• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • UPDATE. AGRO-EST Muntenia – tur de forță în 10 JUDEȚE! Fermierii din OLT, interesați de CELE PATRU PRODUSE-VEDETĂ ÎN ACEASTĂ PRIMĂVARĂ!

    agrointeligenta.ro -

    AGRO-EST Muntenia, alături de fermieri cu informații utile înainte de începerea campaniei agricole de primăvară! Compania organizează un veritabil tur de forță în cele 10 județe unde este prezentă ca distribuitor de inputuri agricole pe care agricultorii se pot baza în orice moment al anului și pentru orice cultură!

    UPDATE. Fermierii din Olt, interesați de produsele pentru campania de primăvară

    Ultimul eveniment din seria ”100 de minute de INSPIRAȚIE” organizat de AGRO-EST Muntenia în 10 județe a avut loc marți, pe 13 martie, la Hotel Parc, din Slatina. Ca de obicei, compania a reușit să reunească peste 80 de fermieri mici, medii și mari, dar și distribuitori de inputuri din județul Olt. Așa cum era de așteptat, participanții au manifestat un interes deosebit pentru produsele din portofoliul AGRO-EST Muntenia, Constantin Năstase, reprezentantul local al companiei menționând în mod special patru produse pe care fermierii le pot aplica în această primăvară.

    Fermierii au fost foarte interesați, foarte atenți, prezentările noastre sunt un pic mai diferite, mai interesante. Agricultorii au fost foarte încântați. Noi avem o gamă de produse care ating diferite faze ale plantelor și sunt cel puțin patru produse care în primăvara asta ar trebui folosite, iar fermierii au fost foarte interesați de acestea. Este vorba de Plyaminol, pe bază de aminoacizi, Sulphomex pe bază de sulf, Boron pe bază de bor și Omex Bio, un fertilizant complex și stimulator. Acestea sunt niște produse care folosite acum o să ajute planta să se dezvolte în condiții de stres”, a spus Constantin Năstase, reprezentantul AGRO-EST Muntenia pentru județul Olt.

    Fermierii din Călărași, interesați de soluțiile pentru cerealele păioase

    Un nou eveniment marca Agro-Este Muntenia a avut loc vineri, 9 martie, în Călărași. Cum era de așteptat, agricultorii au răspuns în număr mare invitației companiei care le furnizează inputurile agricole. Astfel, aproximativ 80 de fermieri, mici, medii și mari, ce exploatează suprafețe de la 100 până la 5.000 de hectare au luat parte la prezentarea Agro-Est Muntenia. Agricultorii au fost deschiși, interactivi și și-au manifestat interesul față de produsele prezentate.

    Evenimentul a fost unul foarte bun, fermierii au fost interesați de ce s-a discutat acolo. Au fost și interactivi, ceea ce m-a surprins oarecum, pentru că am mai fost și la alte evenimente, iar aici a fost o diferență. Se pare că informațiile au ajuns acolo unde a trebuit. Fermierii au fost interesați în general de toate produsele, pentru că au fost de fapt, pentru fiecare cultură. Agricultorii au ales ca subiect de discuție cultura de păioase, de mare interes în această perioadă de început de campanie agricolă de primăvară. Ca și concluzie, evenimentul a fost unul reușit din punctul meu de vedere”, a spus Cornel Năstase, Manager zonal Călărași.

    Întâlnire cu fermierii din Teleorman: Soluții potrivite pentru problemele legate de băltiri și de stresul plantelor

    AGRO-EST Muntenia își continuă turul de forță: peste 50 de fermieri performanți din județul Teleorman au aflat, miercuri, 7 martie, care sunt soluțiile companiei pentru problemele pe care aceștia le au în fermele lor. Întâlnirea a avut loc la restaurantul Crama Unicom din Alexandria și a inclus o serie de prezentări de specialitate cu produsele și serviciile AGRO-EST Muntenia.

