• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Federația Națională PRO AGRO, propuneri pentru SUBVENȚII: Se cere ELIMINAREA DATELOR ISTORICE!

    agrointeligenta.ro -

    Propuneri oficiale pentru legislația subvențiilor agricole! Federația Națională PRO AGRO a definitivat și a transmis Ministerului Agriculturii un document oficial cu poziția organizației privind viitoarea Politică Agricolă Comună (PAC).

    O parte dintre propunerile Federației Naționale PRO AGRO vi le-am prezentat în exclusivitate pe site-ul www.agrointel.ro la momentul în care a avut loc întâlnirea cu conducerea Ministerului Agriculturii. La acel moment, organizația a pus pe masa discuțiilor un draft de propuneri, iar apoi a trimis documentul și definitivat.

    Citiți și:

    EXCLUSIV! SCHIMBĂRI la PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Ce au cerut FERMIERII la Ministerul Agriculturii!

    Agrointeligența –  www.agrointel.ro vă prezintă în exclusivitate care este poziția organizației conduse de Emil Dumitru, președintele Federației Naționale PRO AGRO, și din care fac parte asociații importante: Asociaţia Fermierilor din România (AFR),  Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV),  Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR),  Asociația Națională a Tinerilor Producători Agricoli din România (ANTPAR), Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Asociaţia Naţională a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România (ANAMOB), Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR), Liga Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România (LUAIR), Federaţia Oierilor de Munte din România (FOM), Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP), Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA), Asociația Română Biomasă și Biogaz  (ARBIO),  Asociația Crescătorilor de Vaci ”Holstein RO”, Federația Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) și Patronatul Peștelui din România (PPR).

    PRO AGRO se poziționează în favoarea păstrării celor doi piloni pentru finanțările europene, separând astfel banii pentru plăți directe – subvenții, de cei pentru proiecte de dezvoltare. În plus, Federația vine cu o solicitarea pentru finanțarea cercetării prin crearea Pilonului 3 prin care această ramură să poată beneficia de fonduri europene nerambursabile în noua PAC.

    Pe partea de subvenții, Federația Națională PRO AGRO nu susține plafonarea plăților directe cât timp schemele vizează subvenții pe hectar sau pe efectivul de animale deținut. Se cere eliminarea datelor istorice pe baza cărora, în prezent, se achită Ajutoare Naționale Tranzitorii în sectorul de creștere a taurinelor, spre exemplu. PRO AGRO vrea menținerea plăților directe cu egalizarea lor la nivelul Uniunii Europene unde fermierii români primesc sume mai mici la hectar în comparație cu agricultorii vestici.

    În documentul PRO AGRO se mai arată și că definiția de tânăr fermier trebuie păstrată, dar revizuită, la fel ca și plata redistributivă la care pragurile ar trebui să poată fi stabilite de fiecare stat membru.

    În privința simplificării, PRO AGRO pune accent pe partea de controale, care trebuie să reducă numărul de inspecții ce, de multe ori, se dublează. Se cere eliminarea sancțiunilor foarte complexe și grave (disproporționate). Verificările ar trebui să fie clare, ușor de înțeles, proporțional, altfel ar putea periclita situația continuării activităților agricole, spun cei de la PRO AGRO.

    Documentul oficial cu poziția Federației Naționale PRO AGRO referitoare la viitoarea Politică Agricolă Comună îl puteți citi/descărca de pe www.agrointel.ro/document_PRO_AGRO_PAC2020


    Te-ar mai putea interesa

    O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Plăți finale la APIA. Calculator tranșa a doua din subvenția pe hectar și animale, din 2 decembrie

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”