Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

ULTIMA ORĂ! ANUNȚ de la GUVERN cu SUMELE PLĂTITE FERMIERILOR PÂNĂ ASTĂZI!

Veşti de la Guvern pentru plata subvenţiilor agricole! Premierul Viorica Dăncilă a explicat astăzi, 8 februarie, care sunt cifrele la zi privind plata subvenţiilor agricole şi a reiterat că producătorii agricoli îşi vor primi şi în acest an banii în avans pentru Campania 2018. 

Potrivit şefei Executivului, până în prezent au ajuns la fermieri 1,3 miliarde de euro, adică 70% din plafon. “Este vorba despre 723.000 de fermieri, care au primit subvenţii, din cei 885.000, care au depus cereri”, a mai afirmat Dăncilă.

Aceasta a anunţat că şi în acest an, fermierii îşi vor primi în avans subvenţiile pentru agricultură. “De menţionat că anul trecut subvenţiile au fost plătite la timp, spre deosebire de anul 2016. Pe 3 februarie, au intrat în conturile României peste 400 de milioane de euro, sumă ce reprezintă rambursarea plăţilor aferente din Fondul european de garantare agricolă şi aferente lunii decembrie 2017. Această sumă se adaugă la cea primită pe 5 ianuarie, în valoare de peste 660 de milioane de euro. Sunt deja peste un miliard de euro pentru fermierii români, ceea ce reprezintă 60% din plafonul aprobat de 1,8 miliarde euro”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


14 comentarii

 1. f bine ca se dau aceste subventii si ca trebuie ridicate la nivelul celorlalte state membre UE dar problema majora este ca aceste subventii trebuie sa produca plus valoare sa dezvolte mediul rural prin creearea de locuri de munca. dar fermierul roman avand un comportament de mosier de ciocoi sau de stapan de sclavi a pus stapanire pe mediul rural saracindul . banii din subventii trebuie transformati in inputuri.

  1. Mister John , 99% din fermieri sunt din mediul rural . Asa ca s-a gasit unul intre voi mai muncitor si cu spirit de afaceri si a crescut …..pana a ajuns mare fermier . Tu le spui ciocoi dar eu te-as intreba de ce nu ai facut si tu asta . O sa-mi spui ca erai prea tanar la Revolutie si ai pierdut trenul . Nu domnule , nu tu l-ai pierdut ci parintii tai . Asa e in capitalism , pentru ca nu toate creierele sunt la fel , unii sunt mai nebuni ca altii . Si treaba cu crearea locurilor de munca …..esti pierdut in spatiu . Inainte , pentru a lucra 500ha , aveai nevoie de o flota de 15 tractoare U650 avand in vedere ca din cele 15 aveai tot timpul 3-4 in reparatii , 8 remorci , 3 combine C14. Pentru asta iti trebuiau 25 de persoane intre tractoristi , mecanici , bagatori de seama , etc. Azi lucreaza 3 persoane pe 500 ha , cu 3 tractoare si o combina performanta . Sunt fermieri care lucreaza si 800 ha cu 3 muncitori .
   Comentariile tale sunt facute din pura ura si invidie fata ce cineva si spun asta pentru ca vorbesti mereu de acelasi lucru fara sa iti dai sema ce ridicol esti . In nebunia ( sau prostia ) ta , te vezi cel putin Decebal si te sfatuiesc din suflet sa consulti un psiholog care sa te ajute sa-ti stapanesti ura fata de viata .

 2. mai ioane.cum bine ai spus 50la suta sunt tarani autentici si locuiesc in mediul rural si daca vrei sa stii intr;adevar fac o agricultura de subzistenta.stii ce inseamna asta.inseamna ca nu au ajutoare sociale isi platesc consultatiile la medic platesc servicii ca si tine.platesc impozite. iar statul roman nu le da nimic in schimb decit.cei 16 euro chinuiti si numai pe partea vegetala restul banilor sunt din uniune.Daca ai ceva de impartit ai cu cei care au sute sau mii de hectare de la ADS sau luate de la cei batrini care nu mai pot munci.Cei 50 la suta de care spui tu sunt oameni cu citeva hectare si care traiesc dupa urma lor.nu au nici o vina ca cer ca aceasta bruma de bani sa le fie data la timp.nu iti mai spun ca oricum e mai mica cu 70 la suta ca in vestul europei.Oricum nu e o competitie corecta cu Europa si dupa cum imi dau seama tie iti plac rosiile si castravetii din turcia.fasolea si usturoiul chinezesc.merele poloneze etc sau esti masochist si vrei neaparat capra vecinului moarta.

 3. Si o suta de mii de fermieri bagati la control pot sa dea faliment, ca niste putori cu salarii babane nu isi fac treaba la timp. Aceasta se numeste concurenta neloiala si e un drept al omului incalcat aici cand unii primesc banii la timp si altii nu, desi au aceleasi nevoi, aceeasi activitate.

  1. stii care e adevarul Corina.banii de la uniune s.au dat dar ei ii folosesc pentru salariile lor care au devenit nesimtite in comparatie cu cei din mediul privat sau cu cei cu venituri din agricultura.ii folosesc sa acopre gauri din buget noisuntem neinteresanti pentru ei decit atunci cind au nevoie de voturi.

 4. Dzeule mare ce fac banii astia din oameni. bani nemunciti aceste subventii niste adevarate ajutoare sociale care nu ajung in agricultura . se acorda subventii fara niste criterii stricte. dezvolare rurala zero locuri de munca zero. daca din totalul populatiei mai bine de 50 % locuieste in mediile rurale iar fermierii prin metode securisto bolsevice comuniste le au luat terenurile la oameni fara sa puna altceva in loc se numeste genocid.

 5. Mai tampitilor nu ne intereseaza sumele mincinoase pe care tot sustineti ca le-ati platit. Vrem banii care ni se cuvin practic nu teoretic. Ce nu intelegeti? Daea, Dancila cine-oti fi nu mai mintiti lumea dati-ne banii!

 6. Deja ne-am cam saturat de aceste declaratii publicate , republicate si rererererepublicate . Aceasi placa in fiecare saptamana : s-au facut plati catre X % din fermieri . De ce nu se spune cat la suta din suma totala a fost achitata pana acum ? De ce se foloseste numarul fermierilor ca unitate de masura si nu procentajul real din suma totala . Atunci o sa ne dam seama de propaganda “comunista” , cand o sa aflam ca au fost facute plati catre 85% din fermieri dar ca aceste sume reprezinta doar 25% din suma total pe tara . Toata lumea are nevoie de bani , nu doar cei care au sub 50 ha …..

 7. Nenorociți şi mincinoși. Care am fost la teledetectie putem muri cu copii cu tot ,nu-în aşa .Că nu avem drepturi ,copiii noștri nu au burse şi bani de liceu că avem pământ şi nici complementară.Poi dați banii la timp deștepților ce suntexista, că ne omorâți cu zile .

Scrie un comentariu