Prognoze meteoŞtiri agricole

ANM: Avertizare de fenomene PERICULOASE. Lista cu cele OPT JUDEȚE SUB ALERTĂ!

Alertă de vreme rea! Cod galben intrat în vigoare pentru mai multe județe ale României! Meteorologii au emis în urmă cu scurt timp o avertizare de tip cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului.

Zonele vizate sunt Carpaţii Orientali, nordul Moldovei, Maramureș și estul Transilvaniei. Codul galben intră în vigoare astăzi, începând cu ora 18.00 şi este valabil până mâine, 9 februarie, ora 17.00.

”În intervalul menționat, în toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile nord-estice, nordice şi centrale, treptat vor predomina ninsorile.
Local în Carpaţii Orientali, precum și în nordul Moldovei, Maramureș și în estul Transilvaniei, cantităţile de precipitaţii vor atinge 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă.
Începând cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h, dar și pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65…70 km/h.

Mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în regiunile sudice, sud-estice și centrale, cu viteze în general de 50…55 km/h.”, anunţă ANM.

Județele care sunt cuprinse de Codul Galben sunt: Mureș, Harghita, Bistrița Năsăud, Suceava, Neamț (parțial), Botoșani, Maramureș și o mică parte din Satu Mare.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!