    Interesul a fost mare, au aflat foarte multe lucruri fermierii invitați. Au intrat în legătură cu noi pentru prima dată și au văzut ce portofoliu impresionant avem. A fost un eveniment reușit, am încercat și am reușit să strângem fermierii mari din județ, fermieri performanți, care își doresc performanțe deosebite în cultura mare” a spus Alin Tiuș, reprezentant de vânzări pentru județul Teleorman al AGRO-EST Muntenia.

    Fermierii participanți au cerut informații despre soluțiile de fertilizare foliară pentru rapiță, Sulphomex și Boron Extra dar interesul a fost maxim și pentru ceilalți fertilizanți foliari: Evergreen, Omex Boron, Kingfol Zn, Omex 3X. De asemenea, au fost apreciați de către fermieri și biostimulatorii Plyaminol, Omex Bio și Royal Amin precum și acizii humici Apex 26, Salamat.

    Aici, în zona noastră, fermierii se confruntă acum cu probleme deosebite. A nins foarte mult și acum, brusc, temeperatura ridicată a topit rapid zăpada. Avem băltiri, e foarte multă apă de cîmp. Soluții precum Plyaminol sau Royal Amin pot scoate planta din stres, o ajută de plece în vegetație”, a adăugat Alin Tiuș.

    Următorul eveniment AGRO-EST Muntenia va avea loc vineri, 9 martie, în Călărași, la restaurantul ”La Sălcii”, începând cu orele 10.30, și va putea fi urmărit LIVE pe pagina de Facebook Agrointeligenta și pe site-ul www.agrointel.ro.

    Mari fermieri, comenzi de foliare de la AGRO-EST Muntenia

    Compania AGRO-EST Muntenia a început săptămâna în forță, continuând seria de evenimente luni, în județul Giurgiu. Hotelul Sud a fost locul de întâlnire pentru 40 de fermieri ce exploatează de la 300 până la 3.000 de hectare.

    Agricultorii prezenți au manifestat un interes deosebit în special pentru două dintre produsele din portofoliul companiei. Mai mult decât atât, în urma prezentării realizate de Mihai Moraru, doi fermieri ce exploatează 3.000 de hectare au decis că cea mai bună alegere pentru culturile lor o reprezintă produsele AGRO-EST Muntenia, așa cum a declarat Managerul de Vânzări pe județele Giurgiu și Teleorman, Cătălin Nenu.

    Fermierii au fost foarte interesați de produsele noastre. Prezentarea a decurs foarte bine. Produsele de interes sunt Sulphomex și Boron Extra, de care mulți s-au arătat interesați pentru aplicarea lor în acest an. Mihai Moraru, directorul general AGRO-EST Muntenia, a ținut o prezentare foarte bună, cu informații noi pentru fermieri, iar acest lucru le-a captat atenția, pentru că în zona asta de nutriție a plantelor sunt foarte multe probleme în ferme. Să vă dau un exeplu: eu am doi fermieri mari, de 3.000 de hectare, care după acest eveniment s-au convins că trebuie să lucreze cu produsele acestea, cu îngrășămintele foliare pe care noi le distribuim în România”, a spus Cătălin Nenun.

    Fermierii din Ialomița, interesați de noile produse de la AGRO-EST Muntenia

    Un alt eveniment din seria celor organizate de compania Agro-Est Muntenia a avut loc vineri, 2 martie, în județul Ialomița. Compania a reunit la Restaurantul Evergreen, din localitatea Amara, peste 60 de fermieri, ce exploatează suprafețe cuprinse între 150 și 3.000 hectare.

    Agricultorii prezenți la evenimentul din Ialomița au fost deschiși și încântați de produsele prezentate de companie, mulți dintre ei fiind convinși să le testeze anul acesta în fermele lor. De asemenea, agricultorii au manifestat un interes deosebit pentru problemele întâlnite în culturile de primăvară, subiect dezbătut în urma unui vot exprimat de cei din sală.

