 14 pct. 1 din Statut cu privire l a excluderea membrilor, vă facem cunoscut faptul că Adunarea Generală din data de 21 februarie 2018 va decide cu privire la luarea măsurilor care se impun împotriva dvs. pentru a proteja LAPAR de prejudiciile de imagine pe care i le creați prin acțiunile dvs.

Președinte LAPAR , Laurențiu Baciu

Citiți și scrisoarea adresată de fermierul Nicolae Sitaru președintelui LAPAR, Laurențiu Baciu, în data de 29 ianuarie:

Fermierul NICOLAE SITARU îi cere explicații președintelui LAPAR, LAURENȚIU BACIU


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

 1. Dl Cucu se face ca nu intelege ca LAPAR a fost fondat de mai multe organizatii judetene printre care siACCPT Ialomita.ACCPT Ialomita a fost fondatala la initiativa ing Dragulin Marian si printe fondatori sunt si eu.Asociatia de la Bacau a aderat cativa ani mai tarziu . Asta pentru a rememora inceputurile…….

 2. D-l Baciu cand mariti arenda la proprietarii de terenuri agricole pe care le lucrati in arenda ? Dumneavoastra,fermierii agricoli,actualii mosieri , scoateti 15.000 kg./ha iar proprietarului ii dati 600 Kg. E cinstit asa ?

 3. Asa cum spune TGH.
  Plecati amandoi acasa si lasati LAPARUL in pace.
  Foarte scurt si foarte clar.
  Sper ca majoritatea fermierilor si cei din Consilui sa aiba aceasta atitudine si o sa fie invatare de minte pt urmatori care vin

 4. Sitaru, membru fondator LAPAR?
  Imi pare deosebit de rau ca au aparut aceste divergente intr-un LAPAR solidar, unit. In acelasi timp nu cred ca aceasta federatie ( la care ca “fondator”, Nicu Sitaru a aparut la vreo 3-4 ani dupa infiintare!), care si-a format, mai ales in ultimii ani, o pozitie ferma in apararea intereselor tuturor agricultorilor, ar trebui sa treaca cu vederea unele “politici” promovate de o mai tanara asociatie, care dezavantajeaza in mod evident agricultorul roman! Se cere, nici mai mult, nici mai putin, decat eliminarea subventiilor europene, pentru agricultori, se cere adoptarea unui “Cod” de …buna purtare a agricultorilor fata de apicultori si alte asemenea! Iar implicarea lui Nicu Sitaru, vicepresedinte al LAPAR, in sustinerea publica a acestor pozitii periculoase pentru agricultori, fara macar sa se consulte cu ceilalti membri ai conducerii LAPAR, nu mi se pare deloc normala! As putea sa-i aduc aminte ca in 2011, a ascuns, in calitatea sa de presedinte al LAPAR, dar din motive politice, diminuarea subventiei agricultorilor cu cel putin 45 de Euro/ha, cu consecinte grave pentru evolutia ulterioara a acestora, fapt care a dus la demiterea sa din aceasta functie!
  Eu am privit cu nedumerire insasi infiintarea APPR, ca entitate reprezentativa national, intrucat porumbul este o cultura in structura de culturi a tuturor agricultorilor si daca s-a infiintat, putea sa devina de la inceput membru al LAPAR, nu sa poarte atitudini divergente, care afecteaza toti agricultorii!
  Eu sper ca Nicu Sitaru va adopta, in locul amenintarilor cu demisia asociatiei din LAPAR (a propos, cati dintre membrii asociatiei din Ialomita ii sunt solidari?) o atitudine de impacare si isi va cere scuze, public, pentru cele intamplate!
  Si inca ceva: in ultimul timp au inceput sa apara din ce in ce mai multi, dintre cei care se dau “fondatori” ai LAPAR! Sa fie clar pentru toata lumea: LAPAR a fost conceput, botezat, cu statut, la Braila! Punct!

 5. Știți ce le-a spus Kati Andronescu lui Dragnea si lui Tudose ?
  Sa plece acasa .
  Acelasi lucru va spun si eu ,,plecați acasa ” si lăsați Laparul sa-l conducă alții .

 6. LAPAR Este LAPAR!!!! Conducerea Lapar mai exact dl. Baciu ar fi trebuit sa acorde atenție problemelor reale ale agricultorilor din România !!!! Ce luare de poziție și atitudine a avut in 2017 fata de scăderea accizei la motorina, fata de banii pentru calamități , fata de fiscalitatea sufocanta ??? Nici una !!!! Se mai duce la o întâlnire cu tema agro … pe la hotel de 4-5 stele …cică ne reprezintă !!??!?!!! Si fermierii au aceleași probleme… plătesc cotizații … și ce primesc in schimb???? Ieșiri frustrante care dezonoreaza Lapar ul !!

Scrie un comentariu