Prognoze meteoŞtiri agricole

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE!

Foto: www.agroinform.hu

Prognoza meteo pentru următoarele zile în România. După episodul de val de ninsori și viscol în partea de sud a țării, meteorologii vin cu noi informații despre evoluția fenomenelor meteo. Săptămâna începe cu un regim termic apropiat de normal și cu cer înnorat și se va încheia cu vreme mai caldă și precipitații.

PROGNOZA METEO LUNI

Regimul termic va fi caracterizat de valori în general, apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an. Cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor, dar numai trecător vor fi fulguieli în zona de munte și în nord-vestul țării, și predominant ninsori slabe, cu totul izolat posibil în restul teritoriului.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade, iar cele minime între -9 și 1 grad, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaților Orientali. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse în zonele joase va fi ceață.

PROGNOZA METEO MARȚI

Cerul va fi mai mult noros și treptat aria precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va cuprinde cea mai mare parte a țării. În regiunile sud-vestice și parțial în cele sudice vor fi precipitații mixte, iar în rest vor predomina ninsorile – pe arii mai extinse, noaptea, în Crișana, Maramureș și Transilvania.

La munte va ninge, local mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI, JOI, VINERI

Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei în special în vestul, sudul și sud-estul țării. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în majoritatea regiunilor, mai ales la începutul intervalului.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!