    Fermierii din Ialomița, interesați de noutățile prezentat de directorul general al AGRO-EST Muntenia, Mihai Moraru

    Fermierii au fost plăcut încântați de produsele făcute de noi, de produsele pe care noi le punem la dispoziție, consideră că putem veni în ajutorul și suportul lor cu aceste produse și le pot fi de folos pentru a putea să ajungă la recolte mai performante. Sunt produse care se mulează pe nevoile lor. Sunt produse pe care unii dintre ei le-au folosit, unii au venit să le vadă în prezentare și sunt dispuși, în urma prezentării și a ceea ce au văzut că o să facă produsele noastre, să le testeze în acest an în cultură. Ce probleme sunt des întâlnite în culturile de primăvară a fost subiectul dezbătut în urma votării realizate la fiecare eveniment”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Constantin Zevedei, Manager Zonal Ialomița.

    Fermierii din Buzău au probleme cu temperaturile scăzute și cer soluții pentru a-și salva culturile agricole

    Soluții pentru culturile afectate de ger, oferite fermierilor din Buzău de compania AGRO-EST Muntenia

    În județul Buzău, fermierii se confruntă an de an cu condiții de ger, iar în aceste zile, recomandările specialiștilor AGRO-EST Muntenia pentru depășirea perioadelor de stres au fost de mare interes. Agricultorii au participat în număr mare la evenimentul 100 de minute de INSPIRAȚIE organizat la Buzău și au dorit să afle mai ales ce produse ajută culturile de toamnă să aibă un start mai bun în vegetație.

    Despre atmosfera de la Buzău, dar și ce recomandări au stârnit interesul fermierilor în cadrul prezentărilor AGRO-EST Muntenia, ne-a vorbit Simona Vasile, reprezentant de vânzări pentru județul Buzău.

    Prezentarea a fost foarte apreciată, iar fermierii au fost încântați și datorită faptului că am venit cu informații noi. Au fost interesați, au ascultat iar o mare importanță a avut-o și faptul că prezentarea a fost făcută de directorul general al AGRO-EST Muntenia, Mihai Moraru. Fermierii buzoieni sunt mai reticenți în ceea ce privește sectorul acesta de foliare și chiar le-a stârnit interesul astăzi. Toate produsele prezentate au fost de interes maxim pentru că fiecare are o importanță deosebită pe cultura respectivă, de exemplu borul este foarte important pentru rapiță, sulful pentru rapiță și grâu, zincul pentru porumb. Deci fiecare cu elementele lui pentru culturi sănătoase și profitabile. S-a discutat un subiect la fel de important legat de carențele de elemente în nutriția plantelor. Având în vedere că temperaturile scăzute, s-a vorbit în prezentare și despre aceste situații critice, variațiile mari de temperatură. Ar fi fost bine ca ei să își trateze culturile din toamnă cu acești aminoacizi care cresc rezistența plantelor la iernare. Noi sperăm că vom ieși cu bine în primăvară cu bine în ceea ce privește culturile dar a trebuit să le reamintim că produsele acestea fac chiar minuni în situații stresante pentru plante”, a declarat pentru Agrointeligența Simona Vasile, reprezentant vânzări AGRO-EST Muntenia pentru județul Buzău.

    Seria de evenimente cu și pentru fermieri continuă, însă, din cauza condițiilor meteo, a codului portocaliu de ger și viscol, reprezentanții AGRO-EST Muntenia au decis să amâne pentru luna martie evenimentele de la Alexandria, Călărași și Slatina. Vor urma apoi vineri, evenimentul de la Slobozia și apoi, lunea viitoare, pe 5 martie, cel din Giurgiu.

    Fermierii din Tulcea au înfruntat ninsoarea pentru a participa la evenimentul AGRO-EST

    În ciuda faptului că joi, 22 noiembrie, în județul Tulcea a nins puternic, vremea rea nu i-a împiedicat pe fermieri să participe la evenimentul organizat de compania AGRO-EST Muntenia la ei în județ. Peste 80 de agricultori s-au aflat alături de reprezentanții AGRO-EST pentru a afla noile soluții oferite pentru anul agricol în curs.

    La noi în zonă a nins puternic, însă cu toate acestea, fermierii au răspuns invitației noastre și le mulțumim pentru acest lucru. Am avut alături de noi atât fermieri mici, cât și proprietari, directori de ferme, ingineri din exploatații medii și mari”, ne-a declarat Iulian Ocneru, director zonal de vânzări al companiei AGRO-EST Muntenia pentru județul Tulcea.

    Fermierii tulceni s-au arătat mulțumiți de informațiile primite, mai ales că prezentarea din cadrul evenimentului 100 de minute de INSPIRAȚIE a fost diferită față de ceea ce organizează alte companii.

    ”Feedback-ul primit din partea fermierilor prezenți a fost unul foarte bun, au apreciat prezentarea noastră ca fiind una reușită, ceva atipic față de ce li se prezintă la alte evenimente ale altor companii. I-am surprins plăcut aș putea spune – atât cu organizarea evenimentului, cât și cu informațiile și ofertele pe care le punem la dispoziția agricultorilor în acest an”, ne-a declarat Iulian Ocneru.

    Seria de eveniment AGRO-EST Muntenia a continuat astăzi la Buzău.

    Fermierii din Constanța, interesați de soluții pentru carența de sulf. AGRO-EST le-a oferit soluția: SULPHOMEX

    Întâlnirea AGRO-EST Muntenia cu fermierii județului Constanța a avut loc miercuri, 22 februarie, la Hotel Ibis, într-o atmosferă caldă, amicală. Prezentarea principal a recomandărilor tehnologice a fost făcută de directorul general al AGRO-EST Muntenia, Mihai Moraru, care, la solicitarea fermierilor, a venit cu o serie de sfaturi punctuale menite să aducă o creștere a producției la culturile de toamnă, mai ales la rapiță.

    (Evenimentul AGRO-EST de la Constanța a fost transmis ÎN DIRECT de echipele Agrointeligența – BT Video pe Facebook și pe site-ul www.agrointel.ro)

    Atenția agricultorilor s-a îndreptat spre un produs-vedetă din portofoliul AGRO-EST Muntenia: Sulphomex. Fertilizant foliar foarte concentrat, acesta oferă plantelor necesarul de sulf pentru o dezvoltare foarte bună.

    Dacă aveți carență de sulf, și nu vorbesc numai de rapiță aici, sulful este un element cheie pentru stabilirea producției. Dacă nu aveți sulf și faceți tot ce faceți mai bine într-o cultură, începând de la fungicide, erbicide, fertilizanți de bază și vă întrebați ce s-a întâmplat, verificați cât sulf aveți în sol și în plantă. Sulful este un element nou intrat în carență în România și întâlnesc mulți fermieri în partea de sud în special, județe precum Ialomița, unde era combinatul de îngrășăminte, fermieri care întreabă: eu de ce nu am sulf, că eu nu aveam probleme cu sulful. Așa este. Din păcate, noi nu mai suntem o țară industrializată, pentru că foarte mult în atmosferă venea de la fabrici și planta îl prelua. Puneți-vă următoarea întrebare: prin anii `90, câți dintre dumneavoastră aveați culturi intensive de rapiță? Ce producții vă doreați la grâu și cât vă doriți acum? Deci necesarul unor culturi de rapiță și de grâu astăzi este mai mare decât acum 10 ani pentru că și dumneavoastră vă doriți mai mult. Deci sulful este un element cheie”, a spus Mihai Moraru.

    Pentru agricultorii care vor utiliza în acest an Sulphomex la culturile de toamnă, directorul general al AGRO-EST Muntenia a venit cu recomandări prețioase pentru aplicarea produsului și chiar cu o contraindicație foarte importantă.

