Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

EXCLUSIV! BANI APIA ÎN CONTURI: SUBVENȚIILE plătite la zi CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

Ce bani a transferat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în conturile crescătorilor de animale! Agrointeligența-www.agrointel.ro a cerut o situație a plăților efectuate pentru Ajutorul Național Tranzitoriu în zootehnie, pentru crescătorii de vaci de lapte și de carne!

Potrivit datelor transmise de agenția de plăți pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro, până la data de 1 martie, suma autorizată pentru crescătorii de vaci depășește 100 de milioane de euro.

”Până la 1 martie s-a autorizat la plată pentru ajutorul naţional tranzitoriu, schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte -ANTZ 7 suma de 21.113.495.73 euro. Pentru ajutorul naţional tranzitoriu, schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne -ANTZ 8 suma este 94.943.985.02 euro. Având în vedere că ne aflăm în perioada de efectuare a controlului administrativ pentru Campania 2017, nu vă putem comunica numărul final de fermieri eligibili pentru ajutorul naţional tranzitoriu, schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte – ANTZ 7 sau pentru ajutorul naţional tranzitoriu, schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne – ANTZ 8”, ne-a precizat agenția de plăți.

ANTZ-urile sunt subvențiile plătite din bugetul de stat și nu de la Uniunea Europeană iar fermierilor nu li se cere să aibă animale înscrise în Registrul Genealogic.

Ministrul agriculturii dă garanții că pâna la sfârșitul lunii martie toți fermierii vor primii banii

Ministrul agriculturii Petre Daea a organizat pe 28 februarie o conferință de presă în care a prezentat atât situația plăților de la APIA, cât și noutățile pentru noua campanie pentru subvențiile de anul acesta. Șeful de la agricultură a arătat că mai sunt fermierii de plătit pentru Campania 2017 dar a dat garanții că acești vor avea banii în conturi până la 31 martie 2018.

”Este adevărat, mai sunt sume de acordat, dar obiectivul nostru este 31 martie. Până atunci și ceiolalți fermieri – și cei aflați într-o altă regulă de decontare a sumelor, care impune o anumită procedură ce nu se poate face înainte, evident, se derulează aceste operațiuni ca până la 31 martie absolut toți fermierii să primească sumele respective”, a mai declarat ministrul agriculturii care a arătat că numai aproximativ 11% dintre fermieri sunt în situația de a nu fi primit nici un leu din subvenție.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu