Prognoze meteoŞtiri agricole

ANUNȚUL METEOROLOGILOR: Vremea SE SCHIMBĂ RADICAL începând de ASTĂZI!

Vremea primăvăratică din ultima perioadă se schimbă radical, avertizează meteorologii. Potrivit unei alerte meteo intrată în vigoare vineri noapte și valabilă până astăzi, sâmbătă – 3 februarie, la ora 20.00 vor avea loc intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie.

Conform ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă (3 februarie) aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a țării se vor cumula în medie 15…20 l/mp. În zona montană, la altitudini de sub 1800 m, vor predomina ploile și, în special în masivele vestice și nordice, se vor înregistra prin cumulare cantități de apă de 25…30 l/mp. Izolat vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 100 km/h și va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania și pe arii mai restrânse în restul țării.

Din 3 februarie vor apărea și ninsorile

Conform aceleiași surse, în intervalul 3 februarie, ora 20.00– 4 februarie, ora 20.00, vot avea loc ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru.

Începând de sâmbătă seara (3 februarie), la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest și centru precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Local se va forma ghețuș sau polei.

âIntensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, cu precădere în sud și în est, cu rafale în general de 50…55 km/h.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!