Ştiri agricole

Fermierii francezi, speriați de “PACastrophe”

Mai multe organizații europene, printre care și Confederația țărănească din Franța, vor să aducă pe 31 mai și 1 iunie o fermă la Paris pentru a arăta la ce este bună noua PAC, dar și pentru a evita «la PACastrophe».

Acțiunea are rolul de a «încerca conștientizarea cetățenilor față de PAC care privește pe toată lumea», cu consecințe asupra sănătății, mediului, amenajării teritoriului și nu în ultimul rând asupra veniturilor agricultorilor, explică Laurent Pinatel, noul purtător de cuvânt al Confederației țărănești, citat de presa franceză.

Obiectivul este transformarea cetățenilor în «PACtivistes». Confederația țărănească pledează pentru «o convergență a ajutoarelor cel mai repede posibil», care să permită o reechilibrare a nivelului ajutoarelor între diferitele țări europene, în condițiile în care există o diferență de 1 la 5 între vechile statele membre și cele nou intrate.

În același timp, fermierii francezi sunt nemulțumiți de reforma PAC pentru că li se reduc semnificativ ajutoarele directe. Așa de exemplu, diferența între ajutorul direct alocat în Franța și cel din Germania ar putea ajunge și la 150 €/ha, potrivit Orama.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!