    Nu folosiți produsul în inflorescență. Sulful este un element periculos la inflorescență și poate provoca sterilitate. Deci îl aplicați înainte sau după. Recomandarea ar fi să aplicați la grâu, dacă este un an mai dificil, fazial, o dată la T2 și o dată după inflorescență. Iar la rapiță, ca să aibă și efect, ar fi bine să-l aplicați până în inflorescență, tot așa, în amestec cu un fungicid și aici fac o atenționare. Mă aflu într-o zonă unde știu că apa, calitatea apei este o problemă și aici este posibil dacă faceți o combinație de mai multe produse, să zicem la rapiță, că este cea mai complicată și punem și un erbicid și un foliar și ce mai puneți, s-ar putea să aveți o reacție. V-aș recomanda să folosiți un regulator de pH soluție. E vorba de o investiție de 5-7 lei/ha, dar mai bine o faceți decât să vă treziți cu surprize, mai ales dacă aplicați când temperaturile sunt de peste 35 de grade și în general intrați în faze avansate, aveți temperaturi peste 25 de grade și dacă aveți o apă dură, cu o temperatură mare și cu multe substanțe, e posibil să creați un stres culturii”, le-a transmis Mihai Moraru fermierilor constănțeni reuniți la evenimentul AGRO- EST Muntenia.

    Seria de evenimente AGRO-EST Muntenia continuă și astăzi, joi – 22 februarie. Reprezentanții companiei se află alături de fermieri la Tulcea, de unde vom reveni și noi cu informații ”la cald” despre discuțiile cu agricultorii județului.

    Fermierii gălățeni au răspuns în număr mare invitației AGRO-EST Muntenia de a discuta despre problemele agriculturii și soluțiile tehnologice

    Fermierii din Galați trec la fertilizarea foliară cu AGRO-EST Muntenia

    Seria evenimentelor organizate de compania Agro-Est Muntenia continuă! Marți, pe 20 februarie, reprezentanții companiei s-au întâlnit cu agricultorii din județul Galați. În jur de 70 de fermieri care exploatează suprafețe de la 50 până la 1.000 de hectare s-au reunit la Hotel Viva pentru a urmări cu interes prezentările companiei și noutățile despre produsele din portofoliul acesteia.

    Constantin Țandără, reprezentantul de vânzări al AGRO-EST pentru județele Galați și Vaslui, apreciază că reuniunea cu fermierii a fost de un real interes pentru agricultori. Producătorii agricoli mai ales interesați de tehnologiile noi în materie de fertilizare foliară. În plus, după succesul întâlnirii, Constantin Țandără crede că produsele foliare vor fi din ce în ce mai utilizate în ferme, chiar și de către acei agricultori care nu s-au încumetat până acum să le încerce.

    A avut loc o prezentare a firmei, după care s-au prezentat și s-a discutat despre cele 10 produse foliare pe care le avem noi în portofoliu, care sunt cele mai importante. Fermierii au fost încântați. A fost o întâlnire interesantă din punct de vedere al importanței produselor foliare în agricultură, fermierii au fost deschiși la discuții și chiar au fost surprinși de substanțele noastre, pentru că noi avem niște produse foarte concentrate. A fost ceva pozitiv și 100% va crește cererea pe partea de produse foliare, chiar și din partea celor care nu au folosit până acum”, a declarat Constantin Țandără.

    Turul AGRO-EST Muntenia continuă și astăzi, miercuri – 21 februarie, cu întâlnirea de la Constanța, eveniment transmis LIVE de Agrointeligența – BT Video. 

    Fermierii prezenți la evenimentul AGRO-EST Muntenia de la Brăila au primit informații tehnologice valoroase

    Fermieri performanți din Brăila, la primul eveniment AGRO-EST

    Un prim eveniment cu sala plină de fermieri! Turul de forță al companiei AGRO-EST Muntenia care organizează o serie de 10 eveniment în 10 județe a debutat cu mult succes la Brăila. Aproape 80 de fermieri performanți –  agricultori cu suprafețe între 100 și 3.000 de hectare au participat activ la dezbaterea lansată și prezentările tehnologice ale specialiștilor AGRO-EST.

    Ionel Trocaru, Manager Zonal pe județul Brăila al companiei AGRO-EST Muntenia, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că problemele abordate în cadrul reuniunii de luni, 19 februarie, au vizitat în special chestiuni acute cu care se confruntă fermierii județului, probleme precum carențe sau tasarea pământului. Totodată, fermierii participanți au prezentat un interes deosebit pentru portofoliul de produse foliare, dar și pentru abordarea companiei în ceea ce privește soluționarea problemelor din ferme prin vizitele reprezentanților acesteia în teren.

