Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

OFICIAL! Ministrul Petre Daea a anunțat TERMENUL-LIMITĂ pentru plata TUTUROR SUBVENȚIILOR APIA!

Data la care funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vor finaliza de achitat subvențiile fermierilor! O parte importantă dintre agricultori și crescători de animale așteaptă încă să încaseze subvențiile, fie că este vorba despre tranșa a doua din bani sau chiar de primele sume, în cazul celor care au fost în eșantionul de control. Pentru toți producătorii agricoli, ministrul agriculturii Petre Daea a anunțat că ținta de anul acesta este să se achite bani către toți fermierii până pe 31 martie.

”Termenul de primire al subvențiilor este un termen european până la 30 iunie, dar noi ne-am propus și respectăm ca până la 31 martie să dăm subvențiile. Nu putem să le dăm la toți deodată. Sunt peste 855.000 de beneficiari”, a vorbit ministrul Petre Daea la România TV despre finalizarea plăților de la APIA pentru campania 2017.

De precizat că după data de 31 martie vor rămâne neplătiți numai acei fermieri la care dosarele au probleme, au neclarități la cererea depusă sau în relația lor cu APIA (debite, spre exemplu).

Reamintim că la finele acestei săptămâni a fost deblocată și plata pentru fermierii aflați la control prin teledetecție. Informația a fost confirmată pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro de către directorul general al APIA, Adrian Pintea.

”Efectuăm zilnic plăți pentru toate schemele pentru care am anunțat cuantumurile. Inclusiv fermierii care s-au aflat la teledetecție au fost deblocați. Spre exemplu, astăzi 9 februarie am autorizat pentru plata finală 12.473 de fermieri cu suma de 16,56 milioane de euro. Ieri, joi 8 februarie am plătit subvențiile pentru 28.719 de fermieri  cu suma de 32,66 milioane de euro. Și exemplele pot continua”, a arătat directorul agenției de plăți.

Potrivit acestuia, până vineri, 9 februarie, la plata finală intraseră deja 740.339 de fermieri unici iar suma virată în conturi se ridica de 986,37 milioane de euro.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

 1. MINCIUNI SI PROMISIUNI ELECTORALE!!!!!!
  Au facut atata caz si au insistat sa se depuna actele pana la 15 mai pentru a plati pana la sfarsitul anului subventiile.
  Pana azi nu a intrat nici macar un LEU , nici pentru pamant si nici pentru ANT, iar prntru SCZ nu ne-am putut incadra cu data de depunere a documentelor, adica 15 mai, deoarece conditiile erau :
  minim 10 vaci de carne, in cazul meu. Ca beneficiar al masurii de minimis, achizitionand 10 juninci Charolaise, acestea au fatat intre 26 aprilie si 20 mai, asa ca, NU s-a putut face depunerea documentelor pana la data respectiva.
  Concluzia:
  Unii pot, sa intarzie, iar altii nu. Made in ROMANIA. Legea e mai lege pentru unii.
  Cu…respect Domnului ministru !

Scrie un comentariu