    Am discutat despre probleme agronomice, despre carențe, despre problema tasării, despre dispariția microbiologică. În primul rând, fermierii au fost interesați de foliarele din portofoliul nostru care sunt extraordinar de bune. Avem o gamă largă de produse cu care putem rezolva problemele din ferme. În al doilea rând, căutăm să le oferim fermierilor informații actualizate vizavi de climă, de boli, de dăunători, informații pe care le particularizăm prin vizite în teren. Și noi chiar asta facem, deplasare în teren, pentru a identifica problemele și dimensiunea lor împreună cu agricultorul, direct în câmp, nu după poze cu plante afectate sau descrieri prin telefon”, ne-a declarat Ionel Trocaru.

    Astăzi, specialiștii companiei AGRO-EST Muntenia se află la Galați, unde are loc cel de-al doilea eveniment din seria 100 de minute de INSPIRAȚIE.

    Întâlniri cu fermierii din 10 județe

    Vă reamintim că în acest an, compania AGRO-EST vine în întâmpinarea fermierilor cu un concept nou de evenimente, denumit sugestiv 100 de minute de INSPIRAȚIE.

    Reprezentanții AGRO-EST Muntenia știu cât de prețios este timpul agricultorilor, dar și cât de necesare sunt informațiile tehnologice care ajută fermierii să își crească producțiile agricole, randamentul la hectar. De aceea, AGRO-EST a decis să vină în sprijinul producătorilor agricoli cu prezentări de tehnologii complete pentru ferme, tehnologii pentru fiecare anotimp, dar și multe surprize.

    În cadrul celor 100 de minute de INSPIRAȚIE, fermierii vor afla toate informațiile de care au nevoie despre serviciile de consultanță, de management de resurse pentru ferma lor și cum pot determina și soluționa problemele nutriționale din câmp.

    Foarte important, în acest an, AGRO-EST Muntenia oferă fermierilor-parteneri un program complet de urmărire a culturii agricole de la semănat la recoltat, un serviciu pe care fermierii se pot baza pentru a obține producția maximă în contextul actualului an agricol.

    Calendarul evenimentelor AGRO-EST Muntenia

    Primul eveniment 100 de minute de INSPIRAȚIE are loc astăzi, 19 februarie, în județul Brăila, urmând apoi mâine evenimentul cu fermierii din județul Galați și miercuri, cel cu agricultorii constănțeni. În premieră, evenimentul de la Constanța va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook Agrointeligența și pe site-ul www.agrointel.ro.

    CALENDARUL AGRO-EST Muntenia
    100 de minute de INSPIRAȚIE

    Brăila: Luni, 19 februarie;
    Galați: Marți, 20 februarie;
    Constanța: Miercuri, 21 februarie (transmis în direct);
    Tulcea: Joi, 22 februarie;
    Buzău: Vineri, 23 februarie;
    Alexandria: Luni, 26 februarie AMÂNAT pentru luna martie – REPROGRAMAT 7 martie;
    Slatina: Marți, 27 februarie AMÂNAT pentru luna martie;
    Călărași: Miercuri, 28 februarie AMÂNAT pentru luna martie;
    Slobozia: Vineri, 2 martie;
    Giurgiu: Luni, 5 martie;
    Călărași: Vineri, 9 martie (transmis în direct).

    Echipele Agrointeligența – BT Video vor fi prezente alături de fermieri în cadrul celor 10 evenimente-cheie organizate de compania AGRO-EST Muntenia. Așadar, rămâneți alături de noi pentru a afla care sunt noutățile pentru acest an. Într-un demers jurnalistic fără precedent, vom publica informații și imagini de la fiecare întâlnire AGRO-EST cu fermierii!


    Te-ar mai putea interesa

    MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă

    Ultimele știri

    Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului